اخبار

  • تاریخ انتشار : 1400/10/26 - 16:42
  • بازدید : 57
  • تعداد بازدیدکننده : 57
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

افتتاح خانه مشارکت مردم در سلامت در شهرستان فیروزکوه

خانه مشارکت مردم در سلامت در مرکز خدمات جامع سلامت هفتم تیر شهرستان فیروزکوه افتتاح شد.

خانه مشارکت مردم در سلامت در مرکز خدمات جامع سلامت هفتم تیر شهرستان فیروزکوه افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به نقل از دبيرخانه سلامت و امنيت غدايی خانه مشارکت مردم در سلامت، با حضور فرماندار شهرستان فیروزکوه و نمایندگان ادارات و گروه ها و تشکل های مردم نهاد شهرستان، 25 دی ماه در مرکز خدمات جامع سلامت شهدای هفتم تیر افتتاح شد.
 
 
در این مراسم دکتر حسینی مدیر شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه اظهار کرد: خانه مشارکت فضایی برای تعامل شبکه‌های مختلف مردمی و مشارکت آنها در فرآیند تدوین، اجرا و ارزشیابی برنامه‌های سلامت در سطح شهرستان است.
 
 
وی افزود: به منظور جلب مشارکت‌های مردمی به عنوان یکی از اصول مراقبت‌های اولیه بهداشتی و حلقه مفقوده اجتماعی شدن نظام سلامت، خانه و شورای مشارکت، میانجی‌های مردمی، ذیل دبیرخانه سیاستگذاری سلامت شهرستانی تشکیل می‌شود. 
 
 
دکتر حسینی رویکرد خانه های مشارکت را، مردم محوری دانست و گفت: وجود خانه های مشارکت مردم در سلامت منجر به تسهیل حضور مردم در عرصه اجتماعی، به ویژه سلامت خواهد شد. 
 
 
مدیر شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه ادامه داد: از آنجایی که تامین سلامت مردم و ارتقای سطح سلامت جامعه، بدون همکاری سایر نهادها و دستگاه های اجرایی میسر نیست، لازم است دیگر سازمانهای مستقر در شهرستان در این مقوله همکاری لازم و تنگاتنگ را با بخش بهداشت داشته، در این زمینه همه خود را مسئول و متعهد به انجام آن دانسته و به مقوله سلامت نگاه ویژه داشته باشند و آن را جز مسئولیت اجتماعی خود بدانند. جلب حمایت خیرین و سازمانهای مردم نهاد نیز موضوع مهمی است که بایستی در کنار همکاری های بین بخشی با سازمانهای دولتی به آن توجه ویژه کرد. 
 
 
 وی تصریح کرد: رسیدن به اهداف جامع و کامل سلامت مردم نیازمند مسئولیت پذیری و پاسخگویی اجتماعی همه بخش های توسعه برای سلامت است. ضروری است در زمینه سلامت، مردم نیز همکاری کنند و در تعیین مشکلات مرتبط با سلامت و تعیین اولویت ها بازوی کمکی برای مسئولین باشند. در همین راستا شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه استقرار خانه های مشارکت مردم در سلامت را به عنوان یکی از ارکان سلامت و امنیت غذایی استان، در رسیدن به اهدف مذکور لازم و ضروری دانسته و افتتاح اولین خانه مشارکت در منطقه فیروزکوه را در دستور حسن ختام مجمع سلامت شهرستان قرار داده است. 
 
 
خانه مشارکت مردم در سلامت در تمام ابعاد به مردم تعلق دارد 
 
 
مهندس مهری فرماندار شهرستان فیروزکوه، با تاکید بر نقش مردم در تشکل‌های مردم نهاد در رشد و توسعه کشور اظهار کرد: مطالعات اجتماعی بیانگر آن است که هر حاکمیت و دولتی که امور را به مردم واگذار می کند، توفیقات بیشتری به دست آورده و جمهوری اسلامی ایران در این زمینه تجربیات و موفقیت های بسیاری داشته است.
 
 
وی وجود خانه مشارکت مردم در سلامت را جهت پیاده سازی برنامه های نظام سلامت در سطح جامعه و مردم فرصت بهینه خواند و بر ضرورت تسری استقرار آن در سایر مناطق تحت پوشش شهرستان تاکید کرد.
 
 
مهندس مهری  بر شعار پیشگیری مقدم بر درمان است تاکید  کرد و گفت: جلب اعتماد مردم و سایر نهادها در زمینه پیشبرد اهداف سلامت نقش بی بدیلی دارد که موجب شناسایی مشکلات و چالش های موجود در منطقه توسط خود مردم شده و باز هم از طریق خود مردم و از مسیر خانه های مشارکت در کوتاهترین زمان ممکن به گوش مسئولین می رسد که می توان برای آن در کنار حمایت های دولتی و خیرین برنامه ریزی کرد تا نتیجه تامین و حفظ سلامت مردم منطقه و ارتقای شاخص های بهداشتی و دستیابی به عدالت در سلامت باشد.
 
 
دکتر شهلا قنبری رییس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت امور بهداشتی دانشگاه نیز در این مراسم بر اهمیت افزایش سواد سلامت و توانمندی های فردی، ارتقای سطح سلامت فردی به دنبال افزایش رضایت ناشی از مشارکت داوطلبانه ، افزایش حمایت اجتماعی در پی افزایش ارتباطات اجتماعی و سهولت دسترسی و پوشش خدمات برای اقشار آسیب پذیر و تحقق عدالت که از اهم نتایج مشارکت مردم در برنامه های سلامت محور است، تاکید کرد.
 
 
وی ضمن تبیین اهمیت مشارکت مردم در سلامت خود و جامعه به ساختار خانه مشارکت و اهداف آن پرداخت و استقرار خانه مشارکت مردم در سلامت را در بستر برنامه رابطین و سفیران سلامت را فرصت بهینه دانست.
 
 
دلبری رییس خانه مشارکت مردم در سلامت استان تهران عوامل موثر در موفقیت خانه مشارکت را مسئولیت پذیری اعضا، ارائه به موقع گزارش ها، ارتباط مستمر با دبیرخانه سلامت و امنیت غذائی استان عنوان کرد. 
 
 
وی افزود : هدف از تشکیل خانه مشارکت مردم تسهیل دستیابی به اهداف برنامه جامع سلامت استان ، توانمند سازی مردم در ارتقای سلامت خود و محیط پیرامون ، استقرار یک نظام دسترسی آسان به گروه های مردمی به ویژه گروه های آسیب پذیر و مشارکت آنان در تدوین ، اجرا و پایش طرح های ارتقای سلامت استان است.
 
 
ایشان با اشاره به سه وظیفه اصلی خانه مشارکت ادامه داد: ایجاد گفت‌وگو ساختارمند بین مردم و مسئولین و انتقال پیام‌های مختلف سلامت به مردم وتبدیل ایده‌ها و پروژه‌های مشترک طرح‌های اثرگذار و درگیرشدن آحاد جامعه در ارتقای سلامت مهمترین وظایف اعضای خانه مشارکت است.
 
 
در ادامه این جلسه فرجی کارشناس مشارکت های مردمی و کانون های سلامت دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه با تاکید بر نقش مردم در تشکل‌های مردم نهاد در رشد و توسعه کشور اظهار کرد: از وظایف عمده خانه مشارکت مردم انتقال مطالبات سلامت محور مردم به مدیران، انتقال پیام‌های سلامت به شهروندان و مشارکت در برنامه ریزی، اجرا و ارزشیابی پروژه‌های سلامت محور است. وی وجود خانه مشارکت را از ارکان مهم و لازم در ارتقای سلامت مردم دانست و تاکید کرد: در هر زمینه ای که مردم در کنار مسئولین حضور دارند، نتیجه خوبی حاصل می شود.
 
 
در این مراسم با حضور شرکت کنندگان اولین خانه مشارکت مردم در سلامت شهرستان توسط فرماندار در مرکز خدمات جامع سلامت هفتم تیر مستقر در شهر فیروزکوه افتتاح شد. 
 
 
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7702 ی.ق
 
  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • گروه خبری : 112667
کلمات کلیدی