چرا جوش میزنید!/ توصیه های کاربردی برای مراقبت از پوست
درمان آکنه معمولاً به صورت موضعی، درمان آنتی بیوتیک و درمان تخصصی دیگری با یک دارو از خانواده ویتامینA دارد که زیر نظر پزشک متخصص باید درمان شود.
درمان آکنه معمولاً به صورت موضعی، درمان آنتی بیوتیک و درمان تخصصی دیگری با یک دارو از خانواده ویتامینA دارد که زیر نظر پزشک متخصص باید درمان شود.
دوران بلوغ، پر تب و تاب ترین دوره زندگی هر فردی است؛ از بحران هویت، استقلال طلبی و سرکشی گرفته تا میل به جذاب بودن! اما خب، جوشهای غرور کار را خراب میکنند و جذابیتی برای نوجوان باقی نمیگذارند! بی خود همنیست اسم علمیشان «آکنه» است چون معمولاً عین کنه به پوست میچسبد و کنده هم نمیشوند! این جوشهای غرور گاهی زیادی ماندگارند و فرد حتی تا میان سالی هم ممکن است گرفتارشان بماند! به هرحال، هرچند سال که از درگیری تان با این جوشها میگذرد، بهتر است بدانیدماهیتشان چیست، درمان دارد یا نه و چه زمانی برای درمانشان مناسبتر است.
در ادامه دکتر پرویز طوسی متخصص پوست و مو و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پاسخ تمام سؤالهای شما را خواهد داد.
همه دلایلی که صورتتان را جوش جوشی میکند
معمولاً همه بیماریهای پوستی با جوش همراهاست. ما یک بیماری پوستی «جوش غرور» داریم که در واقع آکنه است و در سنین نوجوانی وبعد از بلوغ معمولاً سر و کلهاش پیدا میشود که در 90 درصد دختران 12-10 ساله و پسران15-14 ساله آغاز میشود و معمولاً تا 25-20 و حتی 35 سالگی میماند اما در موارد حاد هم میتواند تا سنین بالا و حدود 60-50 سالگی ادامه پیدا کند.
بنابراین بهتر است در اسرع وقت به پزشک متخصص پوست مراجعه کرده و درمانها را تا ریشه کن شدن آکنه ادامه دهید. همچنین بهتراست علل اصلی جوشهایتان را بدانید و موجب تشدید آنها نشوید؛ مثلاً باید بدانید که داشتن پوست چرب، تغییرات هورمونی مثل نردیک شدن به زمان عادت ماهانه در خانمها، استرس و کم خوابی میتواند از جمله این علل باشند. یا مثلاً اینکه نور آفتاب معمولاً باعث بهبود آکنه میشود اما در موارد نادری باعث تشدید آن میشود.
با اینکه تحقیقات نشان داده هیچ رابطه مستقیمی بین مواد غذایی خاص و تشدید آکنه وجود ندارد اما در برخی افراد، مواد غذایی خاصی به باور خودشان موجب تشدید آکنه میشود که بهتر است در این باره بررسی کنند و در صورت اثبات (به ندرت چنین امری تأیید میشود) از مصرف آن مواد غذایی بپرهیزند، هرچند به دلیل قرار داشتن در سنین رشد در افراد جوان مبتلا به آکنه، تاکید میشود خود را ازماده غذایی خاصی محروم نکنند.
در ضمن، حتی همان جوشی که ناگهان قبل ازمهمانی کنار بینی، لب، پیشانی یا سایر نقاط صورت می زند هم آکنه است و ممکن است تعدادشان کم یا زیاد باشد، اکثراً جایش نمیماند و اگر درمان نشود هم ممکن است تا چند سال باقی بماند.
درمان آکنه معمولاً به صورت موضعی، درمان آنتی بیوتیک و درمان تخصصی دیگری با یک دارو از خانواده ویتامینA دارد که زیر نظر پزشک متخصص باید درمان شود.
آکنه چیست؟
بروز جوش یا آکنه، معمولاً به دلیل افزایش تولید چربی توسط غدد چربی پوست است اما گاهی هم به خاطر کاهش تخلیه غدد چربی و در نتیجه تجمع چربی و فولیکولهاست و از نظر علمی هیچ ارتباطی با تغذیه افراد ندارد اما گاهی ممکن است مصرف مواد شیرین آن هم برای مدت طولانی، در افزایش آکنهها تأثیر گذار باشد.
علت به وجود آمدن جوش، بسته شدن دهانه غددچربی است که این امر میتواند ارثی باشد یا به خاطر برهم زدن تعادل هورمون مردانه آندروژن که مقداری هم در خانمها وجود دارد، ایجاد شود؛ معمولاً هم پوست صورت، سینه، پشت وبازو را درگیر میکند.
بی خیال این محصولها شوید!
گفتیم یکی از دلایل بروز آکنه چربی پوست حساس و مستعد آکنه دارد، باید در انتخاب محصولات پوستی دقت کرده و خانمها هم که عموماًاز کرم پودر استفاده میکنند، باید حتماً پوستشان را با صابونهای ملایم یا شامپو بچه بشویند و حتماً آکنهها را درمان کنند.
ضمن اینکه موقع انتخاب و قبل از استفاده از لوازمآرایشی، حتماً از استاندارد بودن و تناسب آنها با نوع پوستتان مطمئن شوید.