رییس دانشگاه مطرح کرد:
کلید حل مشکلات بیمارستانها افزایش بهرهوری است
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با تاکید براینکه کلید حل مشکلات بیمارستانها افزایش بهرهوری است، گفت: با ارایه برنامههای نوآورانه و مدیریت منابع، شاهد ارتقای بهرهوری درحوزه درمان و بهداشت کشور خواهیم بود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی در ششمین نشست روسای بیمارستانهای تابعه دانشگاه و اولین جلسهی مشترک روسا و مدیران بیمارستانی باتاکید براینکه نتایج این جلسات اجرایی و منجر به رفع مشکلات بیمارستانها خواهد شد، در جریان جزئیات فعالیتهای تمامی مراکز درمانی دانشگاه قرارگرفت.
وی با اشاره به اهمیت همرسانی اطلاعات ستاد و بیمارستانها خاطرنشان کرد: گزارشی که از سوی روسای، بیمارستانهای 21 گانهی دانشگاه ارایه شد حاکی از صحت و دقت اطلاعات بین دانشگاه و بیمارستانها دارد، بیتردید برگزاری این جلسات به گفتمان سازی مشترک منجر خواهد شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ضرورت بارخورد محیطی از سامانه «کارآمد» (سامانه بازتوزیع منابع خدمات پرستاری) را خواستار شدوافزود: این سامانه که به تازگی و با هدف بررسی و امتیاز عملکرد پرستاران برای دریافت منصفانهترمستقر شده است، قطعا درآینده نزدیک با ارایه بازخوردها ویرایش و به روزرسانی خواهد شد.
دکتر زالی در ادامه با اشاره به اینکه بهرهوری و مدیریت منابع چالشهای بیمارستانها را مرتفع خواهد کرد، گفت: باید روسای بیمارستانها با توجه به شرایط مراکز خود درآمدها را بازتوزیع کنند. وی تلاش برای به روزرسانی مطالبات از بیمه ها را خواستار شد.
دکتر زالی استفاده از ظرفیت خیرین و گردشگری حوزه سلامت را راه حل مناسبی برای تامین منابع و رفع چالشهای بیمارستانها دانست و بر ضرورت دسترسی روسای دانشگاه به منابع IPD و تلاش برای ارتباط با شرکتهای مجاز و فعال این حوزه تاکید کرد.
رییس دانشگاه مطالبات به حق حوزه پرستاری را مورد توجه قرار داد و توضیح داد: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی یکی از دانشگاههای پیشرو در حمایت از گروههای پرستاری است، علیرغم اینکه مسئله فوقالعاده خاص و حذف کسورات یا به حداقل رساندن آن باید در سطح ملی مطرح شود ومصوبه مجلس را داشته باشد، همچنان مسئولان دانشگاه در برابر این موضوعات منفعل نبوده و نیستند و تمام تلاش خود را در قالب نامه نگاری، استفاده از ظرفیتهای سازمانهای بیرون دانشگاه و یا هر تریبونی که در اختیار دارند برای این دریافت این مطالبات انجام میدهند.
کمبود نیروی انسانی، ضرورت بازمهندسی در چرخش نیروی انسانی، اضافه شدن بخشهای بزرگ و اجرای برنامههای توسعه و تسهیل شرایط کادردرمان و پرستاران از مواردی بود که دکتر زالی در این جلسه به آن اشاره کرد.
وی با انتقاد از این موضوع که برخی افراد با مطرح کردن برخی شایعات که از اساس غلط وبی اساس است موجب اختلال درعملکرد درمان و نگرانی پرستاران میشوند خطاب به روسای بیمارستانها گفت: جلسات ادواری و تقویت دیدهوری میتواند ضمن شفافیت عملکرد بسیاری از مشکلات را برطرف کند.
هیچ تجمع اعتراضی نباید خدمت رسانی به مردم را متوقف کند
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با تاکید بر اینکه انتقاد به پرداختیها ویا هر موضوع دیگری نباید منجر به اختلال در روند خدمترسانی شود اظهار کرد: با تمام توان و بدون لکنت به دنبال احقاق حقوق پرستاران هستیم ولی هرگز نباید هیچ تجمع اعتراضی، خدمت رسانی به مردم را متوقف کند.
دکتر زالی بار دیگر مطالبات بهحق حوزه پرستاری را مورد توجه قرار داد و افزود: به خواستههای پرستاران احترام میگذاریم و به جدیت به دنبال تامین مطالبات مدنی این قشر خدوم و ارزشمند هستیم. سفیدپوشان عرصه سلامت و جامعه پرافتخار پرستاری بدون هیچ چشم داشتی درکرونا تن به آتش زدند و جانفشانی کردند قطعا امروز نیز حاظفت و احترام به خواستههای آنان وظیفهی ماست.
وی با بیان اینکه کلید حل مشکلات بیمارستانها افزایش بهرهوری است، اظهار امیدواری کرد که با همت بلند روسا ومدیران بیمارستانها و ارایه برنامههای نوآورانه و مدیریت منابع، شاهد ارتقای بهرهوری درحوزه درمان و بهداشت کشور باشیم.
رییس دانشگاه در بخش دیگری از نشست به اجرای طرح پویش ملی غربالگری سلامت اشاره کرد و گفت: اجرای بیکم و کاست این پویش فصل مشترکی بین اجزای مختلف دانشگاه ونشان از عرق به دانشگاه و کشور دارد.
60 درصد از مبتلایان به دیابت از بیماری خود بیاطلاعند
در ادامه این نشست دکتر محمدرضا سهرابی معاون اموربهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز درباره پویش ملی غربالگری سلامت که از 20 آبان تا 15 دیماه در حال برگزاری است اظهار کرد: با توجه به اینکه حدود 60 درصد از بیماران دیابتی و یا افراد دارای فشار خون از بیماری خون بیاطلاعند، این پویش در راستای کنترل و یا به تاخیر انداختن عوارض و کاهش لود بیماری ضرورت دارد.
وی با بیان اینکه کلیه افراد18 سال و بالاتر، گروه هدف پویش مذکورند خاطرنشان کرد: فرخوان گروه، غربالگری و ثبت اطلاعات، آموزش و توصیههای خودمراقبتی به افراد سالم و مشکوک شناخته شده در برنامه و تکمیل و تحویل فرم ارجاع به پزشک در افراد مشکوک از جمله موارد اجرا شده در طرح پویش غربالگری سلامت است.
به گفته دکتر سهرابی درپویش غربالگری دیابت و فشارخون یک میلیون و 130 هزار نفر در مجموعه تحت پوشش دانشگاه غربالگری شدند که از این تعداد 1.2 دهم درصدمشکوک به دیابت و 2 درصد به پرفشاری مشکوک بودند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه در ادامه به نحوه همکاری بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه اشاره کرد و گفت: تعیین تیم غربالگری از پرسنل بیمارستان، تعریف در سامانه سیب و دریافت کاربری و ثبت آنلاین، همکاری در تخصیص محل استقرار تیمهای غربالگری اعزامی از مراکز بهداشتی و ارایه اطلاعات میزان قند خون و فشارخون افراد بستری و یا نتایج آزمایشات افراد مراجعه کننده به آزمایشگاه بیمارستان از جمله موارد انجام شده است.
راهاندازی مرکز خدمات جامع هاری در برخی بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه افزایش و تامین زیرساختها برای به حداقل رسیدن مرگ مادر و نوزاد از دیگر مواردی بود که دکتر سهرابی به آن اشاره کرد.
دکتر رضا زندی معاون درمان دانشگاه نیز در ادامه با بیان اینکه حفظ نیروهای تخصصی و کادر درمان باید در اولویت کاری حوزه درمان وبیمارستانها باشد، خواستار همکاری بیشتر بین صف وستاد شد.
دکتر محمود خدادوست معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه نیز درباره نحوه بررسی مطالبات پیمانکاران مواردی را مطرح کرد و ادامه داد: در موضوعات توسعهای باید متناسب با نیاز، اولویت وشرایط بیمارستانها حرکت کنیم تا این اقدامات به خدمات مطلوبتر منتهی شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، گزارشی از آخرین وضعیت پرداختی، اضافه کارو کارانه پرسنل و پزشکان، مطالبات بیمهای از سازمانهای بیمهگر، مجوزهای اخذ شده و پروانه فعالیت از جمله مواردی بود که روسای بیمارستانها در این جلسه توضیحات مبسوطی درباره آن ارایه دادند.
انتهای پیام/
کدخبرنگار:7701س.ق