اخبار

  • تاریخ انتشار : 1400/03/09 - 14:17
  • بازدید : 74
  • تعداد بازدید : 74
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

در بمباران اخبار منفی، پیگیری این اخبار را به حداقل ممکن برسانید

عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: پیگیری و رصد اخبار منفی را روزانه را به حداقل ممکن برسانید، و از خواندن و شنیدن تکراری اخبار بد و یا تحلیل های منفی و گاه سیاه نمایی شده توسط افراد سود جو در فضای مجازی اجتناب کنید.



عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: پیگیری و رصد اخبار منفی را روزانه را به حداقل ممکن برسانید، و از خواندن و شنیدن تکراری اخبار بد و یا تحلیل های منفی و گاه سیاهنمایی شده توسط افراد سود جو در فضای مجازی اجتناب کنید.




دکتر نسترن کشاورز در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این که پی گیری اخبار یک عادت است که بسیاری از مردم به صورت روزمره و روتین انجام می دهند اظهار کرد: البته در شرایطی همانند پاندمی کرونا و اهمیت سلامت، افراد دلایل مهمتری برای پیگیری اخبار دارند.

 



وی با تاکید بر این که بالاتر بودن جاذبه اخبار بد نسبت به اخبار خوب دلیل دیگری است که باعث پوشش بیشتر و پیگیری اخبار منفی می شود افزود: معمولا در بحران ها اخبار بد بیش از اخبار خوب به گوش می رسد.

عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان این که حال روحی و حتی جسمی افراد  تحت تاثیر خبرهای  منفی قرار می گیرد، خاطرنشان کرد: این در شرایطی است که ممکن است فرد در کوتاه مدت متوجه اثرات منفی این اخبار بد و منفی نباشد.

دکتر کشاورز با اشاره به این که مطالعات و تجارب نشان می دهد مواجهه زیاد با اخبار منفی می تواند باعث ایجاد اختلالاتی چون استرس، اظطراب و یا حتی ناامیدی و درماندگی شود گفت: این حالات می تواند بر رفتارهای غذایی ودر ادامه مشکلاتی بر دستگاه گوارش اثر گذار باشد.

به هم ریختگی وضعیت خواب ااز دیگر پیامدهای پیگیری مداوم اخبار ناراحت کننده و منفی است که این استاد دانشگاه به آن اشاره کرد.

وی با تاکید بر این که سلامت جسم و روح به میزان قابل توجهی به آنچه می بینیم، می شنویم، می بوییم، حس میکنیم، می خوریم  و فکر میکنیم وابسته است عنوان کرد: دیدن و شنیدن مکرر اخبار منفی و در نتیجه فکر کردن به اتفاقات بد گذشته، حال و آینده؛ خاصیت سمی برای سلامت ما دارد.

به گفته این استاد دانشگاه، گرچه هیجان و اضطراب به میزان بسیار کم نه تنها برای سلامت مضر نیست بلکه باعث افزایش آگاهی از خطر، افزایش آمادگی بدن و یا به طور کلی نوعی هشدار برای آماده باش برای مواجهه با اتفاقات است افزود: چاره اندیشی برای اجتناب و یا مدیریت ترس و اضطراب یک مهارت است اما نکته اینجاست که مواجهه مکرر مزمن با اخبار منفی  بدون ایجاد توانمندی برای پیشگیری یا مدیریت مشکل باعث از دست رفتن این کارکرد می شود.

وی توضیح داد: به طور مثال فرض کنید اگر دزدگیر ماشین ما گاهی صدای اخطار بدهد ما حتما خود را به ماشین خود رسانده تا مطمئن می شویم  اتفاقی نیفتاده است، اما اگر دزدگیر چندین بار در روز اخطار بدهد ممکن است ما به این جمع بندی برسیم که دزدگیر خراب شده است و در این مواقع اگر چنانچه اقدامی انجام ندهیم ممکن است دچار خسارت های زیادی شویم.

دکتر کشاورز ادامه داد: مواجه مداوم و مکرر با اخبار منفی باعث ایجاد نوعی عادی انگاری همراه با نهادنیه کردن استرس و اضطراب می شود وفرد با تجربه احساس نامیدی و درماندگی دست به اقدامی برای حل مسئله می زند و این درحالیست که با تاخیر و در ادامه از دست دادن بخشی از سلامت ممکن است متوجه علت مشکل و چاره جویی برآید.

این عضو هیئت علمی دانشگاه پرهیز از پیگیری مداوم اخبار بد و منفی را ضروری دانست و توصیه کرد: پیگیری و رصد اخبار بد و منفی را روزانه را به حداقل ممکن برسانید، خصوصا از خواندن و شنیدن تکراری اخبار بد و یا تحلیل های منفی و گاهی بزرگنمایی و یا سیاهنمایی شده به قصد افزایش مخاطب یا اغراض سیاسی برخی رسانه ها و یا افراد سود جو در فضای مجازی اجتناب کنید.

وی ادامه داد: سعی کنید در پی شناسایی و مواجه با اخبار نوید بخش و امید بخش نیز باشید.

انتهای پیام/


کدخبرنگار:7701س.ق

  • گروه خبری : اخبار سلامت,اسلایدر خبری
  • کد خبر : 105052
کلید واژه