اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/11/14 - 10:57
  • بازدید : 230
  • تعداد بازدید : 221
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نخستین نشست شورای سیاستگذاری و علمی همایش تولید نان کامل برگزار شد

نخستین نشست شورای سیاستگذاری و علمی همایش تولید نان کامل با تاکید بر بررسی چالش‌ها و دغدغه‌ها در تالار شهیدبهشتی برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، این نشست با حضور دکتر حسن پیری مشاور رییس دانشگاه، دکتر محمدرضا سهرابی معاون بهداشت، دکتر جمشید سلام زاده معاون غذا و دارو، دکتر امیرمحمد مرتضویان رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، دکتر گوهر محمدی رییس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه، اعضای کمیته علمی و اجرایی و جمعی از مسئولان و صاحبنظران این حوزه برگزار شد.

 

اعضای حاضر در نشست مذکور ضمن بیان نظرات و دیدگاه‌های خود در راستای برگزاری مطلوب و با کیفیت همایش مذکور به بحث و تبادل نظر درخصوص نحوه برگزاری، محورهای مورد بحث، موضوعات سخنرانی، پنل‌های تخصصی و ... پرداختند.

 

دکتر حسن پیری مشاور رییس دانشگاه با اشاره به  بارش افکار خوبی که در این نشست در راستای فرهنگ سازی تهیه و مصرف نان سالم انجام شده است ابراز امیدواری کرد نتایج و دستاوردهای همایش مذکور باعث ایجاد تحول در این حوزه شود.

 

دکتر اسماعیل مطلق رییس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی نیز در این نشست تاکید کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که نان حاوی پروتئین و ریزمغذی‌ها را به دست مردم برسانیم.

 

وی این همایش را فرصتی مغتنم  برای بررسی چالش‌های موجود درخصوص نان کامل عنوان کرد و یادآور شد: هدف ما آگاه‌سازی  مردم درخصوص تهیه و مصرف نان سالم و کامل است.

 

دکتر مطلق نان و گندم را بحثی حیاتی برشمرد که سلامت 80 میلیون ایرانی به آن مربوط می‌شود و افزود: در این همایش باید چالش‌های موجود در خصوص آرد ونان بررسی شده و راهکارهای پیشنهادی برای رفع آنها اعلام شود.

 

وی تاکید کرد: دستاوردهای این همایش باید به مراجع بالاتر برای رسیدگی ارسال شود.

 

دکتر امیرمحمد مرتضویان رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و دبیر علمی این همایش نیز ضمن بیان سخنانی از نظرات و پیشنهادات اعضای کمیته علمی درخصوص نحوه برگزاری همایش مذکور تقدیر کرد.

 

وی مخاطبان این همایش را مسئولان و متولیان، اندیشمندان و مردم برشمرد و یادآور شد که با توجه به برگزاری همایش در محیط علمی دانشگاه با حضور صاحبنظران و اساتید علمی باید برغنای علمی آن افزوده شود.

 

دکتر اسکندر زند مشاور وزیر کشاورزی نیز در این نشست با اشاره به اهمیت گندم به عنوان عامل توسعه تمدن در دنیا و سابقه تولید و مصرف آن در کشور به بیان توضیحاتی پرداخت.

وی با اشاره به ضرورت تعریف جامع و صحیح درخصوص نان کامل تاکید کرد: باید منظور از نان کامل دقیقا مشخص شود و این که نان کامل حاوی چند درصد سبوس است و با امکانات و فن‌آوری‌های موجود آیا این امر شدنی است.

دکتر زند در بخش دیگری از سخنان خود به ارایه پیشنهاداتی درخصوص نحوه برگزاری همایش و حضور صاحبنظران و افراد فرهیخته‌ این حوزه پرداخت.

 

در ادامه نشست دکتر جمشید سلام زاده معاون غذا و داروی دانشگاه ضمن بیان سخنانی، آرد کامل و نان سالم را لازم و ملزوم یکدیگر دانست.

وی تاکید کرد در این همایش علمی باید چالش‌های موجود درخصوص نان کامل مورد بحث قرار گیرد و مباحث چالشی به صورت عمیق بررسی شود.

 

دکتر محمدرضا سهرابی معاون بهداشت دانشگاه نیز با اشاره به چالش‌هایی که در حوزه‌های مختلف تولید نان سالم وجود دارد بر لزوم برگزاری چهار پنل تخصصی با محوریت گندم سالم، آرد سالم، نان سالم و فرهنگ سازی مصرف در این همایش تاکید کرد.

 

دکتر گوهر محمدی نیز با بیان این که هدف ما داشتن نان کامل، مغذی و بدون ضایعات است افزود: در سال‌های اخیر زحمات زیادی در صنعت نان کشیده شده است، اما کافی نیست.

 

دکتر محمدی تاکید کرد: باید همه مردم نان کامل دریافت کنند تا هزینه‌های درمان بیماری‌های کاهش یابد.

 

وی هدف این همایش را حساس‌سازی و حمایت‌طلبی تصمیم گیران و سیاستگذاران این حوزه و احیای نهضت نان کامل -ارتقای سلامت مردم دانست.

 

دکتر محمدی ضمن بیان توضیحاتی، مخاطبان این همایش علمی را شامل چهار گروه تولید کنندگان گندم(کشاورز)، تولید کنندگان آرد(کارخانه)، تولید کنندگان نان(نانوا) و مصرف کننده یا مردم برشمرد.

 

دکتر حسین یزدجردی رییس هیئت مدیره کانون انجمن های صنفی صنایع آرد ایران نیز نان را قوت اصلی مردم ایران برشمرد و تاکید کرد: نان رایج مصرفی باید سالم باشد و فرایند تخمیر و پخت و تولید آن به صورت کامل انجام شود تا از بروز بسیاری از مشکلات گوارشی و ... در مردم پیشگیری کند.

 

دکتر عباس وثوق مقدم رییس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز ضمن بیان سخنانی گفت: اگر می‌گوییم مصرف نان کامل به بهبود سلامت مردم کمک می‌کند بنابراین باید دولت در این امر ورود کند تا مردم را ترغیب به مصرف نان کامل کند.

وی نیز ضمن بیان پیشنهاداتی برای اجرای بهتر همایش مذکور خاطرنشان کرد که اگر رویکرد سلامت همه‌جانبه در تولید و مصرف نان کامل اتفاق بیفتد ما به نان سالم و کامل دست خواهیم یافت.

در ادامه این نشست هم اندیشی، اعضای حاضر به بحث و تبادل نظر درخصوص محورهای مورد بحث در همایش، پنل های تخصصی و موضوعات مورد بحث در آنها و سخنرانان و صاحبنظران مدعو پرداختند و پیشنهاد شد همایش با چهار پنل تخصصی با محوریت گندم ، آرد، نان و فرهنگ سازی برگزار شود.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 138482
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.