اخبار

  • تاریخ انتشار : 1404/03/13 - 10:41
  • بازدید : 305
  • تعداد بازدید : 297
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توصیه‌های بهداشتی برای ذبح دام در مراسم عید قربان

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در آستانه عید سعید قربان، بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی هنگام ذبح دام برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان به ویژه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو تاکید کرد.

 

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت بهداشت، دکتر سعید نظری هاشمی معاون بهداشت دانشگاه با تاکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی هنگام ذبح دام گفت:  ذبح سنتی دام و تماس با خون، ترشحات و لاشه دام آلوده در هنگام ذبح یکی از دلایل ابتلا به بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان به ویژه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.

 

وی افزود: متاسفانه هنوز هم برخی افراد در نقاط مختلف کشور اقدام به خرید دام زنده (از محل‌های غیرمجاز) و ذبح سنتی دام می‌‌کنند و در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار می‌گیرند.

 

معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به این که بیماری تب کریمه کنگو در فصول گرم سال شایع تر است گفت: ذبح کنندگان، قصابان، کارگران کشتارگاه‌ها، دامداران، چوپانان، دامپزشکان و زنان خانه‌دار به دنبال تماس با دام تازه ذبح شده یا گوشت آلوده درمعرض خطر ابتلا به این بیماری قرار می گیرند و باید نکات بهداشتی و ایمنی را رعایت کنند.

 

وی با توجه به این که از ظاهر دام نمی‌توان به سلامت آن پی برد به شهروندان توصیه کرد برای حفظ سلامت خود و دیگران، از ذبح دام در منازل و معابر عمومی خودداری کرده و دام مورد نیاز را از جایگاه‌های عرضه بهداشتی دام خریداری و درکشتارگاههای تحت نظارت اداره دامپزشکی ذبح کنند .

 

دکتر هاشمی نظری به ذبح کنندگان دام توصیه کرد: حتما از وسایل محافظ مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کرده و پس از ذبح، ابزار خود را ضدعفونی کنند. همچنین پس از ذبح دام خونابه‌ها نباید در محیط رها شود و باید به طریقه بهداشتی دفع شوند.

 

وی با توجه به این که ویروس بیماری تب کریمه کنگو در دمای20- (منفی 20) درجه سانتیگراد تا یک سال زنده می‌ماند تاکید کرد : گوشت دام تازه ذبح شده نباید بلافاصله پس از ذبح داخل فریزر قرار گیرد. 

 

به گفته دکتر هاشمی نظری گوشت و سایر احشای دام تازه ذبح شده حتما باید قبل از خرد کردن و مصرف، حداقل به مدت  ۲۴ ساعت در یخچال (در دمای ۴ درجه سانتیگراد) نگهداری شود تا با انجام فرآیند اسیدی شدن، ویروس احتمالی موجود در گوشت از بین برود .

 

معاون بهداشت دانشگاه به خانم‌های خانه دار نیز توصیه کرد ضمن خرید گوشت مورد نیاز خود از مراکز  معتبر و مورد تایید دامپزشکی، هنگام شست و شو و خردکردن گوشت حتما از دستکش استفاده کنند.

 

وی به افراد هشدار داد که برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری از مصرف جگر تازه و گوشت تازه به صورت خام یا نیم پز خودداری کنند.

 

معاون بهداشت دانشگاه  انتقال از طریق کنه‌هایی که بر روی بدن دام‌های آلوده به ویروس(گاو، گوسفند و بز) زندگی می‌کنند را یکی دیگر از راههای انتقال بیماری عنوان کرد و و به افراد تاکید کرد حتی‌الامکان از تماس با  دام خودداری کرده و در صورت مشاهده کنه، از له کردن و کشتن آن با دست اجتناب کنند.

 

دکتر هاشمی نظری تماس غیرایمن با خون و ترشحات بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو را از دیگر راه‌های انتقال بیماری برشمرد و به کادر بهداشت و درمان و مراقبان بیماران توصیه کرد به منظور پیشگیری و کنترل بیماری هنگام مواجهه با بیمار آلوده به این ویروس ضمن اجتناب از تماس مستقیم با خون و ترشحاتش، حتما نکات ایمنی و بهداشتی رعایت کنند.

 

وی با اشاره به نشانه های بیماری تب کریمه کنگو گفت:  نشانه‌های اولیه بیماری شامل علایمی نظیر تب، سردرد شدید، لرز و درد عضلانی و علایم گوارشی مانند تهوع و استفراغ  است که به صورت ناگهانی در فرد بروز می کند.

 

به گفته وی  درصورت عدم مراجعه به پزشک حال بیمار رو به وخامت رفته و خونریزی در نقاط مختلف بدنش بروز می‌کند.

 

معاون بهداشت دانشگاه با تاکید بر ضرورت مراجعه به مراکز درمانی در اسرع وقت در صورت مشاهده علایم مذکور گفت:  افرادی که در دوهفته اخیر سابقه اقامت در مناطق روستایی داشتند یا در تماس مستقیم با لاشه و ترشحات دام تازه ذبح شده بودند یا سابقه گزش توسط کنه داشتند، در صورت مشاهده علایم مذکور حتما باید در اسرع وقت به مراکز درمانی مراجعه کنند تا از نظر بیماری تب کریمه و کنگو در اسرع وقت مورد بررسی و درمان قرار گیرند.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 157128
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.