اخبار

  • تاریخ انتشار : 1400/07/21 - 14:26
  • بازدید : 6654
  • تعداد بازدید : 6397
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

عواقب به تاخیر انداختن عمل آب مروارید

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این موضوع که جراحی آب مرواريد عملی كم خطر و بسيار موثر است، افزود: درمان آب مروارید اورژانسی نیست، ولی باید در زمان مشخص خود انجام شده و تا حد ممکن به تعویق نیفتد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این موضوع که جراحی آب مرواريد عملی كم خطر و بسيار موثر است، افزود: درمان آب مروارید اورژانسی نیست، ولی باید در زمان مشخص خود انجام شده و تا حد ممکن به تعویق نیفتد.


 

دکتر محمد حسن عالم زاده انصاری در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این که آب مرواريد، كدر شدن عدسی چشم است كه منجر به مشكلات بينايی می شود، اظهار کرد: در مراحل اوليه، استفاده از نور قوی و عينک، مشكلات بينايی ناشی از آب مرواريد را كمتر می‌كند، اما در مراحل بعدی بيماری، انجام جراحی برای بهبود بينايی ضرورت دارد.

 

وی با اشاره به این موضوع که امروزه عمل جراحی آب مرواريد كم خطر و بسيار موثر است، افزود: عمل آب مروارید عمل اورژانسی نیست ولی باید در زمان مشخص خود انجام شده و تا حد ممکن به تعویق نیفتد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این که اگر چنانچه عمل آب مروارید زودتر از موعد مشخص نیز انجام شود مشکلاتی در پی خواهد داشت ادامه داد: مسله ای که وجود دارد این است که اگر زودتر از موعد مشخص اقدام به انجام عمل جراحی آب مروارید کنیم، اصطلاحا عدسی نرسیده است و بیمار دچار مشکلات دیگری خواهد شد.

 

دکتر عالم زاده شایع ترین علل بروز آب مروارید را؛ تار شدن يا محو شدن بينايي، حساس شدن به روشنايي، كم رنگ شدن يا محو شدن رنگ‌ها، ديد كم در شب، دو بيني يا چند بيني و افزايش ديد نزدیک، تغيير مداوم شماره عينک  و يا لنز تماسی ذکر کرد و ادامه داد: اين علامت ها مي‌تواند ناشی از ساير بيماری‌های چشمی نيز باشد، بنابراین اگر دچار هر يک از اين علایم شديد حتما به چشم پزشک مراجعه كنيد.

 

این متخصص چشم پزشکی دانشگاه با اشاره به این که در مراحل اوليه آب مرواريد، وضعيت بينایی با استفاده از عينک، عدسي‌های بزرگ نما و نورهای قوی‌تر بهبود می یابد گفت: اگر اين تدابير كمک كننده نباشد، جراحی تنها راه درمان است كه شامل خارج كردن عدسی كدر شده و جايگزينی آن با عدسی مصنوعی است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه اضافه کرد: زمان عمل آب مروارید با توجه به نياز و شرايط هر فرد متفاوت است.

 

وی ادامه داد: اگر عمل آب مروارید در زمان خود انجام نشود عدسی که باید در زمانی مشخص از چشم برداشته شود سفت تر شده و این جراحی ساده و اثربخش می تواند به جراحی پیچیده مبدل شود.

 

به گفته دکترعالم زاده تعویق انداختن عمل آب مروارید نیز می تواند باعث افزایش در فشار چشم شود و در ادامه مشکلاتی که در اثر فشار چشم ایجاد می شود می تواند این عمل را به جراحی پیچیده مبدل کند.

 

وی ادامه داد: با تاخير در عمل جراحی به تدريج بينايی فرد كاهش يافته به طوری كه در حد شمارش انگشتان و يا فقط درک نور خواهد رسيد، در اين مرحله در تعداد كمی از بيماران ممكن است منجر به افزايش فشار داخل چشم (آب سياه) شود و در نتيجه نياز به جراحی اورژانس پيدا می كند كه عوارض و خطرات آن بيشتر از جراحی معمول است.

 

این متخصص چشم پزشکی دانشگاه به راههای پیشگیری از آب مروارید اشاره کرد و ادامه داد: افراد بالای 60 سال در معرض مشكلات بينايی بیشتری در مقایسه با سایرین قرار دارند بنابراین این افراد باید حداقل سالی يک ‌بار مورد معاينات كامل چشمی قرار بگيرند، اين معاينات امكان تشخيص علامت های احتمالی ابتلا به بيماری‌های آب مرواريد، آب سياه، مشكلات نقطه حساس بينايی ناشی از سن و ساير اختلالات بينايی را به پزشک می‌دهد.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار:7701س.ق

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار سلامت,اسلایدر خبری
  • کد خبر : 109007
کلید واژه