• تاریخ انتشار : 1403/01/05 - 13:51

ارایه ۷ هزار خدمت بهداشتی در تعطیلات نوروز

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از مراجعه بیش از چهار هزار نفر به مراکز خدمات جامع سلامت شبانه روزی و منتخب در تعطیلات رسمی نوروز خبر داد و گفت در این ایام تعداد 7 هزار و 773 خدمت به مراجعین ارایه و ثبت شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به نقل از معاونت بهداشت دکتر محمدرضا سهرابی با اشاره به اجرای برنامه سلامت نوروزی گفت: به منظور پیشگیری و کاهش بار بیماری‌های مرتبط بامحیط از جمله بیماری‌های منتقله از آب و غذا و کنترل اپیدمی بیماری‌های روده‌ای عفونی همه ساله برنامه تشدید نظارت‌ها وکنترل عوامل محیطی با عنوان برنامه سلامت نوروزی اجرا می‌شود.

وی عنوان کرد: امسال نیز این برنامه از 15 اسفند ماه سال گذشته آغاز شد و با حضور  بازرسان بهداشت محیط مراکز تهیه و توزیع، اماکن عمومی و مراکز حساس، سامانه های آب‌رسانی و مراکز اقامتی و اسکان نوروزی را رصد کردند.

به گفته وی، بازرسان بهداشت محیط تا پایان چهارمین روز فروردین ماه با انجام 23 هزار و 55بازدید، 200متخلف از قوانین بهداشتی را به مراجع قضایی معرفی و 123 واحد صنفی متخلف را پلمب کردند.

دکتر سهرابی با اشاره به تقارن ایام ماه مبارک رمضان و عیدنوروز، از ادامه فعالیت‌ها تا 25 فروردین ماه سال جاری خبر داد و افزود: بازرسان بهداشت محیط به منظور سلامت شهروندان  و روزه داران در مجموع تعداد 10هزار و 549مورد سنجش با تجهیزات پرتابل را جهت بررسی سلامت مواد غذایی انجام دادند که منجربه کشف 15 هزارو 849 کیلوگرم مواد غذایی غیر بهداشتی و معدوم سازی یا خروج این موادغذایی  از چرخه توزیع شد.

معاون بهداشت دانشگاه تصریح کرد: سنجش سلامت آب شرب نیز به طور مداوم انجام شده و تاکنون تعداد6هزار و810 مورد کلرسنجی از سامانه‌های آب‌رسانی و346 نمونه برداری آب در حوزه تحت پوشش معاونت بهداشت صورت گرفته است.

کنترل و رصد بیماری‌ها در تعطیلات نوروز

دکتر سهرابی به کشیک‌های 24 ساعته کنترل و رصد بیماری‌ها در تعطیلات نوروز اشاره کرد و گفت: در مجموع  577 خدمت جهت پیشگیری از هاری انسانی شامل شستشوی محل گزش، تزریق واکسن هاری به تناسب نیاز به مراجعین ارایه شده است.

با اشاره به اهمیت شناسایی و درمان زودهنگام بیماری‌های مهم دوره نوزادی عنوان کرد: خدمات غربالگری نوزادان در تعطیلات نوروز 1403 در 10 مرکز کشیک ارائه گردید و 345نوزاد  با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت از نظر 3 بیماری مهمکم کاری تیروئید، فنیل کتونوری و فاویسم و 53 بیماری متابولیکارثی غربالگری شدند.

دکتر سهرابی درباره فعالیت مراکز آموزش هنگام ازدواج گفت  این در محدوده مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر اساس تقویم رسمی کشور ارایه خدمت به زوجین متقاضی ازدواج را انجام خواهند داد.

معاون بهداشت دانشگاه با آرزوی سالی سرشار از سلامتی برای هموطنان  برپایی غرفه‌های سلامت، چاپ و نصب بنرهای آموزشی در معابر ورودی شهرها، آموزش سفیران سلامت و مسافران نوروز را از دیگر فعالیت‌ها برای تامین سلامت شهروندان و مسافران نوروز عنوان کرد.

کد خبرنگار: ۷۷۰۲ ی.ق