• تاریخ انتشار : 1403/06/10 - 10:18

آشنایی با رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی (1)

دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی یکی از برترین دانشگاه‌های دولتی کشور و منطقه است که جایگاه ویژه‌ای در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی دارد، این دانشگاه با 12 دانشکده در منطقه اوین، غرب ولنجک واقع شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، هر ساله برترین‌های ماراتن کنکور برای نشستن در صندلی‌های این دانشگاه برای تحصیل در رشته‌های مختلف، از جمله سه رشته مقطع دکترای عمومی با یکدیگر رقابت می‌کنند.

داروسازی

داروسازی یکی از رشته‌های دکتری عمومی و دوره تحصیل در آن شش ساله است.

داروسازی‌ تلفیقی‌ از علوم‌ پایه‌ و بالینی‌ است‌ و به‌ همین‌ دلیل‌ توانمندی‌ در دروس‌ فیزیک‌، شیمی‌ و زیست‌شناسی برای‌ این‌ رشته‌ ضرورت دارد.

دانشجویی که قصد دارد در رشته داروسازی تحصیل کند، باید خود را برای آشنایی با دنیایی از دروس تئوری نیز آماده کند.

یک داروساز باید اسامی زیادی از داروها، اثر هر یک و ریزترین ساختارهای داروها را در ذهن داشته باشد، با یک نگاه کلی به درصدهای دانش آموزان در کنکور، به سادگی می توان دریافت که از مقطع متوسطه، بیشترین تمرکز باید روی دروس زیست شناسی، زمین شناسی و شیمی باشد.

یکی از تصورات اشتباه دانش آموزان، قبل از ورود به این رشته این است که در آینده، ارتباطی با بیمار و بالین ندارند، اما باید بدانید که امروزه یکی از گرایش‌های تخصصی داروسازی، داروسازی بالینی است که داروساز در بخش‌های بیمارستان، مانند پزشکان حضور و بر روند درمانی بیمار نظارت دارند.

دندانپزشکی

رشته دندانپزشکی در مقطع دکترای عمومی نحوه رعایت بهداشت، پیشگیری و درمان بیماری‌های دهان و دندان را آموزش می‌دهد.

در گذشته دندانپزشکی را مساوی با دندانسازی می‌دانستند، اما امروزه دندانسازی تنها بخشی از دندانپزشکی است.

این مقطع دارای دو دوره مجزای 2 و 4 ساله است که در دو سال اول دانشجویان واحدهای علوم پایه را می‌گذرانند وبعد از دو سال وارد دوره تخصصی بالینی دندانپزشکی شده و در نهایت می‌توانند بیماری‌های دهان و دندان را تشخیص داده و در حد یک دندانپزشک عمومی نسبت به درمان آنها اقدام کنند.

دانشجوی این رشته باید از دست‌هایی ماهر و توانمند برخوردار باشد چون بسیاری از کارهای دندانپزشکی از تراش دندان گرفته تا بازسازی دندان نیاز به دست‌هایی هنرمند و توانا دارد تا بتوان به نحو احسن کارهای ظریف دندانپزشکی را انجام شود.

با کشف ارتباط سلامت عمومی بدن با سلامت و بهداشت دهان و دندان، احتمالا در آینده شاهد ارایه نظریات جنجالی و تکان دهنده ای در خصوص ارتباط برخی بیماری‌ها با سلامت دهان و دندان خواهیم بود، به علاوه تکنولوژی‌های نوین رایانه‌ای و ژن درمانی نوید بخش افق‌های روشن برای فردای این رشته هستند.

پزشکی

دوره پزشکى هفت سال است که پنج ترم آن مربوط به علوم پایه، یک سال مرحله فیزیوپاتولوژى و مرحله سوم  کارآموزی (استاژرى) است، بعد از این دوره باید در آزمون پره اینترنى که از مراحل قبلى امتحان گرفته می‌شود پذیرفته شوید و یک سال تا یکسال و نیم در این مرحله تجربه کسب کنید تا هفت سال کامل شود.

حدودا 9 سال براى پزشک شدن باید زمان صرف کنید و تقریبا چهار سال نیز براى تخصص، بنابراین داوطلبانى که وارد این رشته می‌شوند باید پشتکار زیادی برای درس خواندن داشته باشند.

بر اساس این گزارش طبق قوانین فعلی، رشته‌های دکترای عمومی ملزم به گذراندن دوره طرح دو ساله بعد از فارغ التحصیلی هستند.

کدخبرنگار:7701س.ق