• تاریخ انتشار : 1403/06/11 - 10:07

آشنایی با رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی (2)

دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی یکی از برترین دانشگاههای دولتی کشور و منطقه است که جایگاه ویژه‌ای در رتبه بندی‌های بین المللی دارد، این دانشگاه با ۱۲ دانشکده در منطقه اوین، غرب ولنجک واقع شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، هر ساله برترین‌های ماراتن کنکور برای نشستن در صندلی‌های این دانشگاه برای تحصیل در رشته‌های مختلف، با یکدیگر رقابت می‌کنند.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی یا فیزیک‌ درمانی شیوه‌ای از درمان بیماری‌ها و اختلالات عصبی، ماهیچه‌ای و اسکلتی با استفاده از تجهیزات مکانیکی، جریان‌های الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و عوامل فیزیکی دیگر است.

در این روش‌ها از ورزش، نور، پرتوهای فرابنفش و فروسرخ، گرما و جریان برق استفاده می‌شود. فیزیوتراپی حیطه‌ای از پزشکی است که هدف آن پیشگیری از بیماری‌ها، درمان، توان‌بخشی، بالا بردن سطح سلامت و بهبود کیفیت زندگی افراد است.

واژهٔ فیزیوتراپی از «فیزیو» فیزیولوژیک، جسمانی و طبیعی و «تراپی» از درمان ساخته شده‌است.

حیطه عملکرد فیزیوتراپیست‌ها با بررسی بیماری‌ها و تشخیص فیزیوتراپی آنها، بررسی عملکرد ریه‌ها و ظرفیت هوایی آنها، ارزیابی حرکت مفاصل (ROM)، ارزیابی عضلات، ارزیابی و کنترل درد، ارزیابی مشکلات ارتوپدیک است.

دوره تحصیلی دانشجویان در این رشته چهار سال است و کلینیک‌های خصوصی، مراکز ورزشی، مراکز صنعتی، خانه‌ها، مدارس، بیمارستان‌ها، مراکز و کلینیک‌های سالمندی، پادگان‌های نظامی و محل نگهداری ناتوانان جسمی از جمله مراکزی است که فیزیوتراپیست‌ها فعالیت می کنند.

پرستاری

پرستاری یکی از رشته‌های کارشناسی زیر گروه تجربی و طول دوره تحصیل در آن چهار سال است.

پرستاران به غیر از بیمارستان‌ها می‌توانند در درمانگاه‌ها، مراکز درمانی، مراکز نگهداری سالمندان و کودکان دولتی و خصوصی و حتی در اتاق عمل‌ها هم فعالیت کنند.

بسته به سطح تحصیلات و مدرک دانشگاهی و سابقه کار پرستاران می‌توانند در جایگاه‌هایی مانند سرپرستار یا سوپروایزر یا مترون نیز فعالیت داشته باشند.

مامایی

مامایی یکی از زیرمجموعه‌های علوم پزشکی است که نقش بسیار گسترده‌ای اعم از نقش مشاوره‌ای، آموزشی، مراقبتی، حمایتی،‌ درمانگری و تحقیقاتی دارد.

این نقش‌ها در ارتباط با مادر و کودک مفهوم پیدا می‌کند یعنی ماما به مشاوره قبل،‌ بعد و هنگام ازدواج، آموزش نحوه تنظیم خانواده، مراقبت در دوران بارداری، زایمان طبیعی و مراقبت بهداشتی مادر و کودک و آموزش به دختران در زمینه بهداشت دوران بلوغ و بعد از آن می‌پردازد.

هوشبری

رشته هوشبری از زیرشاخه‌های رشته‌های پیراپزشکی است، در حال حاضر امکان تحصیل در این رشته در مقطع کارشناسی پیوسته در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور برای دانشجویان فراهم است.

برای موفق بودن در این رشته، صبر و سرعت عمل، تسلط بر روش‌های متفاوت بیهوشی، شناخت بسیاری از داروها از لحاظ تأثیر روی سلامت بیمار و مکانیسم داروها، دانستن انواع بیماری‌ها برای انتخاب نوع داروی بیهوشی لازم است؛ اما باید قبل از همه‌ این‌ها به چگونگی جلب رضایت بیمار و حفظ آرامش او توجه کنید.

کدخبرنگار:7701س.ق

.