• تاریخ انتشار : 1403/01/27 - 13:46

انعقاد تفاهم نامه همکاری دانشگاه با گروه دارویی مهبان

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: در راستای دستیابی به اهداف متعالی دانشگاه و کشور در زمینه تولید دارو، تفاهم‌نامه همکاری با گروه دارویی مهبان منعقد شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی از امضای تفاهم نامه مشترک با گروه دارویی مهبان خبر داد و اظهار کرد: این تفاهم نامه در راستای تحقق اهداف کشور و دانشگاه با تمرکز بر شعار جهش تولید با مشارکت مردم اجرایی خواهد شد.

وی افزود: زمینه خلق فعالیت‌های نوآورانه و ابداعات جدید مشترک در حوزه دارویی در قالب، همکاری مشترک دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و گروه دارویی مهبان محقق خواهد شد.

دکتر زالی با اشاره به اینکه توسعه بخش‌های R&D(تحقیق و توسعه) در دستور کار دانشگاه است ادامه داد: اجرای برنامه‌های نوآورانه و مبتکرانه در قالب تجلی فعالیت‌های R&D است، این اقدامات دانشگاه را به رسالت اصلی خود مبنی برمسئولیت‌پذیری اجتماعی نزدیکتر خواهد کرد.

وی به دانش و مهارت نهادینه شده دانشگاه در حوزه دارو اشاره کرد و گفت: بدون تردید توسعه تحقیقات، انجام فعالیت‌‌های مشترک و تعمیق ارتباط با بخش‌ خصوصی، دانشگاه را به اهداف متعالی خود نزدیکتر خواهد کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی وجود زیرساخت‌های مناسب و توجه به کیفیت محصولات را از جمله امتیازات هلدینگ مهبان دارو عنوان کرد.

انجام فعالیت‌های مشترک بین دانشگاه و گروه دارویی مهبان خصوصا در زمینه هوش مصنوعی از دیگر زمینه‌های مشترک فعالیت‌هاست که دکتر زالی به آن اشاره کرد و ادامه داد: استفاده از هوش مصنوعی با هدف کاهش عوارض داروها و اثربخشی دارو در بیماری، درخشش بزرگی در عرصه ملی فراهم خواهد کرد.

به گفته رییس دانشگاه استفاده از دانش یادگیری ماشینی منجر به کاهش فعالیت‌های کلینیکال و ارتقای کیفیت خدمات دارویی خواهد شد.

وی از فعالیت بیش از 80 گروه بالینی و تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی خبرداد و به زمینه‌های مشترک همکاری دو طرف قرارداد مذکور اشاره کرد.

تولید مواد اولیه دارویی راهی برای رسیدن به خوکفایی ملی

وی با اشاره به فعالیت‌های هلدینگ مهبان دارو در زمینه تولید مواد اولیه دارویی، ورود به تولید مواد اولیه دارویی را در رسیدن به خوکفایی ملی اثرگذار دانست.

دکتر زالی ضرورت تولید مواد اولیه دارویی خصوصا داروهای استراتژیک و صادارات داروهای ساخت داخل را ضروری عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به کیفیت بالا و قیمت مناسب داروی ساخت داخل، به نظر می‌رسد تسهیل شرایط صادرات دارو از کریدورهای قانونی راهکار مناسبی برای توسعه مارکت‌های فراسرزمینی باشد.

رییس دانشگاه ضرورت دسترسی به فرمولاسیونی در حوزه مکمل‌های دارویی را خواستار شد و افزود: نیازمند پژوهش‌هایی  متناسب با نژاد ایرانی در این حوزه هستیم.

وی ادامه داد: امروزه مکمل‌ها از بحث‌های فانتزی عبور کرده و چنانچه پیوست علمی داشته باشد اثرگذاری بالایی خواهد داشت.

دکتر زالی نسبت به مصرف غیرمنطقی و خودسرانه مکمل‌های دارویی انتقاد کرد و افزود: استفاده افراطی این داروها نه تنها باعث بهبود شرایط بدن فرد نمی‌شود بلکه در برخی موارد آسیبی که به کبد و کلیه می‌رساند بسیار خطرناک است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های گروه دارویی مهبان، انجام فعالیت‌های مشترک خصوصا در حوزه گیاهان دارویی را خواستار شد.

رییس دانشگاه انعقاد این تفاهم‌نامه را سرفصلی برای انجام فعالیت‌های علمی مشترک در حوزه‌های مختلف تحقیقات در زمینه گیاهان دارویی، مکمل‌های غذایی، صادرات دارو و سایر حوزه‌های مرتبط بین گروه دارویی مهبان و دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی دانست.

در ادامه دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز در این نشست، مشارکت فعال شرکت‌های دانش بنیان دانشگاه را مورد توجه قرار دارد و گسترش ارتباط دانشگاه با صنعت را ضروری عنوان کرد.

وی با اشاره به شعار سال 1403 با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم و  سابقه طولانی هلدینگ دارویی مهبان دارو، زمینه‌های همکاری برای طرفین را مهیا دانست.

دکتر زرقی انتقال دانش به فناوری در زمینه تولید داروهای جدید، مکمل‌های دارویی، داروهای گیاهی، کنترل کیفیت فراورده‌های دارویی و صادرات دارو را از جمله زمینه‌های مشترک همکاری بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و گروه دارویی مهبان عنوان کرد.

در مراسم انعقاد این تفاهم‌نامه دکتر حسن پیری مشاور و معاون اجرایی حوزه ریاست دانشگاه، مهندس حسن ریاحی مدیرعامل گروه دارویی مهبان دارو و آرش خدام مدیر مهبان دارو نیز حضور داشتند.

کدخبرنگار:7701س.ق