اخبار

  • تاریخ انتشار : 1401/02/04 - 10:15
  • بازدید : 303
  • تعداد بازدید : 301
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

اجرای طرح نظام ارجاع تخصصی تغذیه در دانشگاه برای اولین بار در کشور

برای اولین بار در کشور، اجرای طرح نظام ارجاع تخصصی تغذیه با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی به طور رسمی آغاز شد.

 

 برای اولین بار در کشور، اجرای طرح نظام ارجاع تخصصی تغذیه با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی به طور رسمی آغاز شد.

 


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت امور بهداشتی ، در مراسم افتتاح رسمی این طرح دکتر سهرابی معاون بهداشتی دانشگاه گفت: هدف معاونت بهداشتی ارایه خدمت بهینه به مردم است که اولین استراتژی در راستای تامین این هدف استفاده مطلوب از امکانات و زیرساخت‌های موجود است.

 

نقش الگوی نامناسب تغذیه در بروز بیماری های غیرواگیرو مزمن

وی عوامل خطر تهدید کننده سلامت را بسیار متنوع ذکر کرد و افزود: الگوی نامناسب تغذیه در این میان، نقش مهمی در بروز بیماری‌های غیرواگیر و مزمن دارد و اصلاح آن نیز در کاهش باربیماری‌ها  موثر است.

 

دکتر سهرابی با اشاره به خدمات ارایه شده توسط  کارشناسان تغذیه در سطح مراکز خدمات جامع سلامت و نقش آنها در اصلاح الگوهای تغذیه‌ای خاطرنشان کرد: این خدمات برای کلانشهری مانند تهران کافی نیست و توسعه آن ضروری است.

 

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه برخی مراجعان مراکز بهداشتی به خدمات تخصصی رژیم درمانی نیاز دارند که متاسفانه با گذشت سالها فرآیند ارجاع در حوزه تغذیه محقق نشده است. از طرفی دیگربرخی خدمات سلامت نظیر مشاوره های تغذیه ممکن است در جامعه به صورت بازاری ارایه شوند و کیفیت لازم را نداشته باشند.

 

وی افزود: با توجه به این که ارایه خدمات با کیفیت از اهداف معاونت بهداشتی محسوب می شود  طرح  همکاری با کلینیک‌های تخصصی انستیتو تغذیه مطرح شد تا درصورت نیاز به مشاوره‌های تخصصی  این خدمات  به صورت با کیفیت و از طریق محیط آکادمیک و توسط متخصصان و اساتید  به مردم ارایه شود.

 

 دکتر سهرابی با توجه به وجود مناطق کم برخوردار در حوزه تحت پوشش دانشگاه گفت: برخی از مراجعان مراکز بهداشتی توانایی مالی برای استفاده از مشاوره‌های تخصصی بخش خصوصی را ندارند. در حالی که به دلیل بیماری‌هایی نظیر نارسایی کلیه، دیابت و مشکلات قلبی عروقی ناگزیر به دریافت مشاوره‌های تغذیه و رژیم درمانی هستند.

 

معاون امور بهداشتی دانشگاه خاطرنشان کرد:  با اجرای این طرح تلاش می‌کنیم  با  همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای  و اصلاح نظام ارجاع، خدمات با کیفیت با هزینه مناسب به  آسانی در اختیار مراجعان قرار گیرد.

 

 دکتر سهرابی اظهار امیدواری کرد با اجرای موفق این پروژه بتوان آن را به عنوان یک الگوی کشوری در اختیار سایر دانشگاه‌ها قرار داد.

 

انستیتو تغذیه؛ تنها مرجع ملی ایران در زمینه سیاستگذاری علوم تغذیه است

دکتر مرتضویان رییس دانشکده تغذیه و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور نیز در این گردهمایی ضمن بیان سخنانی به معرفی تاریخچه تاسیس این مرکز پرداخت و یادآور شد که بیش از 60 سال از فعالیت این مرکز می گذرد.

 

وی با اشاره به وجود برخی مراکز سودجو در حوزه تغذیه و رژیم درمانی  گفت: متاسفانه این مراکز از طریق شبکه‌های مجازی یا تاسیس کلینیک‌های لوکس؛ با استفاده از عدم آگاهی مردم  و تبلیغات اقدام به ارایه مشاوره‌های غیرعلمی می‌کنند که گاهی برای سلامت فرد و جامعه نیز مخاطره آمیز و زیانبار هستند.

 

دکتر مرتضویان ضمن ابراز خرسندی از اجرای این طرح یادآور شد: انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای تنها مرجع ملی ایران در زمینه سیاستگذاری علوم تغذیه است.

 

وی در ادامه افزود: به عنوان یک رسالت ملی درصدد برآمدیم با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه شرایط  ارجاع و پذیرش مراجعان و بیماران به کلینیک‌های تخصصی این مرکز  تسهیل شود و خدمات مشاوره ورژیم درمانی توسط متخصصان در اختیار مردم قرار گیرد. همچنین زمینه همکاری های مشترک آموزشی و پژوهشی با معاونت بهداشتی تقویت شود.

 

دکتر مرتضویان همکاری با معاونت بهداشتی دانشگاه در حوزه تغذیه  را گامی مهم برای ارایه خدمت به جمعیت شش میلیون نفری تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برشمرد و گفت: از هر ارتباطی که به نفع سلامت عمومی مردم باشد استقبال می‌ کنیم.

 

سپس دکتر هادی طبیبی رییس کلینیک های تغذیه  و رژیم درمانی دانشکده تغذیه و فرشته فزونی رییس گروه تغذیه و اموردارویی معاونت امور بهداشتی به تشریح مراحل اجرایی طرح پرداختند .

 

 براساس این طرح همکاری‌ امکان دسترسی مردم به خدمات تخصصی مشاوره تغذیه و رژیم درمانی فراهم می‌شود و  مراجعان به مراکز بهداشتی تابعه دانشگاه در صورت نیاز به کلینیک تغذیه و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه معرفی شده و به صورت حضوری یا آنلاین از خدمات تخصصی مذکور با تعرفه دولتی  بهره مند می شوند.

 

در این راستا آموزش نحوه استفاده از سامانه سیب به اساتید انستیتو در روزهای گذشته توسط کارشناسان معاونت بهداشت انجام شده است و با توجه به اجرای این مقدمات، فرآیند ارجاع بیماران برای دریافت خدمات تخصصی به زودی آغاز می شود.

 

 

 

در خاتمه کارشناسان تغذیه مرکز بهداشتی تابعه دانشگاه از کلینیک‌های تغذیه و رژیم درمانی انستیتو بازدید کردند که این بازدید با توجه به انعقاد تفاهم نامه همکاری برای پذیرش ارجاعات تخصصی حوزه بهداشت توسط انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور صورت گرفت.

 

براساس این گزارش مراسم مذکور با حضور دکتر سهرابی معاون امور بهداشتی دانشگاه، دکتر مرتضویان رییس دانشکده تغذیه و انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دکتر جانبازی مشاور و معاون اجرایی معاونت بهداشتی، دکتر هادی طبیبی رییس کلینیک های تغذیه  و رژیم درمانی دانشکده تغذیه و  جمعی از اساتید و کارشناسان تغذیه معاونت بهداشتی در انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور برگزار شد.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 115825
کلید واژه