غربالگری نوزادان در 72 مرکز تحت پوشش دانشگاه
خدمات غربالگری نوزادان در 72 مرکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ارایه میشود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خدمات غربالگری نوزادان شامل بررسی نوزاد از نظر 3 بیماری کم کاری مادرزادی تیروئید، )هیپوتیروئیدی(، فنیل کتونوری و فاویسم و همچنین غربالگری 53 بیماری متابولیک ارثی است.
شناسایی و تشخیص زودرس هر کدام از این بیماریها از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا در صورت تشخیص و درمان دیرهنگام میتوانند منجر به ایجاد عوارض جبران ناپذیری از جمله عوارض مغزی و ذهنی، آسیب به اندامهای مختلف بدن از جمله کلیهها و حتی مرگ نوزاد شود. از این رو توصیه میشود کلیه والدین در روزهای 3 تا 5 بعد از تولد نوزاد با مراجعه به مراکز غربالگری نوزادان از سلامت فرزند خود مطمئن شوند.
انجام این آزمایش بسیار راحت است و تنها با گرفتن چند قطره خون از کف پای نوزاد توسط پرسنل ماهر و دوره دیده انجام میشود.
در صورتی که نتیجه آزمایش غربالگری غیر طبیعی باشد آزمایشات تکمیلی جهت بررسیهای بیشتر انجام میشود. البته غیر طبیعی بودن نتیجه آزمایش غربالگری به معنی بیمار بودن نوزاد نیست و به دلایل مختلف از جمله نارس بودن نوزاد ممکن است رخ دهد. به همین دلیل والدین نباید به محض مشاهده نتیجه غیرطبیعی آزمایش غربالگری نگران شوند بلکه باید طبق توصیه مراقبین سلامت نمونهگیری را تکرار کنند یا در صورت لزوم نسبت به انجام آزمایشات وریدی اقدام کنند.
در صورتی که نتیجه این آزمایشات نیز مثبت باشند کودک جهت تائید تشخیص و دریافت درمانهای به موقع و صحیح به پزشکان فوق تخصص غدد در بیمارستان منتخب دانشگاه ارجاع خواهد شد.
درمان سریع هر یک از این بیماریها مساوی با بهره مندی کودک از هوش طبیعی و جلوگیری از ایجاد عوارض مختلف از جمله عقب ماندگی ذهنی است.
در محدوده دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 72 مرکز خدمات جامع سلامت آزمایشات غربالگری را انجام می دهند.
جهت دریافت اطلاعات مراکز غربالگری نوزادان درمحدوده تحت پوشش دانشگاه شهید بهشتی اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7702 ی.ق