اخبار

  • تاریخ انتشار : 1401/01/16 - 14:08
  • بازدید : 170
  • تعداد بازدیدکننده : 170
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

هشدار متخصصان درباره شیوع سرخک در کودکان

متخصص عفونی بیمارستان دکترمسیح دانشوری به والدین توصیه کرد که برای ارزیابی وضعیت کودکان زیر پنج سال خود به همراه کارت واکسیناسیون به مراکز بهداشت مراجعه کرده تا در صورت نیاز دوز یادآور واکسن سرخک تزریق شود.

متخصص عفونی بیمارستان دکترمسیح دانشوری به والدین توصیه کرد که  برای ارزیابی وضعیت کودکان زیر پنج سال خود به همراه کارت واکسیناسیون به مراکز بهداشت مراجعه کرده تا در صورت نیاز دوز یادآور واکسن سرخک تزریق شود.



دکتر منیری در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به مشاهده موارد جدید ابتلا و احتمال گسترش  سرخک در کشور اظهار کرد: در سال‌های گذشته با واکسیناسیون گسترده علیه بیماری سرخک عملا این بیماری از کشور حذف شده بود ولی متاسفانه اخیرأ بواسطه مهاجرت از کشورهای همسایه شرقی، موارد جدید ابتلا به سرخک درکشور مشاهده شده است.

 



وی از طغیان بیماری سرخک در مناطق مرزی کشور خبر داد و افزود: چنانچه این بیماری در مناطق پرخطر کنترل نشود به مرور در کشور شیوع پیدا می کند.

این متخصص عفونی دانشگاه  با تاکید بر این که باید واکسیناسیون افراد پرخطر با دوز یادآور برای پیشگیری از ابتلا به سرخک انجام شود هشدار داد: طبق آمار بیشترین آمار مرگ و میر  مربوط به کودکان زیر پنج سال است.

دکتر منیری ادامه داد: واکسیناسیون علیه سرخک  تا 90 _95درصد مصونیت ایجاد میکند و با گذشت زمان سطح ایمنی کاهش میابد و فرد مستعد درگیری با بیماری با مواجهه با فرد بیمار میگردد

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که سرخک در بیشتر موارد بیماری مربوط به اطفال است گفت: بزرگسالان مبتلا به مشکل ضعف سیستم ایمنی نیز مستعد ابتلا به سرخک هستند.

با توجه به علائم اولیه سرفه آبریزش بینی و گلو درد تا ظهور بثورات پوستی امکان تشخیص اشتباه سرخک با کرونا وجود دارد

وی با اشاره به این که امکان تشخیص اشتباه سرخک با کرونا وجود دارد خاطرنشان کرد: سرخک علاوه بر عارضه های پوستی ممکن است درگیری ریوی نیز ایجاد کند که در برخی موارد اشتباها کرونا تشخیص داده می شود.

دکتر منیری با بیان این که سرخک بیماری بسیار پرسرو صدایی است، درباره نشانه های ابتلا به سرخک گفت: ویروس سرخک زمانی که وارد بدن می شود ارگان های مختلف بدن مثل کبد، مغز استخوان، ریه و پوست را درگیر می کند.

این متخصص عفونی دانشگاه در ادامه با تاکید بر این که بیماری سرخک معمولا به راحتی درمان می شود افزود: در موارد نادری ممکن است سرخک به صورت بدخیم بروز کند و عارضه های شدیدی را به دنبال داشته باشد.

وی درباره ضرورت واکسینه شدن اطفال در برابر سرخک توضیح داد: چنانچه واکسیناسیون علیه این بیماری به تازگی انجام شده باشد، ضرورتی برای واکسینه شدن مجدد کودکان وجود ندارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان این که سیاست های پیشگیرانه برای کنترل بیماری های واگیردار در هر کشوری  بر اساس میزان آنتی بادی  و آمار شیوع انجام می شود گفت: در کشور ما جمعیت زیر پنج سال به عنوان جمعیت پرخطر در نظر گرفته شده اند.

دکتر منیری به والدین توصیه کرد که  برای ارزیابی وضعیت کودکان زیر پنج سال خود به همراه کارت واکسیناسیون به مراکز بهداشت مراجعه کرده تا در صورت نیاز دوز یادآور واکسن سرخک تزریق شود.

وی یادآوری کرد: بیماری سرخک جزو بیماری های واگیر دار است و معمولا در اطفال به راحتی کنترل و درمان می شود.

ضرورت پیشگیری از ابتلا به سرخک در زنان باردار

دکتر منیری همچنین با بیان این که زنان باردار خصوصا در سه ماهه اول در معرض خطر ابتلا به بیماری سرخک هستند نیز اضافه کرد: این ویروس  از جفت عبور می کند و باعث تغییراتی در جنین می شود، بنابراین زنان باردار حتما باید برای پیشگیری از ابتلا در این خصوص با پزشک خود مشورت کنند.

انتهای پیام/
کدخبرنگار:7701س.ق

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • گروه خبری : 115146
کلمات کلیدی