مروری بر کارنامه نوروزی معاونت غذا و دارو؛
از بررسی 200 نمونه در آزمایشگاه کنترل کیفی تا بازدید از 484 داروخانه
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اقدامات نظارتی گسترده کارشناسان این معاونت در راستای تامین سلامت عمومی در ایام نوروز، از بازدید از 484 داروخانه تحت پوشش دانشگاه خبر داد.

دکتر جمشید سلام زاده معاون غذا و دارو در گفت وگو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اقدامات این معاونت در ایام نوروز 1404 گفت: در راستای حفظ و تامین سلامت عمومی طرح بازدید و بازرسی از مراکز تحت پوشش دانشگاه توسط کارشناسان این معاونت از 25 اسفندماه 1403 تا 15 فروردین 1404 با جدیت اجرا شد. این طرح با هدف نظارت بر ارایه خدمات بهداشتی و درمانی، تامین داروهای مورد نیاز و رسیدگی به شکایات مردمی انجام گرفت.
به گفته دکتر سلام زاده کارشناسان این معاونت در قالب تیمهای بازرسی به صورت مستمر از داروخانهها، بیمارستانها، عطاریها، مراکز عرضه محصولات آرایشی، بهداشتی و غذایی بازدید کردند.
وی بازرسیهای مشترک با نهادهای نظارتی، رسیدگی به شکایات مردمی و بررسی نمونههای آزمایشگاهی را از دیگر اقدامات تیمهای مذکور برشمرد که با هدف نظارت بر ارایه خدمات، تامین داروهای ضروری و حفظ سلامت عمومی اجرا شد.
معاون غذا و داروی دانشگاه در ادامه ضمن تشریح اقدامات صورت گرفته در تعطیلات نوروزی به انجام 484 بازرسی از داروخانههای تحت پوشش دانشگاه در این طرح اشاره کرد و گفت: بازرسان در بازدید از داروخانهها ضمن نظارت بر نحوه ارایه خدمات، قیمتگذاری داروها و تامین اقلام ضروری بر رعایت استانداردهای نگهداری دارو و حضور مسئول فنی داروخانه تاکید داشتند.
به گفته وی بازدیدهای صورت گرفته منجر به هفت مورد پلمب داروخانه به دلیل عدم حضور مسئول فنی، سه مورد کشف و ضبط دارو و اقلام بهداشتی خارج از شبکه، دو مورد برخورد قانونی با گرانفروشی و 27 مورد اخذ تعرفه در غیاب مسئول فنی شد و با متخلفان برخورد قانونی صورت گرفت.
معاون غذا و داروی دانشگاه بازرسیهای مشترک به منظور افزایش دقت و کارایی نظارتها را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد که با همکاری سایر نهادهای مرتبط(کارشناسان حوزه بهداشت، درمان و سایر دستگاههای نظارتی) در راستای کنترل بازار عرضه دارو و فرآوردههای سلامت محور اجرا شد.
وی به انجام 37 بازرسی از داروخانههای بیمارستانی اشاره کرد و یادآور شد: هدف از این بازدیدها اطمینان از تامین داروهای ضروری برای بیماران بستری و مراجعان بود و در بازدیدهای مذکور وضعیت موجودی داروهای حیاتی، نحوه توزیع داروها و رعایت اصول ایمنی و بهداشتی در نگهداری اقلام دارویی مورد بررسی قرار گرفت.
به گفته وی در ایام نوروز، داروهای مخدر به صورت مستمر و بدون وقفه به بیماران تحت درمان نیازمند به داروهای ضد درد تحویل داده شد تا روند درمان این بیماران دچار اختلال نشود.
دکتر سلام زاده یادآور شد: 10 بازدید از مراکز درمانی برای بررسی موجودی محلول دیالیز، تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی در راستای تامین نیازهای بیماران و تضمین ارایه خدمات درمانی مناسب انجام شد. این نظارتها با هدف کنترل کمبودهای احتمالی و رفع نواقص موجود اجرا شد تا بیماران دیالیزی و سایر بیماران نیازمند تجهیزات پزشکی با مشکلی مواجه نشوند.
وی رسیدگی به شکایات، فعالیت سامانههای ارتباطی برای دریافت و پیگیری شکایات مردمی را از دیگر اقدامات برشمرد و افزود: در این ایام تیمهای نظارتی در کوتاهترین زمان ممکن نسبت به بررسی و رسیدگی به گزارشهای دریافتی اقدام کردند. البته رسیدگی به شکایات مرتبط با حوزه غذایی، آرایشی بهداشتی و عرضه محصولات غیراستاندارد در اولویت قرار داشتند که 38 مورد شکایت ثبت و مورد بررسی قرار گرفت.
معاون غذا و داروی دانشگاه انجام 193 بازدید از کارخانجات مواد غذایی و آرایشی بهداشتی، باشگاه های ورزشی، آرایشگاهها، سطح عرضه مواد غذایی، کارگاههای مشاغل خانگی و فروشگاههای آرایشی و بهداشتی را از دیگر اقدامات برشمرد.
به گفته وی در این نظارتها، رعایت اصول بهداشتی، کیفیت محصولات، شرایط نگهداری و مطابقت با استانداردهای تعیین شده مورد بررسی قرار گرفت تا سلامت عمومی شهروندان تضمین شود. همچنین به منظور ارتقای سطح آگاهی فعالان این حوزه، پمفلتهای آموزشی مرتبط با نکات بهداشتی و استانداردهای لازم توزیع شد.
بررسی 200 نمونه در آزمایشگاه کنترل کیفی غذا و دارو
دکتر سلامزاده با اشاره به بررسی 200 نمونه در آزمایشگاه کنترل کیفی غذا و دارو گفت: 200 نمونه آزمایشگاهی (دارویی، غذایی و آرایشی بهداشتی) از نظر کنترل کیفی محصولات و اطمینان از سلامت آنها در آزمایشگاه کنترل غذا و دارو مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند. این آزمایشها به منظور بررسی تطابق محصولات با استانداردهای تعریف شده و جلوگیری از ورود اقلام نامرغوب به بازار انجام گرفت.
معاون غذا و داروی دانشگاه در بخش دیگر سخنان خود به نظارت بر عرضه محصولات سلامت محور، بازرسی از شرکتهای تامین کننده مکمل و شیرخشک، بازدید از سطح عرضه، عطاریها و داروخانههای تحت پوشش اشاره کرد.
وی افزود: نظارتهای مذکور به منظور اطمینان از عرضه محصولات مجاز، کنترل استانداردهای بهداشتی و جلوگیری از تخلفات احتمالی صورت گرفت. مکمل های دارویی نیز بررسی شدند تا روند توزیع و مصرف این محصولات تحت نظارت دقیق قرار گیرد.
به گفته وی 137 بازرسی در این خصوص انجام شد که منجر به کشف و ضبط 54 قلم از محصولات غیرمجاز و قاچاق شد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در خاتمه سخنان خود اجرای این اقدامات در ایام نوروز را گامی مهم در راستای تضمین سلامت عمومی و ارایه خدمات مطلوب به شهروندان عنوان کرد و یادآور شد که گزارشهای حاصل از این بازدیدها و نظارتها در راستای بهبود عملکرد مراکز تحت پوشش مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7700 س.ع