اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/08/01 - 09:06
  • بازدید : 339
  • تعداد بازدید : 314
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سلامت؛ مرز زیبایی

فیشیال پوست؛ اقدامی درمانی یا تجاری؟

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه فیشیال صورت اقدام درمانی نیست و تاثیر بلند مدت ندارد، گفت: با رعایت روتین پوستی و استفاده از محصولات مراقبت پوستی در منزل نیز می‌توان پوست روشن و شفافی داشت.

دکتر نسترن نمازی متخصص پوست و مو در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص فیشیال پوست، اقدامی که امروزه بسیار طرفدار پیدا کرده است، عنوان کرد: فیشیال پوست اصول استانداردی ندارد، از همین‌رو نمی‌توان مراحل آن را به صورت مشخص عنوان کرد.

 

فیشیال چیست؟

وی ادامه داد: به صورت کلی ترکیبی از اقدامات به منظور آبرسانی، ماسک تراپی و ماساژ در مراکز ارایه دهنده خدمات فیشیال انجام می‌شود، اما ممکن است در برخی مراکز میکرودرم برای از بین بردن جوش‌های زیرپوستی و میکرونیدلینگ برای جوانسازی پوست نیز به این مراحل اضافه شود.

 

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه، در این مراکز بر اساس مواد مصرفی هزینه‌ای تعریف می‌شود که این مواد نیز از نظر کیفیت تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند، بنابراین برای این بخش از خدمت نیز استاندارد مشخصی در دسترس نیست.

 

دکتر نمازی در ادامه عنوان کرد: فردی که این خدمت را دریافت می‌کند ممکن است شاهد شفافیت و روشنی پوست خود تا 48 ساعت پس از فیشیال باشد، اما در اصل با رعایت روتین پوستی و استفاده از محصولات مراقبت پوستی در منزل نیز می‌تواند پوست روشن و شفافی داشته باشد.

 

متخصص پوست و مو با بیان اینکه این خدمت بیشتر جنبه تجاری دارد، گفت: بسیاری از بیماران تصور می‌کنند با انجام فیشیال، مشکل پوستی آنها برطرف می‌شود، اما باید گفت فیشیال اقدام درمانی نیست و تاثیر بلند مدت ندارد، به همین علت ارایه دهندگان این خدمت بر انجام ماهی یک بار آن تاکید دارند. از طرفی حتی ممکن است انجام فیشیال روی برخی پوست‌‎های حساس نتیجه معکوس داشته باشد.

 

به گفته وی، استفاده از برخی کرم‌ها و روغن‌ها در جریان فیشیال پوست، ممکن است جوش‌های پوستی را بدتر و حتی منجر به بازگشت مشکل پوستی فرد شود.

 

دکتر نمازی تصریح کرد: انجام میکرونیدلینگ نیز که در برخی مراکز صورت می‌گیرد، حتما باید توسط پزشک انجام شود، در غیراین‌صورت ممکن است منجر به ایجاد لک، اسکار یا زخم شود.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه عنوان کرد: هیچ مرکز آکادمیکی برای تدریس و ارایه اصول علمی فیشیال پوست وجود ندارد. فردی که در این زمینه در مراکز زیبایی مشغول به کار است در اغلب موارد چیزی از آناتومی پوست نمی‌داند. حتی شاید فرد آموزش درستی هم دیده باشد، اما همین اقدامات لایه برداری، بخور و آبرسانی را می‌توان در منزل با استفاده از محصولات موجود در بازار انجام داد.

 

فیشیال ضروری نیست

وی در پایان به ادعای برخی مبنی بر لزوم انجام فیشیال در روزهایی که هوا آلوده است، گفت: آلودگی فقط در لایه شاخی پوست، خارجی‌ترین لایه سطح روپوست (اپیدرم) نفوذ می‌کند که مملو از سلول‌های مرده است. سد دفاعی پوست امکان نفوذ آلودگی به سطوح زیرین را نمی‌دهد. بنابراین همچنان انجام فیشیال ضروری نیست و می‌تاون با شوینده‌های صورت آلودگی را از روی سطح پوست پاک کرد.

 

 

انتهای پیام/

کد خبرنگار: 7702 ی.ق

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 147958
کلید واژه