7 توصیه برای پیشگیری از تب کریمه کنگو
معاون بهداشت دانشگاه افزایش آگاهی عمومی درخصوص روشهای انتقال بیماری تب کریمه کنگو را مهمترین راهکار در پیشگیری از ابتلا به این بیماری عنوان کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاون بهداشت، دکتر محمدرضا سهرابی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را یکی از بیماریهای ویروسی قابل انتقال از حیوان به انسان عنوان کرد.
وی با اشاره به این که هر سال تعدادی از موارد ابتلا به این بیماری در کشور گزارش میشود گفت: این بیماری در تمام فصول سال ممکن است مشاهده شود، اما در فصل بهار و تابستان شایعتر است.
راههای انتقال بیماری
معاون بهداشت دانشگاه درخصوص روشهای انتقال این بیماری گفت: یکی از راههای انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو تماس با خون و ترشحات و لاشه دام آلوده در هنگام ذبح یا دوره زمانی کوتاهی پس از ذبح است.
وی این بیماری را اغلب مرتبط با شغل افراد دانست و افزود: ذبح کنندگان، قصابان، کارگران کشتارگاهها، دامداران، چوپانان، دامپزشکان و زنان خانهدار به دنبال تماس با دام تازه ذبح شده یا گوشت آلوده در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.
دکتر سهرابی با بیان این که در بسیاری از نقاط کشور و به خصوص در روستاها مردم کماکان اقدام به خرید دام زنده از محلهای غیرمجاز میکنند گفت: با توجه به این که متاسفانه این دامها به صورت سنتی ذبح میشوند، افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو قرار میگیرند.
معاون بهداشت دانشگاه از دیگر راههای انتقال بیماری به گزش انسان توسط کنههایی اشاره کرد که بر روی بدن دامهای آلوده به ویروس زندگی میکنند.
به گفته وی کنهها ضمن خونخواری و تغذیه از خون دامهای آلوده به ویروس آلوده میشوند و هنگام خونخواری این کنههای آلوده از انسان، عامل بیماری وارد خون فرد شده و به بیماری مبتلا میشود.
دکتر سهرابی یادآور شد: احتمال خطر انتقال بیماری از طریق تماس غیرایمن با خون و ترشحات بیماران مبتلا به تب کریمه کنگو به کادر بهداشتی درمانی بسیار زیاد است. بنابراین توصیه میشود کادر بهداشتی درمانی در مواجهه با بیمار مشکوک به تب کریمه کنگو احتیاطات ایمنی را به دقت رعایت کنند.
علایم بیماری:
معاون بهداشت دانشگاه از نشانههای اولیه بیماری به بروز ناگهانی تب، سردرد شدید، لرز و درد عضلانی اشاره کرد که معمولا بین 3 تا 13 روز پس از تماس با ویروس (بسته به راه انتقال بیماری) در فرد ظاهر میشود. سپس علایم بیماری به سمت وخامت رفته و خونریزی در نقاط مختلف بدن بروز میکند.
به گفته وی ویروس در دامهایی نظیر گاو، گوسفند و بز میتواند باعث بیماری شود اما علامت خاصی در آنها ندارد. بنابراین از ظاهر دام نمیتوان به وجود بیماری در حیوان پی برد.
دکتر سهرابی با اشاره به اجرای مستمر برنامه مراقبت بیماری تب کریمه کنگو در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور گفت: تمام کارکنان بهداشتی و درمانی با شناسایی موارد مشکوک بیماری اقدامات لازم در این خصوص را انجام میدهند، بنابراین جای هیچگونه نگرانی در این خصوص وجود ندارد.
توصیه های مهم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری
معاونت بهداشت دانشگاه با اشاره به نقش مهم آگاهی درخصوص روشهای انتقال بیماری برای جلوگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو به افراد توصیه کرد موارد زیر را رعایت کنند.
- - گوشت مصرفی مورد نیاز خانوار از مراکز مجاز تهیه شود و حتما مهر تایید سازمان دامپزشکی داشته باشد.
- - از تماس مستقیم دست با گوشت تازه ذبح شده پرهیز شود و در هنگام خرد کردن گوشت از دستکش استفاده شود.
- - گوشت تازه ذبح شده حداقل به مدت 24 ساعت در دمای یخچال نگهداری شود تا اگر به ویروس آلوده است، پاک شود.
- - انجماد گوشت بلافاصله پس از ذبح ویروس را از بین نمیبرد بنابراین از منجمد کردن گوشت بلافاصله پس از ذبح خودداری شود.
- - از خوردن گوشت، دل و جگر خام و نیم پز دام تازه ذبح شده خودداری شود.
- - در سفر به مناطق روستایی از نزدیک شدن به دامها خودداری شود.
- - از جدا کردن کنهها از روی پوست دامها با دست اجتناب شود.
به گفته دکتر سهرابی خوشبختانه در سال جاری تاکنون موردی از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گزارش نشده است.
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7700 س.ع