اخبار

  • تاریخ انتشار : 1400/01/09 - 15:10
  • بازدید : 81
  • تعداد بازدید : 81
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

مراقب باشید قرنطینه و استرس های کرونایی چاقتان نکند

دکتر نصرآبادی با اشاره به این که باید برنامه صحيح و مدونی برای اصلاح الگوی غذایی درزمان قرنطینه های کرونایی برای اعضای خانواده اجرا شود گفت: استرس ناشی از ابتلا به کرونا و یا خانه ماندن های طولانی نباید بهانه ای برای پرخوری عصبی ویا استفاده از غذاهای ناسالم باشد.

دکتر نصرآبادی با اشاره به این که باید برنامه صحيح و مدونی برای اصلاح الگوی غذایی درزمان قرنطینه های کرونایی برای اعضای خانواده اجرا شود گفت: استرس ناشی از ابتلا به کرونا و یا خانه ماندن های طولانی نباید بهانه ای برای پرخوری عصبی ویا استفاده از غذاهای ناسالم باشد.


 

دکتر فاطمه محمدی نصرآبادی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که پرخوري و کم خوری ناشي از استرس در گروه بزرگي از افراد جامعه وجود دارد اظهار کرد: بیماری پرخوری عصبی، یک اختلال عصبی مربوط به غذا خوردن است که به صورت بالقوه بسیار خطرناک بوده و ممکن است زندگی فرد را به خطر بیندازد

 

.

 

وی افزود: کم خوری ناشی از استرس موجب ايجاد مشکل کمبود مواد غذایی در بدن شده و در عین حال پرخوری افراطی هم مشکلات اضافه وزن، چاقی و در ادامه آن تبعات زیانباري برای سلامت  بدنبال دارد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این که پاندمی کرونا افراد را با مشکلات مختلفی روبرو کرده است، خاطرنشان کرد: با شیوع کرونا و در ادامه طولانی شدن همه گیری این بیماری و قرنطینه های طولانی، غذا خوردن به یکی از تفریحات مردم مبدل شده است.

 

دکتر محمدی نصرآبادی ضمن انتقاد از تغییر عادات غذایی مردم تاکید کرد: امروزه وقتی از آشپزی سخن به میان می آید، آشپزی سالم مد نظر نیست بلکه بیشتر غذاهای چرب، فست فودها، کیک و شیرینی مورد توجه عموم است.

 

وی با اشاره به این که در دوران شیوع کووید از اصلی ترین مواردی که مصرف آن دو برابر شده است قند و چربی است افزود: قند، شکر، انواع پنیر پیتزا در صدر مواد غذایی مصرفی مردم گزارش شده كه برای سلامتی مضر هستند؛ خصوصا چربی موجود در انواع پنیرهای فرآوری شده كه از نوع چربی ترانس است.

 

عضو گروه تحقیقات و سیاستگذاری غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه با بیان این که کودکان و نوجوانان در شرایط کرونایی دچار محدودیت هایی حرکتی شده اند گفت: کرونا فعالیت مدارس، کلاس های آموزشی و تعاملات کودکان را محدود کرده، همین موضوع و کم تحرکی موجبات چاقی را بیش از پیش فراهم کرده است.

 

دکتر نصرآبادی با بیان این که باید برنامه صحيح و مدونی برای اصلاح الگوی غذایی در خانواده اجرا شود تاکید کرد: خانه ماندن های طولانی نباید بهانه ای برای پرخوری و استفاده از غذاهای ناسالم باشد چرا که در همین شرایط پیچیده کرونایی هم کم نبودند افرادی که ضمن کنترل وزن خود و خانواده، از الگوی غذایی سالمی پیروی کردند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه پیاده روی در طبیعت و به دور از مراکز پرتراکم را توصیه کرد.

 

وی با اشاره به احتمال طولانی یا مزمن شدن بیماری کرونا در دنیا افزود: چنانچه قصد افزايش تنوع مواد غذایی را دارید بهتر است این تنوع با مصرف بيش از پيش سبزیجات دارای فیبر بالا و لبنیات اتفاق بيفتد.

 

عضو گروه تحقیقات و سیاستگذاری غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه با بیان این که پرخوری ناشی از استرس تحت عنوان اختلال در وضعیت روانی تشخیص داده می شود تاکید کرد: این اختلال همانند وسواس درمان پذیر است.

 

وی ادامه داد: افراد دارای اضافه وزن یا چاقی چنانچه دچار سندرم پرخوری ناشی از استرس شوند قطعا با عوارض بیشتر چاقی روبرو خواهند شد بنابراین در صورت بروز و مشاهده علایم میل به پرخوری بیش از نیاز معمول، بايد سریعا به پزشک مراجعه کنند.

 

عضو گروه تحقیقات و سیاستگذاری غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ادامه داد: در گام اول باید اختلال پرخوری ناشی از اضطراب برطرف شود و در ادامه مشکلات بعدی درمان شوند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه ضمن اشاره به كاربرد مشاوره به عنوان یکی از اصلی ترین روش های درمانی اختلال پرخوری؛ بر محدود کردن دفعات مصرف شیریني جات در روز  و اختصاص سیستم پاداش، جایگرین کردن مواد قندی سالم تر مثل خرما و توت تاكيد كرد.

 

دکتر نصرآبادی همچنين استفاده از پنج واحد میوه و سبزی در روز، كاهش  مصرف کربوهیدارت ها و مواد چرب را مورد تاکید قرار داد.

 

وی در ادامه ارتباط چاقی با کرونا را مورد توجه قرار داد و افزود: تجربه ثابت کرده است قند افزوده، چربی و بدنبال آن اضافه وزن ناشي از مصرف این مواد  می تواند به میزان قابل توجهی ایمنی بدن را در برابر بیماری ها خصوصا کرونا کاهش دهد.

 

 عضو گروه تحقیقات و سیاستگذاری غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه یادآور شد: ميزان چاقی ارتباط مستقیم با شرايط ابتلا به کرونا دارد، به شکلی که افراد چاق شرایط سخت تری از کووید را تجربه می کنند و در صورت بهبودی، روند درمان در این افراد بسیار کند تر است.

 

وی با تاکید بر ارتباط مستقيم تاثیرات شرایط اقتصادی با کوچک تر شدن سبد غذایی اقشار آسیب پذیر، توضیح داد: شرایط اقتصادی نامطلوب؛ گوشت قرمز، مرغ، ماهی و لبنیات را از سفره اقشار محروم حذف می کند و این موضوع می تواند به سلامت، سطح  ایمنی بدن و رشد کودکان آسیب جدی وارد کند.

 

انتهای پیام/

 

کدخبرنگار:7701س.ق

  • گروه خبری : اخبار سلامت,اسلایدر خبری
  • کد خبر : 103183
کلید واژه