اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/02/04 - 14:25
  • بازدید : 113
  • تعداد بازدیدکننده : 99
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
معاون بهداشت دانشگاه تاکید کرد؛

ضرورت تقویت زیرساخت‌ها برای تامین سلامت

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که برای تامین سلامت در همه ابعاد باید زیرساخت‌های سلامت تقویت شود، بر ضرورت دسترسی مناسب مردم از نظر مکانی، زمانی و اقتصادی دسترسی مناسبی به خدمات سلامت تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت بهداشت، دکتر محمدرضا سهرابی  ضمن گرامیداشت روز جهانی بهداشت و هفته ملی سلامت از تلاش و زحمات همه فعالان و تلاشگران این عرصه به ویژه همکاران حوزه بهداشت در راستای خدمت رسانی به مردم و جامعه تقدیر کرد.

 

معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به شعار امسال روز جهانی بهداشت مبنی بر «سلامت من حق من» خاطرنشان کرد: این شعار به سلامت به عنوان یکی از حقوق اساسی بشر اشاره دارد که باید از سوی دولت‌ها برای مردم تامین شود.

 

به گفته وی انتخاب این شعار جهانی هرسال با توجه به چالش‌ها و نیازهای جامعه جهانی صورت می گیرد و همه کشورها در راستای افزایش آگاهی و حمایت طلبی در مورد مسایل بهداشتی تلاش می‌کنند.

 

دکتر سهرابی افزود: شعار امسال هفته ملی سلامت(یکم تا هفتم اردیبهشت) در ایران «سلامت خانواده با مردمی سازی سلامت» با تاکید بر اولویت‌های ملی سلامت انتخاب شده است و در این هفته تلاش می‌شود تا توجه مردم و مسئولان به موضوعات مرتبط با سلامت جلب شود.

 

معاون بهداشت دانشگاه، سلامت را یکی از اصول بنیادین در قانون اساسی جمهوری اسلامی عنوان کرد و گفت: خوشبختانه برقراری دسترسی عادلانه سلامت به عنوان یکی از حقوق اساسی مردم همواره مورد توجه بوده و موفقیت های بزرگی نیز در این زمینه به دست آمده است.

 

دکتر سهرابی استقرار نظام شبکه بهداشتی در شهرها و روستاها را به عنوان یکی از دستاوردهای حوزه سلامت برشمرد که مورد تحسین و توجه جهانیان است.

 

به گفته وی علی‌رغم تمام تلاش‌های صورت گرفته به دلیل وجود بیماری‌های متنوع  و بلایای طبیعی و  عوامل محیطی تهدید کننده سلامت مانند آلودگی هوا متاسفانه  حق سلامت به صورت کامل نمی‌تواند محقق شود و مشکلات و چالش‌هایی زیادی در حوزه سلامت وجود دارد که برای رفع آن‌ها باید برنامه‌ریزی موثر انجام شود.

 

دکتر سهرابی خاطرنشان کرد:  در تمام جهان، چالش‌های سلامت مطرح است به نحوی که در حال حاضر نیمی از مردم دنیا به خدمات ضروری با کیفیت دسترسی مناسبی ندارند.

 

معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به محوریت انسان سالم برای توسعه پایدار؛ زندگی سالم را  پایه و اساسی برای زندگی مولد و ایجاد یک جامعه شاد عنوان کرد.

 

 وی تاکید کرد: برای تامین سلامت در همه ابعاد باید زیرساخت‌های سلامت تقویت شود و مردم از نظر مکانی، زمانی و اقتصادی دسترسی مناسبی به خدمات سلامت داشته باشند.

 

دکتر سهرابی تقویت بیمه‌ها و ارایه خدمات پیشگیری را راهکار اساسی برای تامین سلامت عنوان کرد و افزود: خدمات پیشگیرانه مانع از تحمیل هزینه های مادی و معنوی سنگین ناشی از درمان بیماری‌ها به خانواده و جامعه می شود. بنابراین توسعه خدمات بیمه و خدمات پیشگیری می تواند راهکاری برای تامین حق سلامت مردم باشد.

 

وی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت را از جمله عوامل مهمی دانست که سلامت را تحت تاثیر قرار می‌دهند .

 

معاون بهداشت دانشگاه تبعیض، فقر، آلودگیهای زیست محیطی را از عوامل بسیار مهم تاثیرگذار بر سلامت  مردم در تمام دنیا برشمرد.

 

به گفته وی با انجام مداخلاتی می‌توان بسیاری از شاخص های سلامت را تحت تاثیر قرار داد اما برای انجام مداخلات موثر نیاز به حمایت همه جانبه و همکاری‌های بین بخشی است.

 

دکتر سهرابی با اشاره به نقش مهم مشارکت مردم در تامین سلامت و حمایت‌طلبی تاکید کرد که آحاد جامعه باید با نمایندگان خود در حوزه قانونگذاری و اجرایی در تماس باشند تا منجر به وضع و اجرای قوانینی شود که موجب ارتقای سلامت می‌شود.

 

به گفته معاون بهداشت دانشگاه با ترویج فرهنگ سلامت و استفاده از ابزارهای پیشگیری که حوزه سلامت در اختیار مردم قرار می‌دهد باید همه افراد را برای پیروی از الگوی زندگی سالم توانمند ساخت.

 

وی به افراد توصیه کرد که ضمن ارتقای سطح سواد سلامت خود حتما اطلاعات مورد نیاز را از منابع معتبر تهیه کنند.

 

معاون بهداشت دانشگاه ابراز امیدواری کرد با همکاری بخش‌های مختلف اجرایی و قانونگذاری و مشارکت هرچه بیشتر مردم با حوزه سلامت، شاهد تحقق شعار امسال هفته سلامت با عنوان «سلامت خانواده با مردمی سازی سلامت» باشیم.

 

دکتر سهرابی خاطرنشان کرد: در هفته ملی سلامت واحدهای تابعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نسبت به طراحی و اجرای برنامه‌های متنوعی برای اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی جامعه با همکاری سایر سازمان‌ها اقدام کرده است.

 

به گفته وی نواختن زنگ سلامت در مدارس، برپایی میز خدمت در ادارات، بوستان‌ها، مراکز تجمعی و ویزیت ‌های رایگان سلامت، برگزاری همایش‌های مرتبط با ترویج الگوی زندگی سالم و جوانی جمعیت، آموزش‌بهداشت و اطلاع رسانی با همکاری داوطلبان و سفیران سلامت، برپایی جشنواره غذای سالم، اجرای برنامه های ورزش همگانی، برگزاری مسابقات مختلف ورزشی و هنری و اجرای کمپین‌های حمایت از محیط زیست بخشی از فعالیت‌هایی است که توسط حوزه بهداشت دانشگاه در هفته ملی سلامت حال اجراست.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • گروه خبری : 141292
کلمات کلیدی