• تاریخ انتشار : 1403/07/25 - 12:32

توسعه بانک‌های شیر؛ گامی موثر برای نجات جان نوزادان

رییس مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی کودکان مفید راه‌اندازی و توسعه بانک‌های شیر را گامی موثر برای نجات جان نوزادان عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در مراسمی که امروز چهارشنبه 25 مهرماه با حضور جمعی از اساتید و مسئولان در بیمارستان مفید برگزار شد، دکتر شمس‌الله نوری پور رییس بیمارستان کودکان مفید اهدای شیر مادر را فرهنگی تاریخی برشمرد که باعث نجات جان نوزادان می‌شود.

وی با اشاره به تاسیس اولین بانک شیر جهان ۱۲۰ سال پیش در اتریش گفت: هم اکنون ۷۵۰ بانک شیر در جهان وجود دارد و در ایران نیز اولین بانک شیر در تبریز افتتاح شد.

دکتر نوری‌پور با اشاره به وجود بانک شیر در بسیاری از شهرهای کشور، گفت: بانک شیر بیمارستان مفید سومین بانک در تهران است که مادران به صورت رایگان شیر خود را به آن اهدا می‌کنند.

وی با اشاره به مزایای تغذیه با شیر مادر گفت: عفونت آنتروکولیک نکروژن در کودکان و نوزادان یک بیماری کشنده است که با تغذیه نوزاد با شیر مادر در اولین ساعت زندگی می‌توان از این بیماری و بسیاری بیماری‌های دیگر نظیر آسم و آلرژی و چاقی و پیشگیری کرد.

وی ضمن تقدیر از حمایت داروسازی دکتر عبیدی در راه‌اندازی این بانک شیر ابراز امیدواری کرد که این روند در سایر مراکز نیز تداوم یابد تا همه کودکان این مرزو بوم بتوانند از مزایای آن بهره‌مند شوند.

دکتر علی اکبر سیاری استاد پیشکسوت دانشگاه و فوق تخصص بیماری‌های گوارش کودکان نیز در این مراسم خدمتگزاری به کودکان این سرزمین را مایه افتخار خود برشمرد و افتتاح این بانک را خیری ماندگار برای ارتقای سلامت کودکان کشور عنوان کرد.

وی شیر مادر را نعمتی بی‌بدیل عنوان کرد و گفت: سالانه ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار کودک در جهان می‌میرند که چهار میلیون آنان نوزادند و یک میلیون نفر از آن‌ها با تغذیه با شیر مادر زنده می‌مانند.

دکتر سیاری افزود: این بانک شیر می‌تواند از مرگ نابهنگام بسیاری از نوزادان جلوگیری کند و این اقدام ارزشمند در حفظ جان نوزادان بسیار موثر است.

وی در پایان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره حاج حبیب‌الله مفید موسس مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی مفید گفت: افتخار می‌کنیم که در این مرکز خدمتگزار مادران و کودکان هستیم.

دکتر گلایل اردلان رییس اداراه نوزادان وزارت بهداشت نیز  با اشاره به این که تدوین دستورالعمل جامع و کامل بانک شیر روبه اتمام است از ابلاغ آن در آینده نزدیک خبر داد.

دکتر اردلان با اشاره به آمار تولد نوزادان نارس در سه سال گذشته به ضرورت وجود بانک شیر برای تغذیه این این نوزادان اشاره کرد.

وی خواستار همکاری بیشتر معاونت درمان دانشگاه‌ها درخصوص آموزش و نیازسنجی مادران، برنامه جلب حمایت مادران و برنامه ارزیابی بانک‌های شیر شد.

دکتر هادی سماعی رییس انجمن فوق تخصص نوزادان کشور نیز با اشاره به پیشرفت علم و فناوری و تجهیزات مربوط به این رشته در کشور گفت: قبل از انقلاب فقط تعداد معدودی متخصص نوزادان در کشور فعالیت می‌کردند، اما هم اکنون بیش از ۵۰۰ فوق تخصص نوزادان در کشور مشغول خدمت هستند.

وی حیات بسیاری از نوزادان را وابسته به تغذیه با شیر مادر در ساعات اولیه زندگی دانست و افتتاح این بانک‌شیر را گام موثر و مفیدی در این راستا خواند.

70 درصد مرگ و میر نوزادان مربوط به نوزادان نارس است

دکتر ابوالفضل افجه‌ای رییس انجمن ترویج تغذیه با شیر مادر گفت: تحقیقات نشان داده که تغذیه با شیر مادر چه تاثیری در بقای نوزادان دارد بنابراین به آموزش و ترویج تغذیه با شیر مادر در جامعه پرداختیم.

وی با اشاره به اهمیت تغذیه با شیر مادر در نوزادان سالم و نوزادان نارس و کم وزن گفت: کمتر از یک درصد زایمان‌ها منجر به تولد نوزادان نارس می شود اما 70 درصد میزان مرگ و میر نوزادان مربوط به این گروه است.

دکتر افجه‌ای تاکید کرد که آموزش اهمیت تغذیه با شیر مادر باید توسط سازمان‌های ذی‌ربط از زمان دبیرستان به دختران آغاز شود وتا دوران بارداری و ساعات اولیه تولد ادامه یابد.

وی تاکید کرد: همچنین ضروری است به مادران درخصوص  تغذیه انحصاری در شش ماهه اول زندگی نوزادا و پس از آن همراه با غذای کمکی تا دو سالگی آموزش های لازم ارایه شود.

وی راه اندازی بانک شیر مادر را در بالاترین سطح خدمت رسانی به کودکان و نوزادان و گامی موثر برای کاهش میزان مرگ و میر نوزادان کم وزن برشمرد.

دکتر افجه‌ای در خاتمه سخنان خود تاکید کرد: باید ترویج تغذیه با شیر مادر را در همه سطوح در کودکان و نوزادان سالم و کم وزن گسترش دهیم.

شکر الله معماریان عضو هیئت مدیره شرکت داروسازی دکتر عبیدی و گروه کوبل نیز با اشاره به خدمات و اقدامات این گروه در راستای مسئولیت پذیری اجتماعی، ماموریت مهم این گروه را کمک به ارتقای سلامت جامعه دانست.

وی طراحی و راه اندازی بانک شیر در این بیمارستان را در راستای کمک به توسعه عدالت سلامت و برای حفظ جان کودکان برشمرد.

دکتر امیر رضویان مدیر عامل داروسازی دکتر عبیدی نیز در این مراسم ضمن بیان سخنانی به بیان تاریخچه، عملکرد و فعالیت این شرکت پرداخت.

در خاتمه این مراسم پس از تقدیر از دست اندرکاران راه اندازی این بانک شیر، با حضور مسئولان افتتاح رسمی این واحد انجام شد و مسئولان از بخشهای مختلف آن بازدید کردند.