تشدید نظارتهای گروه سلامت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه در مناطق سیل زده
رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشتی با اشاره به تشدید نظارت های بهداشتی در مناطق سیل زده تحت پوشش دانشگاه به تشریح اقدامات صورت گرفته پرداخت.
رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشتی با اشاره به تشدید نظارت های بهداشتی در مناطق سیل زده تحت پوشش دانشگاه به تشریح اقدامات صورت گرفته پرداخت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت بهداشتی، مهندس مجید تاجیک با اشاره به تشدید نظارتهای بهداشتی در مناطق سیل زده گفت: با توجه به وقوع سیل در برخی از مناطق شهرستانهای فیروزکوه، دماوند، پردیس، پاکدشت و شمیرانات نظارتهای بهداشتی در این مناطق تشدید یافته است.
رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشتی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای تامین سلامت آب و بهداشت محیط منطقه خاطرنشان کرد: به منظور حفظ سلامت شهروندان نظارت بر آب و فاضلاب تمامی مناطق تحت پوشش دانشگاه تشدید یافته است.
مهندس تاجیک با اشاره به اعزام تیم واکنش سریع و ارزیابی وضعیت به مناطق سیل زده تحت پوشش دانشگاه بلافاصله پس از اعلام حادثه گفت: پس از اعلام حادثه آزمایشگاه آب دانشگاه درحالت آماده باش قرار گرفت و توسط کارشناسان، آزمایشات مربوطه در ساعات اداری، غیراداری و ایام تعطیل انجام شد.
به گفته وی برای تامین آب سالم شرب در روستاهایی که دچار قطعی آب شدهبودند یا کدورت آب آنها خارج از محدوده استاندارد بود، با هماهنگی مدیریت شرکت آب و فاضلاب مناطق سیل زده، تانکرهای آب شرب سالم و بهداشتی مستقر شد.
مهندس تاجیک با اشاره به تشدید نظارتهای بهداشتی در این مناطق خاطرنشان کرد: این نظارت شامل افزایش کلرسنجی، کدورت سنجی و نمونهبرداری میکروبی در کلیه مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و کلرسنجی و نمونه برداری از تانکرهای آب مستقر شده است که تا عادی شدن شرایط ادامه خواهد داشت.
وی افزود: کارشناسان بهداشت محیط دانشگاه نیز با انجام بازدیدهای میدانی هرگونه اختلال در شبکه منابع و مخازن و ایستگاههای برداشت را رصد میکنند.
رییس گروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی نظارت بر توزیع مواد غذایی را از دیگر فعالیتهای انجام شده برشمرد و یادآور شد که با توجه به قطعی برق، آب و گاز در روستاهای سیل زده، غذاهای آماده به صورت کنسرو توسط هلال احمر در این منطقه توزیع شد.
به گفته وی نیروهای بهداشتی ضمن نظارت بر توزیع مواد غذایی به ارایه آموزش نکات ضروری در استفاده ازمواد غذایی کنسروی به ساکنان منطقه پرداختند.
مهندس مجید تاجیک در ادامه خاطرنشان کرد که در روزهای پس از حادثه غذای گرم در روستاهای اطراف تهیه و در مناطق آسیب زده توزیع میشود که نظارت بر مراحل تهیه، مکان تهیه، نحوه حمل و نقل و توزیع غذا و نمونه برداری از مواد غذایی توزیع شده توسط کارشناسان بهداشت محیط انجام میشود .
وی هماهنگی با اداره دامپزشکی و بخشداریها برای جمع آوری و دفن بهداشتی لاشه دام و طیور تلف شده و پسماندهای روستاهای آسیب دیده را از دیگر اقدامات مهم پس از سیل اخیر عنوان کرد که با نظارت کارشناسان بهداشت محیط انجام پذیرفت.
به گفته وی از دیگر اقدامات انجام شده در مناطق سیل زده می توان به ارایه آموزشهای بهداشتی به خانواده های حاضر در محل درخصوص بهداشت فردی، بهداشت آب و مواد غذایی و پیشگیری از گزیدگی ها، ارسال پیامهای آموزشی در کانالهای مجازی محلی توسط همکاران یا داوطلبان سلامت اشاره کرد.
به گفته مهندس تاجیک نیروهای بهداشتی تا بازگشت شرایط عادی زندگی و برقراری دسترسیها در روستاهای آسیب دیده حضور فعال خواهند داشت وبه ارایه خدمات بهداشتی میپردازند.
رییس گروه سلامت محیط معاون بهداشتی در خاتمه سخنان خود به همه ساکنان مناطق سیل زده که دچار مشکلات شبکه آبرسانی هستند توصیه کرد: با توجه به هشدارهای کارشناسان بهداشت صرفا از تانکرهای آب شرب یا آبهای بسته بندی دارای مشخصات بهداشتی استفاده کنند و در صورت بروز مشکلات گوارشی به کارشناسان بهداشتی یا پزشکان مستقر مراجعه کنند.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7700 س.ع