اخبار

  • تاریخ انتشار : 1401/09/05 - 11:45
  • بازدید : 217
  • تعداد بازدیدکننده : 214
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

در بمباران اخبار منفی، پیگیری این اخبار را به حداقل برسانید

آیا بودن در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی باعث شده احساس استرس، تنهایی یا اضطراب کنید؟ پذیرفتن این‌که چنین احساساتی دارید سخت است، ولی بدانید که شما تنها نیستید.

آیا بودن در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی باعث شده احساس استرس، تنهایی یا اضطراب کنید؟ پذیرفتن اینکه چنین احساساتی دارید سخت است، ولی بدانید که شما تنها نیستید.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و به نقل از یونیسف، آنلاین بودن در عین حالی‌که فرصت‌های بسیار خوبی برای ارتباط با دیگران، آموختن و به اشتراک گذاشتن آنچه برایتان مهم است ایجاد می‌کند، ولی چالش‌هایی هم دارد.

 

 

از جست و جوی اخبار بد بپرهیزید

 

اینکه بدانید چرا در فضای مجازی هستید و چه احساسی از این کار به شما دست می دهد، کمک می‌کند تا بتوانید یک سری محدودیت‌های شخصی درست برای خود تعیین کنید.

 

دنبال نکردن اخباری که تاثیر منفی روی روان شما می‌گذارند و یا رسانه‌هایی که محتوای آزاردهنده دارند، یکی از گزینه هاست.

 

به خاطر داشته باشید همه آنچه در فضای مجازی می‌بینید واقعیت ندارد، حتی اگر دوستانتان به اشتراک گذاشته باشند، اما تاثیر آن بر شما بی‌شک واقعی است.

 

آگاهانه رفتار کنید

 

منابع و گروه‌های بی‌شماری برای حمایت از سلامت روان شما وجود دارند.

 

از جمله اپلیکیشنها و برنامه‌های مدیتیشنی که بتوانید با آن ها حس هویت و خود را پرورش دهید.

 

در فضای مجازی ایمن بمانید

 

تنظیمات امنیتی خود را چک کنید، وقتی در اپلیکیشن‌ها و سرویس های مختلف ثبت‌نام می‌کنید، به خصوص وقتی از شما اسم، آدرس و یا عکس می‌خواهند، خیلی مراقب باشید.

 

اگر درباره چیزی که دیده اید یا تجربه کرده اید نگران هستید، حتما با افرادی که به آن‌ها اعتماد دارید صحبت کنید و یا مورد نگران کننده را به قسمت مربوطه در همان اپلیکیشن گزارش کنید و یا برای کمک بیشتر با شماره تلفن‌های حمایتی(اورژانس اجتماعی) یا مرکز فوریت‌های سایبری پلیس تماس بگیرید.

 

مهربانی را انتخاب کنید

 

در پیام دادن به اطرافیان خود پیش قدم شوید تا بدانند که برایتان مهم هستند.

 

اگر زیر پیام یا پستی نظری منفی نوشتید، کمی تامل کنید و فکر کنید آیا می توانید با جمله‌بندی و کلمات بهتری نظر خود را ثبت کنید.

 

در دنیای واقعی هم حضور داشته و ارتباط برقرار کنید

 

آیا تا به حال برایتان اتفاقی افتاده است که به‌جای اینکه به دوستتان زنگ زده و احوال پرسی کنید، به صورت آنلاین برایش پیام داده باشید؟ این نکته خیلی مهم است که هر از چند گاهی از شبکه های اجتماعی فاصله بگیرید و ارتباط واقعی و مستقیم با دوستان و خانواده تان برقرار کنید.

 

با همین سوژه با عضو هیئت علمی دانشگاه نیز به گفت‌و گو پرداختیم، دکتر نسترن کشاورز با تاکید بر این که بالاتر بودن جاذبه اخبار بد نسبت به اخبار خوب دلیل دیگری است که باعث پوشش بیشتر و پیگیری اخبار منفی می‌شود گفت: معمولا در بحران‌ها اخبار بد بیش از اخبار خوب به‌گوش می‌رسد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه حال روانی و حتی جسمی افراد  تحت تاثیر خبرهای  منفی قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: این در شرایطی است که ممکن است فرد در کوتاه مدت متوجه اثرات منفی این اخبار بد و منفی نباشد.

 

دکتر کشاورز با اشاره به این که مطالعات و تجارب نشان می‌دهد مواجه زیاد با اخبار منفی می‌تواند باعث ایجاد اختلالاتی چون استرس، اضطراب و یا حتی ناامیدی و درماندگی شود تاکید کرد: این حالات می‌‌تواند بر رفتارهای غذایی ودر ادامه مشکلاتی ر دستگاه گوارش اثر گذار باشد.

 

به هم ریختگی وضعیت خواب از دیگر پیامدهای پیگیری مداوم اخبار ناراحت کننده و منفی است که این استاد دانشگاه به آن اشاره کرد.

 

وی با تاکید بر این که سلامت جسم و روان به میزان قابل توجهی به آنچه می بینیم، می شنویم، می بوییم، حس میکنیم، می‌خوریم  و فکر می‌کنیم وابسته است عنوان کرد: دیدن و شنیدن مکرر اخبار منفی و در نتیجه فکر کردن به اتفاقات بد ‌گذشته، حال و آینده، خاصیت سمی برای سلامت روان ما دارد.

 

به گفته این استاد دانشگاه، گرچه هیجان و اضطراب به میزان بسیار کم نه تنها برای سلامت مضر نیست بلکه باعث افزایش آگاهی از خطر، افزایش آمادگی بدن و یا به طور کلی نوعی هشدار برای آماده باش برای رویارویی با اتفاقات است افزود: چاره اندیشی برای اجتناب و یا مدیریت ترس و اضطراب یک مهارت است اما نکته اینجاست که مواجهه مکرر مزمن با اخبار منفی  بدون ایجاد توانمندی برای پیشگیری یا مدیریت مشکل باعث از دست رفتن این کارکرد می شود.

 

وی توضیح داد: به طور مثال فرض کنید اگر دزدگیر ماشین ما گاهی صدای اخطار بدهد ما حتما خود را به ماشین خود رسانده تا مطمئن شویم  اتفاقی نیفتاده است، اما اگر دزدگیر چندین بار در روز اخطار بدهد ممکن است ما به این جمع بندی برسیم که دزدگیر خراب شده، در این مواقع اگر چنان‌چه اقدامی انجام ندهیم ممکن است دچار خسارت‌های زیادی شویم.

 

دکتر کشاورز ادامه داد: مواجهه مداوم و مکرر با اخبار منفی باعث ایجاد نوعی عادی انگاری همراه با نهادنیه کردن استرس و اضطراب می‌شود وفرد با تجربه احساس ناامیدی و درماندگی دست به اقدامی برای حل مسئله می‌زند و این درحالی است که با تاخیر و در ادامه از دست دادن بخشی از سلامت ممکن است متوجه علت مشکل و چاره‌جویی برآید.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه پرهیز از پیگیری مداوم اخبار بد و منفی را ضروری دانست و توصیه کرد: پیگیری و رصد اخبار بد و منفی را روزانه را به حداقل ممکن برسانید، خصوصا از خواندن و شنیدن تکراری اخبار بد و یا تحلیلهای منفی و گاهی بزرگنمایی و یا سیاهنمایی شده اجتناب کنید.

 

وی در خاتمه اضافه کرد: سعی کنید در پی شناسایی و مواجه با اخبار نوید بخش و امید بخش نیز باشید.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار:7701س.ق



 

 

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • گروه خبری : 123142
کلمات کلیدی