اخبار

  • تاریخ انتشار : 1400/11/19 - 17:08
  • بازدید : 84
  • تعداد بازدید : 84
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

خانه مشارکت مردم در سلامت منطقه 4 پایتخت افتتاح شد

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم افتتاح خانه مشارکت در سلامت منطقه 4 بر اهمیت افزایش سطح سواد سلامت مردم اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح زمینه ترویج مفاهیم آموزش بهداشت و سلامت را فراهم می کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم افتتاح خانه مشارکت در سلامت منطقه 4 بر اهمیت افزایش سطح سواد سلامت مردم اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح زمینه ترویج مفاهیم آموزش بهداشت و سلامت را فراهم می کند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در مراسم افتتاح خانه مشارکت مردم در سلامت منطقه 4 و راه اندازی مجدد مرکز خدمات جامع سلامت شهید در منطقه نارمک ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن ایام دهه فجر، عنوان کرد: تلاش همه همکاران حوزه بهداشت دانشگاه، راه اندازی و استقرار خانه های مشارکت مردم در سلامت و تحقق اهداف این طرح بوده است 
 
 
وی با اشاره به اهداف پیگیری این طرح عنوان کرد: مهمترین هدف افزایش بالابردن سواد سلامت و سواد اجتماعی شهروندان هر منطقه است. حضور خانه های مشارکت در هر محله و آشنایی نسبی باسلایق فرهنگی هر منطقه، زمینه ترویج مفاهیم آموزش بهداشت و سلامت را فراهم می کند. با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری بزرگترین ابزار نهادهای سلامت محور به ویژه دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی، افزایش آموزش همگانی و ارتقای سطح سواد سلامت مردم است که در سایه طرح های خودمراقبتی شکل می گیرد.
 
 
رییس دانشگاه ایجاد همگرایی بین بخشی وافزایش مشارکت جمعی برای رسیدن به شاخص های سلامت محور به ویژه سلامت اجتماعی را از دیگر اهداف راه اندازی خانه های مشارکت مردم در سلامت دانست و افزود: بدون تردید سلامت اجتماعی مولفه های متعددی دارد که به تنهایی دستگاه های ذی مدخل بهداشت و درمان توانایی تحقق آنها را نخواهند داشت و این مهم نیازمند مشارکت جمعی و استفاده از ظرفیت های بین بخشی است که خانه مشارکت مردم در سلامت این ظرفیت را فراهم می کند.
 
 
دکتر زالی در ادامه خانه مشارکت مردم در سلامت را باشگاه تمرین مدیریتی درون منطقه ای خواند و گفت: توانمندسازی مردم منطقه از دیگر اهداف این طرح است که تنها در ابعاد بیولوژیک و بهداشت و درمان خلاصه نمی شود و تمام جنبه های اجتماعی را دربر می گیرد. البته به منظور تاثیرگذاری فرد در محله و اجتماع، حداقل سلامت جسمی و روانی شرط است، اما تنها به این ساحت محدود نیست و گسترده تر است.
 
 
وی تصریج کرد: با توجه به مختصات جغرافیایی و جمعیتی منطقه 4 شهر تهران، اگر دستیابی به اهداف این طرح در این منطقه محقق شود، اجرای این طرح در سایر مناطق ساده تر خواهد بود. طرح خانه مشارکت در سلامت با علم به این ویژگی های باید اجرا شود.
 
 
رییس دانشگاه از سکونت بیشترین تعداد خانوار تهرانی در منطقه 4 خبر داد و گفت: منطقه تهرانپارس غربی 132 هزار نفر جمعیت دارد که هیچ محله ای با این تراکم در شهر تهران و حتی در کشور وجود ندارد.
 
 
دکتر زالی دانشگاهی ترین محله تهران را منطقه حکیمیه اعلام کرد و گفت: وجود 8 واحد دانشگاهی و به تبع آن استقرار خوابگاه های دانشجویی، ظرفیت ممتازی برای کلید زدن امور مشارکتی و فرهنگی محسوب می شود. همچنین فعالیت بیش از 83 هزار داوطلب سلامت، ابزاری برای پیوند دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مردم منطقه است.
 
 
دکتر زالی تصریح کرد: 453 مدرسه و 180 مسجد کانون های موثر آموزشی و تبلیغی در ترویج اهداف خانه های مشارکت محسوب می شوند.
 
 
وی ادامه داد: پیش از شکل گیری خانه مشارکت، پیش نیازهای این منطقه بررسی و نقشه راه تدوین شد، بنابراین در حال حاضر مسئله محور می توان به سمتی حرکت کرد تا مطالبات برآورده شود. تردید ندارم در دستیابی به اهداف خانه مشارکت مردم در سلامت این منطقه توفیقاتی حاصل خواهد شد.
 
 
منطقه4 پرجمعیت ترین منطقه شهر تهران است
 
 
محمدی نیا رییس مرکز بهداشت شمال تهران: ضمن تبریک ایام دهه فجر، در خصوص فعالیت اجرایی خانه مشارکت در سلامت منطقه 4 گزارشاتی ارائه داد و گفت: با دستور دکتر زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مبنی بر راه اندازی خانه مشارکت در سلامت، کیمته ای در مرکز بهداشت شمال تهران تشکیل شد و پس ارزیابی ظرفیت های مناطق شهرداری استان تهران، منطقه 4 برای اجرای این طرح انتخاب شد.
 
 
وی تصریح کرد: منطقه 4 پرجمعیت ترین منطقه شهر تهران است و با توجه به تجربه همراهی مسئولان در این منطقه در طرح شهید سلیمانی و طرح ملی واکسیناسیون، فعالیت بیش از 82 هزار و 752 سفیر سلامتی به عنوان مهم ترین سرمایه های خانه مشارکت در سلامت، استقرار بیشترین مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه های سلامت و فعالیت کانال خبری با بیش از 30 هزار دنبال کننده، فرصت خوبی را برای راه اندازی خانه مشارکت در سلامت منطقه 4 رقم زد.
 
 
دکتر محمدی نیا با اشاره به داشتن مرکز مشترک منطقه 4 با 5 منطقه دیگر شهرداری و بیش از 100 کیلومتر مربع وسعت، عنوان کرد: بیش از 919 هزار نفر جمعیت  در منطقه 4 گزارش شده است که با بسیاری از استان های دیگر برابری می کند و این نشان از اهمیت منطقه دارد. 
 
 
وی در خصوص سایر پتانسیل های این منطقه و استقرار تعداد بالایی اماکن آموزشی، رفاهی، مذهبی و بهداشتی و درمانی ادامه داد: 8 مرکز خدمات جامع سلامت، 28 پایگاه سلامت برون سپار که بیشترین تعداد پایگاه برون سپار در مناطق تحت پوشش مرکز بهداشت شمال تهران را به خود اختصاص می دهد، ابزارهای مهمی برای راه اندازی خانه مشارکت در سلامت هستند. همچنین 175 درمانگاه و 20 سرای محله نیز طرفیت خوبی را در این مسیر ایجاد می کند.
 
 
رییس مرکز بهداشت شمال تهران افزود: بر اساس نیازسنجی های صورت گرفته در مرکز خدمات جامع سلامت این منطقه، افسردگی، استرس و اضطراب که البته با شیوع کرونا میزان این شاخص ها افزایش داشته است، سو مصرف مواد که در برخی محله ها معضل بسیار بزرگی است، چاقی و دیابت و فشارخون بالا، باید در اولویت سیاست گذاران خانه مشارکت در سلامت قرار گیرد.
 
 
وی از برگزاری جلسات هماهنگی و توجیهی با مراکز خدمات جامع سلامت، شورایاری منطقه، معاونت اجتماعی شهردار و رییس اداره سلامت شهرداری خبر داد و گفت:  هسته اصلی خانه مشارکت مردم در سلامت منطقه 4 دارای 17 عضو است و در طول مسیر این تعداد افزایش می یابد که امیدواریم شاخص های سلامت در منطقه 4 با حضور این افراد بهبود پیدا کند.
 
 
دکتر محمدی نیا در پایان از همکاری سایر نهادها از جمله، شهرداری، شورایاری و بخش خصوصی در این مسیر قدردانی کرد.
 
 
مردم ذی نفعان اصلی طرح خانه های مشارکت در سلامت هستند
 
 
دکتر دلبری رییس خانه مشارکت استان تهران ضمن تقدیر از مشارکت و همراهی تمامی نهادها از جمله رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گسترش خانه های مشارکت مردم در سلامت، گفت: نقش مردم در جامعه ما از مهمترین موضوعاتی است که در تمام برهه های بحرانی اثربخشی قابل دفاعی داشته است. با راه اندازی خانه مشارکت و تامین زیرساخت های مورد نیاز شاهد حضور پررنگ تر مردم در حوزه سلامت و در نتیجه ارتقای شاخث های سلامت خواهیم بود.
 
 
وی ادامه داد: توجه به مشارکت و تاکید بر نقشه های مدون یکی از عوامل اصلی مورد توجه در جامعه بوده است و حضور مردم رویکردی زیرساختی در برنامه های توسعه اجتماعی محسوب می شود.از طرفی این مشارکت منجر به شناسایی نیازهای واقعی جامعه، تصمیم سازی موثر و افزایش دسترسی مردم به منابع خواهد شد.
 
 
دکتر دلبری در ادامه بر لزوم اعتمادسازی متقابل در پیشبرد اهداف خانه های مشارکت مردم در سلامت تاکید و تصریح کرد: تعامل با ذی نفعان اصلی یعنی مردم، توجه به بسیج منابع و مشارکت بیشتر افراد در امر نظارت باید به حداکثر برسد. در خانه های مشارکت با شناخت آسیب های اجتماعی و ریشه یابی های عمیق، در جهت رفع چالش ها گام های بزرگی برداشته شده و با حمایت های روانی و اجتماعی خانواده ها، در مسیر ارتقای سلامت روان مردم اقدامات مهمی کلید خورده است.
 
 
رییس خانه مشارکت استان تهران مهمترنی رویکرد این طرح را ایجاد بستری به منظور توانمندسازی و افزایش مهارت های مردم در حوزه سلامت دانست و افزود: توانمندسازی در حوزه سلامت فرآیندی است که منجر به افزایش آگاهی مردم نسبت به انتظارات و نیازهای واقعی آنها می شود. خانه های مشارکت بستری برای شناسایی و بهره گیری از ظرفیت ها و دسترسی به منابع بر اساس نیازهای واقعی مردمی است و استقرار نطامی برای دسترسی عادلانه همگان به ویژه اقشار آسیب پذیر را به دنبال دارد.
 
 
دکتر دلبری تصریح کرد: مطالبه گری رکن اصلی خانه مشارکت مردم در سلامت است تا مسیری برای حضور مردم در اجرا و نظارت بر برنامه ها هموار شود. مردم باید ذی نفعان اصلی و دریافت کنندگان منافع طرح خانه های مشارکت در سلامت باشند. از طرفی مشارکت های حداکثری سایر نهاد ها نیز امکان دسترسی بیشتر به منابع را فراهم می کند. مشارکت مردم با ایجاد انسجام و همبستگی اجتماعی در راه رسیدن به اهداف خانه های مشارکت میسر است.
 
 
وی با اشاره به اهمیت ارزیابی فعالیت خانه های مشارکت مردم در سلامت، افزود: رسیدن به راه حل های بومی در حوزه سلامت، اولین اولویت خانه های مشارکت محسوب می شود و این خانه های مشارکت می توانند پیوند جامعه با مجامع علمی و حاکمیت را رقم بزنند. اعضای خانه مشارکت هرکدام نماینده واقعی تشکل های مردمی هستند که ارتباط را با میانجیان دولتی و خصوصی برقرار می کند. کشف منایع، شناخت ظرفیت های بالقوه، فراهم کردن زمینه های حمایت طلبی و استفاده از ظرفیت خیرین نیز باید در دستورکار این خانه ها قرار گیرد.
 
 
رییس خانه مشارکت استان تهران با اشاره به افتتاح خانه مشارکت مردم در سلامت منطقه 4، اظهار کرد: این منطقه دارای ویژگی هایی است که زمینه های رشد و توسعه سلامت در منطقه را فراهم می آورد و بهترین معرف این زمینه ها مردم هستند. مدم اسا کار و عوامل اصلی برنامه های مشارکتی هستند و خانه های مشارکت بهترین زبان گویای مردم در امر سلامت است.
 
 
این مراسم با حضور دکتر سهرابی معاون بهداشت دانشگاه، دکتر جانبازی مدیر اجرایی معاونت بهداشت دانشگاه و جمعی از فرماندهان سپاه، نیروی انتظامی، مسئولان شهرداری تهران، شورایاری، آموزش و پرورش، هلال احمر، نهاد خصوصی و خانواده شهدا برگزار شد.
 
 
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7702 ی.ق
 
  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 113488
کلید واژه