اخبار

  • تاریخ انتشار : 1400/09/21 - 20:11
  • بازدید : 95
  • تعداد بازدیدکننده : 94
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

تاکید رییس دانشگاه بر اهمیت طراحی بسته مداخلاتی هم راستا با ارزیابی شاخص های عدالت در سلامت

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر نقش مداخله ای دانشگاه و اهمیت طراحی بسته مداخلاتی هم راستا با ارزیابی شاخص های عدالت در سلامت استان تهران تاکید کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر نقش مداخله ای دانشگاه و اهمیت طراحی بسته مداخلاتی همراستا با ارزیابی شاخص های عدالت در سلامت استان تهران تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در جلسه بررسی شاخص های عدالت در سلامت استان تهران که با حضور دکتر علی دل پیشه رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور، دکتر محمدرضا سهرابی معاون امور بهداشتی دانشگاه، دکتر حسن پیری مشاور رییس و مدیر حوزه ریاست دانشگاه، دکتر محمد حیدریان مقدم مشاور عالی رییس دانشگاه و دکتر گوهر محمدی رییس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه برگزار شد، عنوان کرد: ایجاد داشبورد بهداشت در سامانه مدیریت هوشمند بیمارستانی (HIM)، افزایش دسترسی، به هنگام بودن و تضمین اصالت داده ها به منظور پایش شاخص های عدالت در سلامت را به همراه دارد.
 
 
وی ادامه داد: دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با محوریت دستیابی به اهداف توسعه پایدار فعالیت دارد و مهمترین اقدام در این مسیر تبدیل و ترجمه داده ها به شاخص است که موفقیت این دبیرخانه را تعیین می کند. البته دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حوزه تجمیع و تکمیل داده های مرتبط با موضوع سلامت در عدالت استان تهران به علت استقرار 3 دانشگاه علوم پزشکی در استان تهران، با چالش های متعددی روبه روست. از سوی دیگر بر اساس گزارش این دبیرخانه، 18 شاخص در استان تهران احصا نشده است که برای احصای آنها باید از ظرفیت سایر دستگاه ها مطابق با تاثیر و اهمیت شاخص ها بهره گرفت.
 
 
به گفته دکتر زالی، برخی شاخص های سلامت سازمان بهداشت جهانی برای بررسی و پایش در کشور نیاز به بازتعریف دارد، اما برخی شاخص ها باید بومی سازی شود. 
 
 
رییس دانشگاه بر اهمیت طراحی بسته مداخلاتی همراستا با ارزیابی شاخص ها تاکید کرد و افزود:  دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نقشی مداخلاتی دارد، به همین دلیل در برنامه جامع سلامت باید بسته مداخلاتی با ذکر اولویت بندی نیز طراحی شود.
 
 
دکتر زالی در ادامه عنوان کرد: تهیه نقشه آمایش شاخص ها در تهران و تعیین الگوهای متاسب با هر منطقه از پایتخت نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
 
 
وی در پایان ضرورت تعیین شاخص ها و تدوین بسته مداخلاتی را ارائه گزارشات به نهادهای اجرایی و استفاده از آن در تصمیم سازی های حاکمیتی اعلام کرد.
 
 
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه پیشتاز در مسیر احصای شاخص های عدالت در سلامت
 
 
دکتر علی دل پیشه رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور نیز در این جلسه شاخص های عدالت در سلامت را موضوع مبتلابه جهانی خواند و افزود: سازمان بهداشت جهانی به نابرابری در سلامت توجه ویژه دارد و شاخص هایی را نیز تعیین کرده است که در کشور این شاخص ها بومی سازی و بخش عمده ای از آنها احصا شده است.
 
 
به گفته وی، احصای شاخص های عدالت در سلامت بهبود وضعیت اقتصادی، اجتماعی و رفاهی مردم را در پی دارد و توزیع برابر امکانات سلامت در تمام نقاط کشور صورت می گیرد.
 
 
رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور، بسیج جامعه به منظور ارتقای عدالت در سلامت، تاکید بر اهمیت تاثیر عوامل اجتماعی موثر بر سلامت جهت بهبود وضعیت عدالت، ارتقای همکاری بین بخشی، تامین داده های قابل مقایسه و اولویت بندی استراتژی ها را از اهداف تعیین شاخص های عدالت در سلامت خواند.
 
 
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به عنوان اولین دانشگاه اقدام به احصای این شاخص ها کرده است. با تکمیل احصای سایر شاخص ها می توان نتایج را در سطوح بین المللی ارائه کرد.
 
 
لزوم برنامه ریزی برای تعیین و اصلاح شاخص های عدالت در سلامت
 
 
دکتر محمدرضا سهرابی، معاون امور بهداشتی دانشگاه نیز در این جلسه ضمن بررسی شاخص های تعریفی عدالت در سلامت، اظهار کرد: به طور کلی اطلاعات شاخص ها می توانند دقیق یا غیر دقیق باشند، همچنین برخی شاخص ها بدون اطلاعات هستند، از همین رو عدم دقت یا نبود اطلاعات چالش هایی را پیش روی کمیته دیده بانی نظام سلامت می گذارد.
 
 
وی با اشاره به لزوم برنامه ریزی برای تعیین و اصلاح شاخص ها، عنوان کرد: اطلاعات پراکنده و گمراه کننده، دقت شاخص ها را دچار مشکل می کند. البته پایش اطلاعات در سامانه سیب معاونت امور بهداشتی در حال انجام است و به طور کلی با مرور سیستماتیک مطالعات استانی و کشوری، برای بهبودی شاخص ها می توان اقدام کرد. 
 
 
برخی شاخص های عدالت در سلامت نیاز به بومی سازی دارد
 
 
دکتر حسن پیری مشاور رییس و مدیر حوزه ریاست دانشگاه نیز در این جلسه بر اهمیت توجه به بازتعریف برخی شاخص ها متناسب با شرایط اجتماعی پایتخت به منظور دستیابی به نتایج واقعی تر تاکید کرد.
 
 
دکتر گوهر محمدی رییس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه  نیز در این جلسه کمیته دیده بانی نظام سلامت را به عنوان یکی از اجزای کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه اعلام کرد و افزود: مسئولیت این کمیته، رصد مستمر و منظم برنامه جامع سلامت استان تهران است. 
 
 
وی گزارشی از وضعیت احصای شاخص های عدالت در سلامت استان تهران ارائه داد و تصریح کرد: شاخص ها از معاونت های بهداشت و درمان و غذا و داروی سه دانشگاه علوم پزشکی استان تهران، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، کمیته امداد، سازمان ثبت احوال، سازمان بهزیستی، وزارت آموزش و پرورش، آب و فاضلاب، بیمه سلامت، سازمان تامین اجتماعی، سازمان پزشکی قانونی، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، شهرداری ها، خروجی سامانه های نظام مراقب سلامت استان شامل سامانه یکپارچه بهداشت (سیب)، سامانه یکپارچه نظام اطلاعات (سینا) و سامانه ملی مادر و نوزاد ایران (ایمان) احصا شده است.
 
 
دکتر محمدی ادامه داد: احصا نشدن برخی شاخص ها به دلیل عدم دسترسی به منابع اطلاعاتی و خروجی حاصل از سامانه های موجود و متفاوت بودن سامانه های اطلاعاتی بوده است.
 
 
رییس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه اظهار کرد: تعیین شاخص ها بر اساس پنج حوزه سلامت، توسعه انسانی و اجتماعی، توسعه اقتصادی، محیط فیزیکی و زیرساخت و حکمرانی صورت گرفته است.
 
 
دکتر محمدی، میزان مرگ و میر نوزادان، کودکان و مادران، میزان بروز دیابت، فشار خون بالا، بروز سل، شیوع 10 نوع سرطان، پوشش درمان HIV، تغذیه انحصاری کودکان با شیر مادر، میزان شیوع اختلالات روان به تفکیک نوع اختلال، نرخ ناباروری و میزان بروز حوادث ترافیکی و غیرترافیکی را از جمله شاخص های حیطه سلامت عنوان کرد.
 
 
وی با اشاره به اینکه برای تعیین و بررسی شاخص ها از منابع بین المللی نیز بهره گرفته شده است، گفت: طی بررسی ها و مطالعات صورت گرفته در کمیته دیده بانی سلامت دانشگاه، 51 شاخص از مجموع 69 شاخص عدالت در سلامت احصا و گزارش وضعیت شاخص ها در سایر استان های کشور، کشورهای منطقه و جهان جمع آوری شده است تا بر اساس آن و سایر استانداردهای حاکمیتی، بسته های مداخلاتی طراحی شود.
 
 
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7702 ی.ق
 
  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • گروه خبری : 111317
کلمات کلیدی