اهدای مدال نقره مسابقات بین المللی اختراعات به محقق دانشگاه / اختراع ماسک اینترانازال ضد کرونا
اختراع پژوهشگر جوان دانشگاه، ماسك اينترانازال ضد كرونا، در مسابقات بین المللی اختراعات و نوآوریهای سوئیس برنده مدال نقره شد.
اختراع پژوهشگر جوان دانشگاه، ماسك اينترانازال ضد كرونا، در مسابقات بین المللی اختراعات و نوآوریهای سوئیس برنده مدال نقره شد.
دکتر میثم اخلاق دوست پژوهشگر مرکز تحقیقات جراحی مغز و اعصاب عملکردی دانشگاه در گفت و گو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی هدف از طراحی این اختراع را رفع مشکلات ناشی از استفاده انواع ماسکهای تنفسی در دوران کرونا عنوان کرد.
وی یکی از مشکلات استفاده از انواع ماسکهای تنفسی (سه لایه، سه بعدی، فیلتردار و...) در دوران کرونا را عدم کارایی و عدم امکان استفاده در محیطهای مرطوب نظیر استخر یا مکانهایی مثل رستورانها برشمرد و با توجه به پوشیده شدن لبها و دهان زیر ماسک به مشکلات ایجاد شده برای ناشنوایان در لبخوانی و برقراری ارتباط اشاره کرد.
دکتر اخلاق دوست خاطرنشان کرد: این محصول هنگام استفاده درون بینی افراد قرار میگیرد بنابراین ضمن مشاهده صورت و لبخند افراد که در پاندمی کرونا زیر ماسکها محو شده، امکان لبخوانی نیز برای ناشنوایان فراهم می شود.
به گفته وی ماسک مذکور داخل بینی قرار گرفته و در دم و بازدم فیلتراسیون هوا را انجام می دهد اما حتما باید تنفس فرد از طریق بینی انجام شود. درصورت استفاده از این ماسک در مبتلایان به کرونا، هوای بازدمی بیمار تصفیه شده و خطر انتشار ویروس و امکان ابتلای اطرافیان کاهش می یابد.
این مخترع جوان دانشگاه یکی از ویژگی های مهم این اختراع را دوستدار محیط زیست بودن عنوان کرد و گفت: این ماسک از قابلیت چندین بار استفاده برخوردار است و فیلتر بسیار کوچک آن می تواند هر چند ساعت یکبار تعویض شود . همچنین باعث کاهش تولید زباله های عفونی شده و آسیب به محیط زیست را تا حد چشمگیری کاهش می دهد.
به گفته این پژوهشگر دانشگاه ماسک مذکور از جنس سیلیکون پزشکی، قابل شستشو و سبک است و فیلترهای پنج لایه قابل تعویض آن در داخل فضای سیلیکونی قرار می گیرد.
وی با اشاره به کارایی این محصول گفت: پیش بینی می شود به دلیل طراحی خاص قسمتی که در داخل بینی قرار می گیرد، در زمان تنفس از بینی، امکان انتقال ویروس تا حدود ۹۹ درصد کاهش پیدا کند.
دکتر اخلاق دوست ماسک مذکور را قابل استفاده برای تمامی سنین و افراد برشمرد و افزود: با توجه به ضرورت انجام تنفس از طریق بینی در هنگام استفاده، این محصول برای کودکانی کاربرد دارد که آگاهی و کنترل مناسبی نسبت به نوع تنفس خود دارند.
به گفته وی هزینه تولید هرماسک حدود ۱۰۰ هزار تومان درنظر گرفته شده است که با توجه به قابلیت استفاده مکرر و مجدد از آن، نسبت به سایر ماسکهای یکبار مصرف بسیار به صرفه تر است.
این پژوهشگر دانشگاه با اشاره به این که تاکنون نمونه مشابهی از این ماسک در جهان وجود نداشته است گفت: تنها نسخه مشابه این محصول ماسک اینترانازال مخصوص بیماران مبتلا به مشکلات تنفسی هنگام خواب نظیر آپنه تنفسی است که مکانیسم و عملکرد آن کاملا با این محصول متفاوت است ولی صرفا از نظر ظاهری تا حدودی شباهت دارند.
به گفته وی در ماسکهای اینترانازال مخصوص بیماران مبتلا به مشکلات تنفسی از طریق دستگاه اکسیژن ساز صرفا اکسیژن به بینی بیمار منتقل می شود اما در این اختراع سیستم فیلتراسیون دو طرفه وجود دارد که برای اولین بار انجام شده است.
دکتر اخلاق دوست مدت زمان اجرای این پروژه از ایده و طراحی تا ثبت اختراع را حدود ۱۳ ماه عنوان کرد و از راهنمایی های دکتر علیرضا زالی و همکاری آتوسا هاشمی و پوریا داودی دانشجویان کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی در دانشگاه پادوا ایتالیا، نیوشا آرنگ دانشجوی بیوتکنولوژی دانشگاه شهید بهشتی، فاطمه زهرا هاشمی و ایلیا مهریزی در اجرای این پروژه قدردانی کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ، دکتر میثم اخلاق دوست متولد1367 ، فارغ التحصیل پزشکی عمومی دانشگاه آزاد و در حال تحصیل در دوره MPH دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و مسئول کمیته علمی دانشجویی مرکز تحقیقات جراحی مغزواعصاب عملکردی دانشگاه است.
این محقق جوان دانشگاه تاکنون 9 اختراع و چهار عنوان کتاب چاپ شده در حوزه علوم پزشکی داشته است که این ماسك ضد كرونا یکی از اختراعات 9 گانه وی است که برنده مدال نقره در مسابقات جهانی اختراعات شده و در حوزه بین الملل (پیمان همکاری ثبت اختراع یا «PCT») نیز ثبت شده است.
مسابقات جهانی و بین المللی اختراعات ژنو به صورت مجازی و با نظارت فدراسیون جهانی مخترعین جولای ٢٠٢١ ( ٢٧ تا ٣٠ تیرماه ١٤٠٠ ) در سوئيس برگزار شد. در این مسابقات ٦٥٠ اختراع از 35 کشور مختلف جهان از جمله ایران، آمریکا، کانادا، استرالیا، مراکش، انگلستان، لهستان و چین شرکت داشتند و توسط 35 داور از 30 کشور مختلف جهان مورد بررسی قرار گرفتند.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7700 س.ع