اخبار

  • تاریخ انتشار : 1400/02/15 - 21:22
  • بازدید : 72
  • تعداد بازدید : 72
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

رعايت پروتکل های بهداشتی در مقابل ویروس های جهش یافته نيز موثر هستند

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهرتهران بر اهمیت رعایت پروتکل های بهداشتی در مقابله با ویروس های جهش یافته هندی و افریقای جنوبی تاکید کرد.

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهرتهران بر اهمیت رعایت پروتکل های بهداشتی در مقابله با ویروس های جهش یافته هندی و افریقای جنوبی تاکید کرد.

 


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ، دکتر زالی در گفت و گوی زنده خبری چهارشنبه 15 اردیبهشت ماه از  مهمترین  ویروس های جهش یافته به ویروس هندی و آفریقایی اشاره کرد و تاکید کرد که رعایت پروتکل های بهداشتی، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی بر روی ویروس های جهش یافته نیز موثر است و برلزوم کاهش ازدحام و دورهمی ها و تردد افراد پرخطر تاکید کرد.

 

وی با اشاره به واکسیناسیون گروههای پرخطر طبق برنامه ریزی های صورت گرفته به همشهریان تهرانی اطمینان خاطر داد که تمام افراد دارای اولویت واکسن دریافت خواهند کرد و درصورتی که فردی به هر دلیلی در بازه زمانی اعلام شده واکسینه نشد در فازهای بعدی واکسن را دریافت می کند.

 

دکتر زالی خاطرنشان کرد:  680 هزار نفر بالای 60 سال در تهران زندگی می کنند  که 480 هزار نفر آنان در سامانه های الکترونیکی ثبت شدند و مابقی آنان نیز با کمک ثبت احوال پوشش داده خواهند شد وواکسن دریافت می کنند.

 

فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران در ادامه از قرمز بودن وضعیت شهرهای تهران، ری، شمیرانات و ورامین  و نارنجی بودن سایر شهرستانهای استان تهران  خبر داد.

 

وی کماکان آمار بستری در تهران را بالا عنوان کرد و گفت: در حال حاضر 8212 بیمار در مجموع در بیمارستان های استان تهران بستری هستند که  2050 نفر آنان در بخش مراقبت های ویژه هستند.

 

دکتر زالی با اشاره به کاهش شاخص مراجعان سرپایی در طی دو روز اخیر اظهار کرد:  تعداد مراجعان سرپایی حدود 12 درصد کاهش داشته است که اگر این روند کاهشی ادامه یابد از اواسط هفته آینده شاخص مراجعان بستری و مرگ و میر شروع به کاهش خواهد داشت و خیز چهارم آخرین فرازهای خود را در تهران طی خواهد کرد.

 

وی افزود: در حالی که اگر در روزهای آینده مجددا افزایش مراجعان سرپایی را داشته باشیم در آن صورت کاهش شاخص ها با تاخیر بیشتری صورت می گیرد.

 

دکتر زالی با توجه به آثار سفرهای نوروزی شهروندان در تغییر الگو و شکل گیری خوشه های جدید بیماری در تهران پیش بینی کرد  که فرایند تغییر درکاهش شاخصها با تاخیر بیشتری در تهران صورت گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ویروس های جهش یافته اشاره کرد و گفت: ویروس آفریقای جنوبی مقدم بر ویروس انگلیسی بوده است و  در حال حاضر در 57 کشور دنیا شواهدی از شکل گیری خوشه های جدید بیماری ناشی از سوش آفریقای جنوبی دیده شده است .

به گفته دکتر زالی بخش زیادی از جهش رخ داده در ویروس آفریقایی با نوع جهش یافته انگلیسی تشابه زیادی دارد و پیش بینی می شود که ویروس آفریقایی رفتار بالینی و اپیدمیولوژیک ویروس انگلیسی را تکرار کند و اما به دلیل سرایت پذیری بیشتری که دارد ممکن است از قدرت انتقال  بالاتری برخوردار باشد.

 

فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونای تهران خاطرنشان کرد که هنوز آمار قطعی  در مورد میزان بیماریزایی و مرگ و میر ویروس هندی نسبت به انگلیسی و افریقایی وجود ندارد اما پیش بینی می کنیم که ویروس هندی قدرت بیماری زایی کمتری از فرم انگلیسی داشته باشد اما باید در روزهای آتی مورد مطالعه و تحلیل قرار گیرد.

 

وی یکی از مشخصات ویروس آفریقایی را فرار ایمنی ذکر کرد و گفت: اهمیت سوشهای جدید بیماری از این نظر اسست که ممکن است اصطلاحا به سمت فرار ایمونولوژیک بروند به این مفهوم که از مکانیسم های متداولی که در مقابله با فرم های کلاسیک کرونا وجود دارد فرار اتفاق افتد و سیستم ایمنی بدن بیمار توانایی خود را در مقابل آنها از دست بدهد.

 

دکتر زالی افزود: برخی از ویروس ها ممکن است ترکیبی باشند که در این ویروس های جهش یافته ترکیبی ممکن است آنتی بادی های موثر تشکیل نشود و اثربخشی برخی واکسیناسیون های جهانی نیز در دراز مدت زیر سوال برود.

 

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران بااشاره به اهمیت رعایت پروتکل های بهداشتی تاکید کرد: در هر دو ویروس جهش یافته هندی و افریقایی راهبرد استفاده ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از مواد ضدعفونی کننده موثر است.

 

وی ضرورت اجتناب از حضور در تجمعات و ازدحامات، رعایت پروتکل های بهداشتی، عدم حضور مستمر در فضاهای مسقف و اجتناب از ترددهای غیر ضروری شهری، رعایت وسایل حفاظتی و تهویه مناسب فضاهای فیزیکی برای مقابله با کرونا را ضروری دانست.

 

دکتر زالی با بیان این که ویروس های جهش یافته دیر یا زود وارد کشور می شوند و پشت مرزهای جغرافیایی  کشورها نمی مانند خاطرنشان کرد:  وقتی ویروس های جهش یافته وارد کشور شد باید سعی کنیم زمان جایگزینی آنها را با ویروس کلاسیک طولانی کنیم که  این امر باعث کاهش مرگ و میر و  میزان ابتلا  و افزایش تاب آوری سیستم درمان می شود.

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

  • گروه خبری : اخبار سلامت,اخبار کرونا
  • کد خبر : 104244
کلید واژه