لزوم ساماندهی بهره گیری از ظرفیت خیرین و سازمان های مردم نهاد
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جمع رابطان خیرین سلامت، تصریح کرد: سال گذشته، سال سختی بود، باید سال پیش رو را هدفمندتر و با برنامه تر آغاز کنیم و استفاده از ظرفیت خیرین و سازمان های مردم نهاد را سامان و توسعه دهیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جمع رابطان خیرین سلامت، تصریح کرد: سال گذشته، سال سختی بود، باید سال پیش رو را هدفمندتر و با برنامه تر آغاز کنیم و استفاده از ظرفیت خیرین و سازمان های مردم نهاد را سامان و توسعه دهیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر محمود خدادوست در دیدار با رابطان خیرین سلامت، بهترین راه بخشش را هزینه کردن در حوزه سلامت دانست و گفت: بسیاری از خیرینی که در گذشته مدرسه ساز بودند، با راه اندازی مجمع خیرین سلامت و افزایش نیاز به توسعه زیرساخت های بهداشتی و درمانی، به سمت امور خیریه سلامت محور گرایش پیدا کردند.
وی ادامه داد: رابطان خیرین سلامت باید نیازهای حوزه سلامت را به خیرین بشناسانند و این اطمینان را بدهند که از امکانات و دارایی بخشیده شده مراقبت کنند. رابطان واسطه این خیر و فیض هستند، باید قدر خودشان را بدانند و از این ظرفیت در راستای توسعه زیرساخت های بهداشتی و درمانی استفاده کنند.
دکتر خدادوست امکانات بهداشتی و درمانی تهران را از برخی استان ها عقب تر خواند و افزود: با بروز بحران کرونا متوجه شدیم امکان ارائه خدمات به بالغ بر 14 میلیون شهروند تهرانی را نداریم که البته با حضور خیرین و تامین اقلام سرمایه ای و حفاظتی، توانستیم مشکلات را مرتفع کنیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه تصریح کرد: سال گذشته، سال سختی بود، باید سال پیش رو را هدفمندتر و با برنامه تر آغاز کنیم و استفاده از ظرفیت خیرین و سازمان های مردم نهاد را سامان و توسعه دهیم.
دکتر خدادوست با بیان ضرورت تعریف انجمن حمایت از بیماران در هر بیمارستان و مرکز بهداشت، عنوان کرد: در قالب انجمن که خیرین بخشی از اعضای آن خواهند بود، ورودی و خروجی کمک ها منظم تر می شود و حساب و کتاب هم راحت تر صورت می گیرد.
به گفته وی، با راه اندازی بنیاد حامیان دانشگاه و نصب صندوق هایی برای جمع آوری کمک های خیریه نیز گام های بزرگی برداشته می شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه با اشاره به اینکه سال گذشته، مسائل اقتصادی و تحریم ها، شرایط بحرانی را سخت تر کرد و درآمد بیمارستان ها را به شدت کاهش داد، گفت: در سال 98، 32 میلیارد تومان از مسیر خیرین جذب شده بود، اما امسال این رقم به 142 میلیارد تومان رسید که 65 میلیارد آن صرف ارائه خدمات به افراد کم بضاعت و بی بضاعت و مابقی صرف توسعه زیرساخت ها و تجهیزات شده است.
وی در پایان خطاب به رابطان خیرین سلامت، گفت: همانطور که نیازمندان را شناسایی می کند، خیرین را هم بشناسید و مشکلاتتان را با آنها مطرح کنید، همچنین لازم است نیازهایتان را در سطوح مختلف اولویت بندی کنید.
نقش مسئولیت اجتماعی سازمانی در ارتقا شاخص های توسعه پایدار
دکتر صادقی، مسئول واحد مشارکت های اجتماعی شرکت های مجمع خیرین سلامت در این جلسه در خصوص شاخص های توسعه پایدار که از سوی سازمان ملل با محویت مسئولیت اجتماعی از سال 2015 تعریف شده بود، گفت: در اين ميان، نقش شركتها و بنگاههای اقتصادی در دستيابی به شاخصهای توسعه پايدار هر روز پررنگتر می شود؛ مسئوليت اجتماعی شركتی يا سازمانی CSR اصطلاحی است که در این راستا مطرح می شود.
دکتر صادقی تصریح کرد: مسئولیت اجتماعی سازمانی سلامت محور در مشارکت آگاهانه، ارادی، خودانگیخته و هدفمند فعالان بنگاه های اقتصادی در توسعه سلامت و خلق ارزش مشترک برای جامعه و بنگاه خلاصه می شود.
مسئول واحد مشارکت های اجتماعی شرکت های مجمع خیرین سلامت، دو مولفه شهرت و مدیریت برند را دستاورد مشارکت بنگاه ها در امور خیریه دانست و این آورده ها را وجه تمایز حضور خیرین به صورت سنتی و مدرن اعلام کرد.
وی ادامه داد: کشور ما از نظر شاخص های 17 گانه توسعه پایدار در بین سایر کشورهای دنیا، جایگاه 58 را به خود اختصاص داده است، در این رتبه بندی دانمارک جایگاه نخست را در اختیار دارد. این شاخص از اهمیت بالایی در دنیا برخوردار است و باید در راستای ارتقای آن در کشور تلاش شود.
هزینه اثربخشی، مولفه قابل توجه در امور خیرین
دکتر مهرنوش کاوه، مشاور وزیر بهداشت در امور خیرین و سازمان های مردم نهاد نیز در این دیدار ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص فعالیت اداره کل سازمانهای مردم نهاد و خیرین وزارت بهداشت در سه حوزه خیرین، خیرین سلامت و سمن ها، عنوان کرد: این سه بخش، به ویژه شناسایی سمن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید در حد امکان فرصت توسعه فعالیت ها برای آن ها فراهم شود.
دکتر کاوه با تاکید بر لزوم توجه به هزینه اثربخشی منابع خیرین، عنوان کرد: باید بدانیم هزینه کرد منابع در کدام مسیر، اثربخشی بیشتری دارد.
وی ادامه داد: به مرور زمان سازمان بهداشت جهانی و سازمان ملل به این نتیجه می رسند که سلامت، مرکز توسعه است. بحران کرونا ثابت کرد مراکز بهداشتی و درمانی، تنها مراکزی هستند که تحت هیچ شرایطی تعطیل نمی شوند و این نیاز جامعه است. مردم باید سالم و زنده باشند تا در مدارس درس بخوانند و در مساجد عبادت کنند.
دکتر کاوه تصریح کرد: با خیرین باید ارتباط بگیریم تا راه های اثربخش تر را انتخاب کنند. همچنین باید از سمن ها هم حمایت کنیم. تاکنون بالغ بر هزار سمن در حوزه سلامت در کشور شناسایی شده اند که دانشگاه می تواند در حوزه آموزش و پژوهش آن ها برای رفع مشکلاتشان گام بردارد.
امور خیریه باید عمومی شود
در این دیدار، دکتر الوندی مدیرعامل مجمع خیرین استان تهران، بر وظیفه شناسی، تسهیل گری و ایجاد ارتباط بین خیرین و مراکز مربوطه اشاره کرد و گفت: امور خیریه باید عمومی شود و نباید فقط به چند خیر محدود اکتفا کرد و این وظیفه رابطان خیرین سلامت است تا آنها را شناسایی کنند.
وی بر ضرورت شناسایی، آموزش و تقویت سمن ها نیز تاکید کرد.
دکتر داوود پیرانی، مسئول گروه های داوطلبان وزارت بهداشت نیز با اشاره به اینکه 40 درصد سمن ها فاقد برنامه راهبردی هستند، گفت: باید علم وارد امور خیر شود و از روش های نوین استفاده شود.
در پایان، دکتر نوری مدیر امور خیرین و سازمان های مردم نهاد دانشگاه گزارش مختصری از فعالیت سال گذشته و برنامه های سال 1400 ارایه داد و بر تحقق اهداف و سیاست ها تاکید کرد.
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7702 ی.ق