• تاریخ انتشار : 1402/02/25 - 14:25

تجلیل از برگزیدگان نخستین سوگواره بین المللی روایت اربعین

آیین اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان نخستین سوگواره بین‌المللی روایت اربعین ویژه دانشجویان جهان اسلام با حضور رییس دانشگاه صبح دوشنبه 25 اردیبهشت ماه 1402 در تالار ابن سینای دانشکده پزشکی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه در این مراسم ضمن تسلیت شهادت امام صادق(ع) با اشاره به اهمیت و قداست اربعین به واسطه پاسداشت چهلمین روز شهادت امام حسین(ع) و یارانش در کربلا،  جایگاه ممتاز اربعین در فرهنگ شیعه را یادآور شد و روایاتی در این زمینه مطرح کرد.

وی با اشاره به سابقه تاریخی راه پیمایی اربعین برطبق اسناد تاریخی گفت: در سالهای اخیر و پس از براندازی رژیم بعث هر ساله مراسم راه پیمایی اربعین با شکوهی بی بدیل برگزار می شود.

رییس دانشگاه راه پیمایی اربعین را بزرگترین راه پیمایی مسالمت آمیز فرهنگی و تجمع انسانی در جهان برشمرد که یک فرصت مهم  دیپلماسی فرهنگی به شمار می آید.

وی بر ضرورت مستندسازی صحنه‌ها و وقایع زیبای این راه پیمایی تاکید کرد.

دکتر زالی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر برگزاری باشکوه مراسم اربعین خاطرنشان کرد که این مراسم و مستندنگاری وقایع و صحنه‌های زیبای آن باعث ترویج تفکر مودت و دوستی  و جلوگیری از اسلام گریزی و شیعه ستیزی در جهان می شود.

رییس دانشگاه این رخداد را  نماد بسیار مهمی از دیپلماسی فرهنگی برشمرد  که در آن افراد مختلف اعم از مسلمان، مسیحی، ایزدی و ... شرکت می کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در این سوگواره سعی شد روایت راه پیمایی اربعین از دیدگاه های مختلف و در قالب آثار هنری مختلف مستندنگاری شود و امیدوارم که در آینده نیز شاهد ثبت و ضبط آثار فاخر در این زمینه باشیم.

دکتر زالی خدمات تیم های امدادی بهداشتی و درمانی دانشگاه در مراسم اربعین به زایران در سال گذشته را شایسته تقدیر برشمرد و خاطرنشان کرد که امسال نیز دانشگاه در این زمینه نهایت تلاش خود را به کار خواهد بست.

رییس دانشگاه در خاتمه سخنان خود ضمن تقدیر از زحمات دست اندرکاران برگزاری اولین سوگواره بین‌المللی روایت اربعین ویژه دانشجویان جهان اسلام ابراز امیدواری کرد که در آینده شاهد شکل گیری دبیرخانه دایمی ملی و فراملی سوگواره روایت اربعین با محوریت این دانشگاه و نهاد مقام معظم رهبری برای ثبت و ضبط خاطرات و مستندات اربعین باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین خدیوی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز در این مراسم  ضمن تسلیت شهادت امام جعفر صادق(ع) در سخنانی به  تبیین اهمیت موضوع روایت و حدیث خوانی در اسلام پرداخت.

به گفته وی با وجود آزار شیعیان در صدر اسلام و ممنوعیت روایت و حدیث خوانی، این امر متوقف نشد و مکاتب روایی در اسلام شکل گرفت و به برخی از این مکاتب و راویان اشاره کرد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با اشاره به حدیث ثقلین و این که قرآن و عترت دین اسلام را کامل می کند گفت: در گذشته روایت در قالب حدیث و سیره بود و امروز در قالب هنر و آثار هنری ماندگار ارایه می شود.

وی اربعین را پدیده ای زیبا و یک اتفاق جهانی برشمرد و یادآور شد: هیچ اجتماعی در جهان به بزرگی پیاده روی اربعین نیست که معنوی‌ترین، انسانی‌ترین و اخلاقی‌ترین اجتماع در جهان است.

حجت الاسلام والمسلمین خدیوی روایت اربعین را بسیار مهم دانست و گفت: روایت این رویداد که سرشار از مهرورزی و محبت و خیرخواهی به همنوع است به جهانیان نشان می دهد اگر این اخلاق و نوع دوستی و همدلی در دنیا رواج یابد چه اثرات بی نظیری خواهد داشت.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با اشاره به روند طراحی و برگزاری این سوگواره گفت: روایت باید مردمی باشد و ما این سوگواره را در حیطه دانشجو و دانشگاه راه اندازی کردیم.

وی در خاتمه سخنان خود ضمن تقدیر از حمایت‌های رییس دانشگاه به تداوم این برنامه در سالهای آتی اشاهر کرد و گفت: مدیون کسانی هستیم که دین پیامبر را برای ما زیبا روایت کردند.

در ادامه مراسم از اثر هنری محمد نیازی نقاش و تصویرساز و هنرمند شاغل در دانشگاه با حضور رییس دانشگاه و حجت الاسلام و المسلمین خدیوی رونمایی شد که نقاشی مربوط به صحنه ورود اسرای کربلا به شام بود.

همچنین از تیم امدادی و پزشکان خدمت رسان در موکب دانشگاه در مراسم پیاده روی اربعین سال گذشته تقدیر شد  و از صاحبان آثار برگزیده ارسالی به این سوگواره در بخشهای عکس، فیلم، مستند کوتاه، خاطرات و تصویرسازی با اهدای لوح تقدیر و تندیس سوگواره تجلیل شد.

براساس این گزارش بتول زهرا آکیون ، خاطره شیوندی و شکیبا شیردست زاده به ترتیب رتبه های اول تا سوم در رشته سفرنامه نویسی را کسب کردند. مجتبی خرسندی در رشته شعر، محمدنیازی در تصویرسازی رتبه برتر را کسب کردند.

همچنین محمد خوش در تصویرسازی، مهری تهرانیان در عکاسی، مهدی کماسی و محمد میثم انوشه در کلیپ و سید محمدمهدی رکنی در بخش پادکست شایسته تقدیر شدند.

آیین اختتامیه اولین سوگواره بین‌المللی روایت اربعین ویژه دانشجویان جهان اسلامی  با حضور رییس دانشگاه ، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر سمیه اسماعیلی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه، دکتر حسن پیری مشاور رییس دانشگاه و مدیر حوزه ریاست، دکتر  احسان بلادیان رییس بسیج جامعه پزشکی دانشگاه ، دکتر ناصر پروانی مدیر توسعه سرمایه انسانی و جمعی از  مسئولان و مدیران، اساتید و کارکنان برگزار شد.

نظر شما

• نظرات شما دیده و بررسی می شود.