اخبار

  • تاریخ انتشار : 1400/11/08 - 16:33
  • بازدید : 92
  • تعداد بازدید : 92
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

دکتر زالی: ایجاد مراکز چندوجهی مبتنی بر کارتیمی؛ بهترین مدل تشخیص و درمان آندومتریوز

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی پیچیدگی های تشخیصی و درمانی در مبتلایان به آندومتریوزرا مورد توجه قرارداد و گفت: بهترین مدل برای اثربخشی مداخلات تشخیصی و درمانی آندومتریوزرا ایجاد مراکز چندوجهی و مبتنی بر کارتیمی است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی پیچیدگی های تشخیصی و درمانی در مبتلایان به آندومتریوزرا مورد توجه قرارداد و گفت: بهترین مدل برای اثربخشی مداخلات تشخیصی و درمانی آندومتریوزرا ایجاد مراکز چندوجهی و مبتنی بر کارتیمی است.


 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی در چهارمین کنگره کشوری جراحی های کم تهاجمی زنان که امروز در مرکز ناباروری ابن سینا برگزار شد اظهار کرد: در سالهای اخیر در سایه توجه و تمرکز ویژه پژوهشکده ابن سینا به حوزه زنان و آندومتریوز، اقدامات و پیشرفته های چشمگیری را در زمینه تشخیص، درمان  و مداخلات متفاوت این بیماریهای  شاهد بوده ایم.

 

 

وی با اشاره به این که آندومتریوز یکی از حلقه های مفقوده در حوزه سلامت بانوان در سالهای اخیر بوده عنوان کرد: در سالهای گذشته بسیاری از مداخلات در این حوزه به صورت غیرسیستماتیک شکل گرفته بود.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: فراهم سازی فرآیندهای مبتنی بر شواهد، سیستماتیک و جامع الطراف با هدف طراحی استراتژی های تشخیصی و درمانی و مداخله ای دررابطه با  بیماری آندومتریوز از سوی متخصصان پژوهشکده ابن سینا به عنوان نقطه روشنی در ارتقا سلامت زنان تلقی می شود.

 

تبعات آندومتریوز بر کیفیت زندگی زنان تاثیر بسزایی دارد

 

دکتر زالی با تاکید بر این که آندومتریوز مشکلی مزمن، پیچیده، چندوجهی و آزار دهنده و فرسایشی در سلامت زنان است گفت: تبعات این بیماری بر کیفیت زندگی زنان تاثیر بسزایی دارد.

 

وی با تاکید بر این که گاها ابعاد فرسایشی تبعات آندومتریوز بر کیفیت زندگی بانوان مورد غفلت قرار گرفته عنوان کرد: در عین حال اتفاقات و دستاوردهای خوبی در راستای شناسایی و درمان این بیماری در سال های اخیر را شاهد هستیم.

 

رییس دانشگاه ادامه داد: تجلی دستاوردهای علمی پایه در آندومتریوز به وضوح دیده می شود، شاید یکی از کوتاهترین مسیرهایی که بشر در انتقال مفاهیم در علوم پایه در تشخیص و درمان بیماریها طی می کند و به سرعت به ابزارهایی در مداخلات بالینی تبدیل شده بحث آندومتریوز است.

 

دکتر زالی آندومتریوز را بیماری ناشناخته توصیف کرد و ادامه داد: تئوری های مختلف در حوزه های مختلف این بیماری وجود دارد، اگر امروز اذعان کنیم بیماری آندومتریوز یکی از بیمارهای مرتبط با خود ایمنی جای دارد شاید گزافه نباشد.

 

وی خاطرنشان کرد: تمام یافته ها در ابعاد مختلف آندومتریوز از نقش های پیچیده و تغییر یافته این بیماری خبر می دهد.

مبتلایان به آندومتریوز شانس بیشتری در مقایسه با سایرین در ابتلا به میگرن دارند

 

رییس دانشگاه با بیان این موضوع که تحقیقات نشان می دهد مبتلایان به آندومتریوز شانس بیشتری در مقایسه با سایرین در ابتلا به میگرن دارند گفت: افرادیکه در سنین پایین تر به آندومتریوز مبتلا می شوند معمولا موارد پیچیده تری از بیماری میگرن را تجربه می کنند.

 

دکتر زالی آندومتریوز را بیماری خاموش عنوان کرد و ضرورت آموزش زنان و ارتقا آگاهی درخصوص نشانه های این بیماری را مورد توجه قرار داد.

 

ارتباط  آندومتریوز با نازایی

 

وی ارتباط  آندومتریوز با نازایی خصوصا در سنین بالاتر را مورد توجه قرار داد و ادامه داد: باید مکانیسم های تشخیصی بیماری ها در کشور ضمن ارتقا سواد سلامت در زنان سریع تر شکل بگیرد.

 

رییس دانشگاه در بخش دیگری با بیان این موضوع که آندومتریوزبیماری چندوجهی، فرسایشی، مزمن و عود شونده است خاطرنشان کرد: باید بتوانیم با ابزارهای غیرتهاجمی و تشخیصی سریع به بیماران در تشخیص و درمان کمک کنیم.

 

دکتر زالی با اشاره به این که درصد زیادی از بانوان تهرانی دچار کمبود ویتامین دی هستند ادامه داد: پیش بینی می شود این عدد در بین بانوان باردار بالاتر هم باشد بنابراین با توجه به ارتباط ابتلا به آندومتریوزبا کاهش سطح ویتامین ها در بدن توجه به پیروی از رژیم غذایی مطلوب کمک کننده است.

 

وی با تاکید بر این که استفاده از فست فودها، غذاهای ناسالم، چرب،  استفاده بی رویه از پروتئین ها و مواد غذایی پرادویه می توانند شانس ابتلا به آندومتریوز را افزایش دهند گفت: رژیم غنی از سبزیجات، فیبرها و استفاده از آنتی اکسیدان ها کمک خواهد کرد تا ابتلاآندومتریوز و همچنین قاعدگی های درناک کمتر شود.

 

دکتر زالی پیچیدگی های تشخیصی و درمانی در مبتلایان به آندومتریوزرا مورد توجه قرارداد و عنوان کرد: بهترین مدل برای اثربخشی مداخلات تشخیصی و درمانی ایجاد مراکز چندوجهی و مبتنی بر کارتیمی است.

 

پیام های روشن درتشخیص و درمان  بیماری  آندومتریوز

 

رییس دانشگاه تاکید کرد: با همت محققان بی شک پیام های روشنی درتشخیص و درمان  بیماری  آندومتریوز برای مبتلایان پیش رو است.

  

دکتر صفورا سلیمانی فر دبیر اجرایی چهارمین کنگره کشوری جراحی های کم تهاجمی زنان و آندومتریوز با اشاره به این که این کنگره در تاریخ های هفتم، هشتم و چهاردهم بهمن ماه 1400 در مرکز ناباروری ابن سینا برگزار شده است اظهار کرد: این کنگره توسط پژوهشکده ابن سینا و باهمکاری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، سازمان جهانی یونسکو، انجمن علمی تخصصی باروری و ناباروری، انجمن علمی تخصصی زنان و سایر سازمان های مرتبط و مراکز کشوری برگزار می شود.

 

وی افزود: دراین کنگره اساتید برجسته ملی و بین المللی حیطه لاپاراسکوپی پیشرفته به سخنرانی می پردازند.

 

وی با بیان این که این کنگره دارای امتیاز آموزشی مداوم جامعه پزشکی است ادامه داد: در این کنگره  برنامه های مدونی تعریف شده که هر برنامه از سه امتیاز بازآموزی برخوردار است، به این شکل که 16 برنامه با شناسه های مختلف توسط گروههای هدف زنان، جراحی، اپیدمیولوژی، ژنتیک، مامایی، ایمونولوژی و پاتولوژی انجام می شود.

 

ضرورت ارتقا آگاهی سلامت زنان و چکاپ های دوره ای

 

دکترمحمدرضا صادقی رییس پژوهشکده ابن سینا و مرکز ناباروری ابن سینا نیز در این کنگره با اشاره به این که موضوع اندومتریوز یکی از مهمترین و تخصصی ترین مباحث در حوزه زنان است گفت: تشخیص و درمان به هنگام اندومتریوز با هدف دسترسی به آخرین یافته های تشخیصی و درمانی در دستور کار پژوهشکده ابن سینا است.

 

وی موضوع توسعه پایدار در جوامع مختلف را مورد توجه قرار داد و تاکید: امروزه در کلیه برنامه های توسعه ای که تدوین می شود مسله سلامت مورد تاکید است.

 

 رییس پژوهشکده ابن سینا با اشاره به این که بخشی از سلامت به موضوع محیط زیست گره خورد ادامه داد: سلامت بانوان، مادران یکی از محورهای اساسی جامعه تلقی می شود به شکلی که ستون خانواده وابسته به سلامت زنان است.

 

دکتر صادقی در ادامه با بیان این که بیماری اندومتریوز در مراحل پیشرفته عوارض و علامت هایی دارد گفت: این بیماری معمولا در مراحل اولیه بیماری خاموشی است و همین نکته موجبات تاخیر در تشخیص و درمان را رقم می زند.

 

وی با اشاره به این که ابتلایه اندومتریوز باروری و کیفت زندگی زنان را دچار اختلال می کند، ضرورت ارتقا آگاهی سلامت زنان، چکاپ های دوره ای و توجه به نشانه های بیماری را خواستار شد.

 

وی از تلاش محققان پژوهشکده ابن سینا  در راستای دسترسی به آخرین روش های تشخیصی،  مداخلاتی و درمانی در مبتلایان به اندومتریوز خبر داد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، امروز هفتم بهمن ماه چهارمین کنگره کشوری جراحی های کم تهاجمی زنان در مرکز ناباروری ابن سینا با حضور جمعی از اساتید برجسته ملی و بین المللی و همچنین نمایندگانی از سازمان جهانی  یونسکو برگزار شد.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار:7701س.ق

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 113088
کلید واژه