اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/04/04 - 09:57
  • بازدید : 368
  • تعداد بازدید : 343
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای صورت گرفت؛

همکاری‌ دانشگاه با سازمان متخصصین و مدیران برای توسعه هوش مصنوعی در سلامت

همکاری‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با سازمان متخصصین و مدیران ایران به منظور گسترش هوش مصنوعی در حوزه سلامت توسعه می‌یابد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری با سازمان متخصصین و مدیران کشور، با اشاره به اهمیت رسیدن به مفاهیم مشترک در زمینه توسعه ظرفیت‌های هوش مصنوعی، نقش پررنگ و راهبردی سازمان متخصصین و مدیران ایران را برای ایجاد ارتباط مهم بین بخش دولتی و خصوصی یادآور شد.

 

وی یکی از چالش‌های بزرگ معماری اداری و اجرایی کشور را در دو بخش دولتی و خصوصی، کمرنگی تعاملات سیستماتیک در طول سالیان گذشته عنوان کرد و افزود: همیشه نقش نهادی واسطه‌ای که هم واقف به مسائل بخش دولتی باشد و هم به ظرفیت‌های بخش خصوصی توجه داشته باشد، بسیار اهمیت داشت.

 

نقش کاتالیزوری سازمان متخصصین و مدیران کشور در ارتباط با بخش دولتی

دکتر زالی با تاکید بر اهمیت نقش کاتالیزوری سازمان متخصصین و مدیران کشور برای اعمال ارتباطات مشورتی با بخش دولتی، تصریح کرد: اگرچه در ساختار دولتی ایران دانشگاه‌ها ماهیتی دولتی دارند، اما به سمت تحقق شخصیت‌های نسل سوم و چهارم در حال حرکت هستند و به خصوص در حوزه کارآفرینی و نگاه اقتصادی در حوزه تجاری سازی فرآیندهای علمی و ادای مسئولیت‌های اجتماعی شکل متفاوتی را به خود گرفته‌اند.

 

به گفته دکتر زالی، در این دگردیسی ساختاری در نظام آکادمیک ارشد ایران و پیشتازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم و چهارم، بدون داشتن بازوانی از بیرون از ساختار داشنگاه شدنی نیست.

 

وی با بیان اینکه ارتباط با سازمان متخصصین و مدیران کشور می‌تواند میانبر مطلوبی برای تحقق اهداف متعالی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی باشد، افزود: با توجه به ویژگی‌ها و اصول راهبردی حاکم در سازمان مدیران و متخصصین کشور، چندین شاخص کلیدی عملکرد KPI قابل حصول است.

 

رییس دانشگاه عنوان کرد: وجود افراد راهنما و ذی صلاح که با قوانین کشور و نکات فراسو آشنایی داشته و مسیر رسیدن به فضای کسب و کاری را نیز از بر باشند، ویژگی مثبتی است.

 

دکتر زالی با اشاره به وجود چالش‌های مختلف در خصوص فضای کسب و کار دانشگاه‌های دولتی، بر اهمیت آشنایی با راهبردها و متدولوژی‌های نوین کسب و کار تاکید کرد.

 

دکتر زالی با اشاره به ورود دانشگاه به مفهوم مهم کاربردهای هوش تجاری در قالب  نرم افزاری همچون HIM (سامانه مدیریت هوشمند بیمارستانی) گفت: این ظرفیت نیز با تکیه بر هوش تجاری شکل گرفت و تجربه خوبی بود. همین تجربه به ما نشان داد ظرفیت تعامل با حوزه‌های کسب و کار در دانشگاه وجود دارد.

 

وی گفت: در طی سال‌های اخیر سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف کسب و کار عمدتا پراکنده و نامتناسب با زیرساخت بوده است؛ اما حرکت به سمت منابع سرشار سرمایه‌ای و بازتوزیع منابع سرمایه‌ای اقدامی تخصصی است.

 

به گفته رییس دانشگاه، در سال‌های اخیر حضور شرکت‌های ریسک پذیر در حوزه سلامت بسیار کم رنگ شده است، اما مشارکت دانشگاه با سازمان متخصصین و مدیران  اقدامی موثر خواهد بود.

 

دکتر زالی تاکید کرد: سازمان متخصصین و مدیران کشور کمک خواهد کرد منابع درست، بهنگام و در راستای رسالت‌های کاربردی دانشگاه محقق شود. کریدورسازی بین المللی نیز در همکاری با شما حوزه جذابی است و در کنار مشاوره‌های کسب و کار دستاوردهای مطلوبی را حاصل خواهد کرد.

 

ضرورت توجه ویژه به هوش مصنوعی در سازمان متخصصین و مدیران کشور

وی با بیان اینکه وجود نهادهای مستقل در کالبد عمومی سازمان متخصصین و مدیران کشور و وجود شوراهای عالی، ظرفیت‌های انشعابی خوبی ایجاد می‌کند، گفت: ایجاد شورای عالی هوش مصنوعی یکی از این ظرفیت‌های مطلوب است، البته باب همکاری در تمام وجوه وجود دارد اما موضوع هوش مصنوعی باید بدون درنگ دنبال شود.

 

به گفته رییس دانشگاه، ایجاد ارتباط و همکاری در حوزه هوش مصنوعی در سلامت، قلمرو جذابی هم برای دانشگاه و هم برای سازمان محسوب می‌شود، در سایر کشورهای پیشرو نیز جایگاه این ظرفیت در سلامت ویژه‌تر و پرشتاب‌تر از سایر حوزه‌هاست.

 

دکتر زالی با اشاره به نیازسنجی دانشگاه‌ها و بخش‌های صنعتی و شبه صنعتی در تمام ابعاد، عنوان کرد: صنعت تاکنون مسیر متفاوتی را نسبت به نیازسنجی‌های دانشگاه طی کرده است.

 

وی ادامه داد: ابزارسازی، حرکت به سمت تنوع نرم‌افزاری، تحقق زیرساخت‌ها، ممزوج کردن زیرساخت‌های طبیعی کالبدی در حوزه سلامت با ظرفیت هوش مصنوعی، راه‌اندازی اپلیکیشن‌ها یا کاربست‌‌های متعدد هوش مصنوعی در حوزه سلامت می‌تواند مصادیق این همکاری باشد.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در حال حاضر هیجانی جهانی نسبت به بهره گیری از هوش مصنوعی در همه ابعاد شکل گرفته است. این هیجان به گونه‌ای شده که در برخی مواقع سرمایه‌گذاری در این زمینه در تناسب با نیازهای ما نیست. این تفاهمات افق‌ها را به هم نزدیک می‌کند. این موضوع از نظر مارکتینگ و اقتصادی نیز اهمیت دارد.

 

وی با بیان اینکه نقش دانشگاه نسل سوم راهبری است و نیازها را می‌شناسد، گفت: نقشه نیازسنجی حوزه سلامت و تلفیق آن با توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه سلامت، دستاوردهای خوبی به همراه دارد.

 

دکتر زالی با اشاره به ضرورت شناسایی هرچه سریعتر شرکت‌های دانش بنیانی که در حوزه هوش مصنوعی مشغول هستند، گفت: پس از غربالگری و اولویت‌سازی شرکت‌ها با استانداردهای مشترک دانشگاه و سازمان، تشکیل کارگروه و استقرار دبیرخانه دایمی هوش مصنوعی اقدام مناسبی است.

 

به گفته وی شناسایی شرکت‌های توانمند با همکاری دانشگاه و سازمان باید هرچه سریعتر صورت گیرد.

 

وی در پایان از تشکیل کنسرسیوم‌های مشترک و بازتوزیع ارتباطی و اولویت گذاری در پیشبرد اهداف کشور و ایجاد دبیرخانه دایمی در دانشگاه و همکاری معاونت تحقیقات و فناوری و دانشکده فناوری‌های نوین دانشگاه با سازمان مدیران و متخصصین کشور استقبال کرد.

 

تشکیل دبیرخانه دایمی کنگره هوش مصنوعی کشور؛ یکی از بهترین خروجی‌های تفاهم‌نامه همکاری

دکتر ایمان مصدری رییس سازمان متخصصین و مدیران ایران و رییس صنف شرکت‌های دانش بنیان کشور نیز در این مراسم ضمن قدردانی پیگیری‌های معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه برای همکاری و برقراری ارتباط با این سازمان، اظهار کرد: سازمان متخصصین و مدیران ایران تنها سازمان غیردولتی کشور است که در سال 1397 زیر نظر ریاست جمهوری شکل گرفته و بیش از 40 هزار متخصص و مدیر عضو آن هستند.

 

به گفته دکتر مصدری، این سازمان تاییدیه رسمی از تمامی دستگاه‌های اجرایی کشور نظیر وزارت کارو رفاه اجتماعی، وزارت صمت و وزارت کار و سازمان‌هایی نظیر پدافند غیرعامل را دارد و نقش اصلی آن تسهیل‌گری فرآیندها در بخش خصوصی در راستای حرکت به سمت اهداف ساختارهای دولتی است.

 

رییس سازمان متخصصین و مدیران کشور گفت: رسالت ما در کنار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ارایه مشاوره کسب و کار است؛ همچنین با فضا و تیم‌های تخصصی که از طریق دانشگاه فراهم خواهد شد، مشاورهای سازمان مدیران و متخصصصین ایران به صورت تمام وقت به منظور ارایه خدمات شتابدهی همکاری خواهند داشت.

 

دکتر مصدری با بیان اینکه ایجاد کنسرسیوم‌های تخصصی نیز موضوعی است که در سازمان پیگیری می‌شود، تصریح کرد: در این راستا شوراهای عالی در دستگاه‌های مختلف با حضور بخش خصوصی و نمایندگان بخش دولتی تشکیل شد، شوراهای عالی نظیر فضای مجازی و هوش مصنوعی در حال حاضر در حال فعالیت هستند.

 

وی عنوان کرد: تشکیل دبیرخانه دایمی کنگره هوش مصنوعی کشور می‌تواند یکی از بهترین خروجی‌های این تفاهم نامه باشد تا در سال جاری برای برنامه‌ریزی برگزاری کنگره بین المللی هوش مصنوعی و کاربرد آن در سلامت اقدام شود.

 

به گفته دکتر مصدری، این سازمان تجربه برگزاری نمایشگاه در حوزه فناوری را در کشورهای اطراف همچون ترکیه و دبی داشته است و می‌توان برای برگزاری همچین نمایشگاه‌هایی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز برنامه‌ریزی کرد.

 

وی بیان کرد: اعتقاد من در این است صرف انرژی و سرمایه در شرکت‌های دانش بنیان و بهره گیری از ظرفیت های عظیم این حوزه، کشور را قدرتمند می‌کند. ظرفیتی که در شرکت‌های دانش بنیان و تولید محتوا در این زمینه در کشور وجود دارد قابل مقایسه با کشورهای بزرگ دنیاست.

 

به گفته رییس سازمان متخصصین و مدیران کشور، ورود ساختار هوش مصنوعی در قالب ایجاد یک دبیرخانه دایمی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، کل کشور را از این ظرفیت بهره‌مند می‌کند.

 

 

ضرورت همکاری فناورانه دانشگاه با شتابدهنده‎ها

دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در این مراسم ضمن تاکید بر ضرورت تشکیل زیست بوم فناوری در دانشگاه، گفت: نگاه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به سمت داشگاه نسل سوم است یعنی دانشگاهی که ایده را به محصول تبدیل می‌کند.

 

دکتر زرقی عنوان کرد: فناوران در قالب 210 شرکت دانش بنیان و 9 مرکز رشد فعال مستقر در دانشگاه برای ارتقا و توسعه محصولات دانش بنیان نیازمند حمایت و نظارت دانشگاه هستند. در فرآیند فناوری دانشگاه برای شرکت‌های دانش بنیان فضا، تسهیلات، اتصال با صاحبان دانش، توسعه دانشی، حمایت مالی را فراهم می‌کنیم و همچنین نیازمند همکاری با شتابدهنده‌ها هستیم.

 

وی ادامه داد: در بخش فناوری دانشگاه جای شتابدهنده‌ها در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خالی است. خوشبختانه سازمان مدیران و متخصصان ایران طی جلسات مشترک اعلام آمادگی فعال با دانشگاه را داشته‌اند. تفاهم نامه‌ای شکل گرفت که در کنار فعالیت شتابدهنده‌ها انتظار داریم شرکت‌های دانش بنیان، دانشگاه را در مسیر رسیدن به اهداف بیش از پیش همراهی کنند.

 

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه گفت: یکی از محورهای بسیار مهم در شتابدهنده‌ها موضوعات مرتبط با هوش مصنوعی است. با توجه به جهت گیری دانشگاه مبنی بر بهره‌‎گیری از ظرفیت هوش مصنوعی و تبدیل شدن به دانشگاهی پیشرو در این زمینه و اخذ مجوز راه اندازی مرکز تحقیقات هوش مصنوعی از وزارت بهداشت، این همکاری موثر واقع خواهد شد.

 

به گفته وی، از طرفی10 درصد شرکت‌های مستقر در دانشگاه در حوزه هوش مصنوعی فعالیت دارند و آماده هرگونه شتابدهی و همکاری با شتابدهنده‌ها و توسعه ظرفیت هوش مصنوعی هستند.

 

وی در خصوص تشکیل کارگروهی عملیاتی به منظور تشکیل جلسات مکرر و مستمر و عملیاتی سازی مصوبات و همچنین برگزاری رویدادهای مشترک اعلام آمادگی کرد.

 

دکتر زرقی در پایان تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یکی از بین‌المللی ترین دانشگاه‌های کشور است و از 5 هزار مقاله تولیدی در سال هزار و 500 مقاله با مشارکت کشورهای خارجی به چاپ می‌رسد و همکاری‌های متنوع بین‌المللی در قالب امضای تفاهم نامه وجود دارد. همچنین تجربیاتی در زمینه برگزاری نمایشگاه های فناورانه وجود دارد و امکان توسعه این نمایشگاه‌ها در سطوح بین‌المللی نیز میسر است.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7702ی.ق

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 143825
کلید واژه