معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه:
دانشگاه زیرساختهای پژوهشی را برای رسیدن به مرجعیت علمی توسعه میدهد
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه توسعه زیرساختهای پژوهشی در دستور کار دانشگاه قرار دارد گفت: دانشگاه با هدف دسترسی به مرجعیت علمی ضمن شناسایی نقاط قوت پژوهشی زیرساختهای این حوزه را ارتقا خواهد داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر افشین زرقی رییس جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی در این جشنواره که امروز سهشنبه 11 دی ماه با حضور جمعی از مسئولان، پژوهشگران و اساتید برگزار شد، با اشاره به اینکه تکمیل زنجیره تبدیل دانش به فناوری یکی از ارکان حیاتی برای دانشگاههای نسل سومی و نظام سلامت محسوب میشود اظهار کرد: این هدف با برنامهریزی، ایجاد زیرساخت مناسب و بهکارگیری سرمایههای دانشی فناورانه محقق خواهد شد.
دکتر افشین زرقی با اشاره به جایگاه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نظامهای رتبهبندیهای بینالمللی عنوان کرد: دانشگاه در نظامهای رتبهبندی تایمز، شانگهای، لایدن و وبومتریک از سال 2019 تا 2023 رتبه و جایگاه خود را ارتقا داده است.
وی عملکرد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در حوزه پژوهش و فناوری در پنج سال اخیر را بررسی کرد و توضیح داد: در نظام رتبهبندی تایمز در سال 2023 رتبه دانشگاه از 800 به 600 ارتقا یافته و این عدد از سال 2019 تا 2022 با ارتقا و حفظ جایگاه ثبت شده است.
رییس جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی ادامه داد: جایگاه دانشگاه در نظامرتبهبندیهای رتبهبندی لایدن و وبومتریک 400 و 606 است.
دکتر زرقی با اشاره به نتایج رتبهبندی نظام سایمگو از رشد ۴۵ پلهای دانشگاه در این حوزه خبر داد.
وی با تاکید بر اینکه رتبهبندی سایمگو نیز به خوبی نشان میدهد که دانشگاه چگونه در سالهای اخیر مسیر صعودی مستمری را طی کرده اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با پشت سر گذاشتن بسیاری از دانشگاههای منطقه، به عنوان دو دانشگاه برتر کشور جایگاه خود را تثبیت کرده است.
دکتر زرقی از افزایش 32 درصدی همکاریهای بینالمللی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در حوزه پژوهش و فناوری خبرداد و گفت: این در حالی است که در سالهای 2019 تا 2023 این عدد به ترتیب 19، 25، 29 و 31 بوده است.
رییس جشنواره ابوریحان بیرونی افزود: دانشگاه روابط بینالمللی و پژوهش محور خود را با کشورهای چین، کره، مجارستان و هلند گسترش داده است.
وی تاکید کرد: در سال 2023 دانشگاه در ثبت تعداد مقالات علمی هم از رکورد بینظیر تولید بیش از چهار هزار 800 مقاله بینالمللی عبور کرد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه از کاهش 85 نفری اعضای هیئت علمی پژوهشی خاموش دانشگاه در سال 2023 در مقایسه با چهار سال گذشته خبر داد و گفت: در سال 2019 بیش از 140 عضو هیئت علمی فعالیت پژوهشی نداشتند این تعداد در سال 2023 به 58 نفر رسیده است.
وی مهمترین اقدام در حوزه فناوری را توسعه زیرساختهای فناوری از جمله افزایش شرکتهای دانش بنیان و مراکز رشد دانست و افزود: در سالی که گذشت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با استقرار 210 شرکت دانشبنیان، از محصولات فناورانه برجستهترین محققان و پژوهشگران کشور با هدف ارتقای جایگاه علمی کشور بهره میبرد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه مسیرهای حمایت دانشگاه از طرحهای فناورانه محققان دانشگاه را مورد توجه قرار داد و گفت: اعطای گرنت برای طرحهای خرد و اعطای وام از راههای حمایتی دانشگاه برای ارایه محصولات فناور محور از سوی پژوهشگران دانشگاهی است.
دکتر زرقی یادآور شد: 459 محصول فناورانه توسط فناوران و محققان دانشگاه به ثبت رسیده است و این عدد در پنج سال اخیر بیسابقه بوده است.
وی تاکید کرد: حرکت شتابان شرکتهای دانشبنیان نشان خبر از مرجعیت پژوهشی دانشگاه میدهد.
دکتر زرقی از ثبت 388 اختراع داخلی و خارجی در سطح دانشگاه خبر داد و گفت: بخشی از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای مارکتینگ محصولات، برگزاری نمایشگاه است.
وی در ادامه جایگاه برتر دانشگاه در حوزه پژوهشی بر اساس دادههای سامانه علم سنجی را مورد توجه قرار داد و افزود: طی ۲۳ سال گذشته روند انتشار و همچنین استنادات دریافتی به مقالات دانشگاه افزایش داشته است (دریک سال مشخص، چندین استناد به مجموع مقالات اعضا انجام شده است).
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به روند صعودی در استنادات دانشگاه، کیفیت مقالات و تولید مقالات بینالمللی در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اشاره کرد.
وی همچنین رشد قابل ملاحظه استنادات، hindex, استناد به ازای مقاله را مورد توجه قرار داد و گفت: hindex دانشگاه در حال حاضر ۲۲۳ است که دانشگاه را در سکوی دومین دانشگاه برتر کشور قرار داده است.
دکتر زرقی همچنین به اجرای برنامه ثبت بیماریها نیز اشاره کرد و افزود: تاکنون 61 برنامه ثبت بیماری انجام شده و در سالجاری استقرار 11 برنامه دیگر در دستور کار است این دانشگاه در مسیر ایجاد پایگاه جامع اطلاعات در زمینه بیماریها، منبعی بزرگ برای انجام طرحها و تولیدات پژوهشی است.
عقد 88 تفاهمنامه همکاری با دانشگاهها و بیمارستانهای همکار در سطح کشور، انجام ارزشیابی 59 برنامه در سال 1403، ایجاد بانک اطلاعاتی و انجام 256 پروژه تحقیقاتی و پایاننامه از دیگر مواردی بود که دکتر زرقی به آن اشاره کرد.
وی درخشش نشریات علمی دانشگاه در آخرین رتبهبندی موسسه کلاریویت آنالیتیک و کسب بالاترین ضریب تاثیر در بین مجلات علوم پزشکی کشور توسط نشریات دانشگاه را از دیگر دستاوردهای پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی عنوان کرد.
رییس جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی بسط و توسعه زیرساختهای پژوهشی را مورد تاکید قرار داد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برای حفظ و ارتقای زیست بوم بزرگ دانش و فناوری به زیرساختهای اساسی نیاز دارد که در کنار بهرهبرداری از مجموعه عظیم پارک علم و فناوری سلامت، ایجاد 10 مرکز رشد، افزایش پژوهشکدهها به 13 مرکز زیربنایی در سال جاری، دانشگاه را همچنان سرآمد نگه خواهد داشت، ضمن اینکه 13 مجله معتبر علمی دانشگاه با کسب جایگاه بالاترین ضریب تاثیر در بین نشریات علوم پزشکی کشور موفق شده تا پل های محکمی را با جهان علم ایجاد کند.
وی اصافه کرد: اوج تبلور توسعه زیرساختهای دانشگاه، پارک علم و فناوری و استقرار ۳۰ شرکت دانشبنیان است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با تاکید بر این که دانشگاه علوم پزشکی آموزش فناوری را مورد غفلت قرار نداده، توضیحاتی درباره ایجاد سایت مدیریت فناوری ارایه داد.
دکتر زرقی با اشاره به اینکه سرمایهگذاری علمی در حوزه فناوری و تحقیقات دانشجویی مزیت قابل توجه دانشگاه است توضیح داد: کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه با افتخار ضمن کسب دستاوردهای متوالی و حفظ یکهتازی در جشنوارههای پژوهشی رازی و کسب عنوان کمیته پنج ستاره دانشگاههای تیپ یک کشور، سهم بزرگی از تولیدات علمی و فناوری را از آن خود خواهد کرد.
دکتر زرقی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با هدف تبدیل شدن به دانشگاه نسل سومی، ایدههای دانشی را به محصولات فناور و ثروتآفرین تبدیل کرده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگته علوم پزشکی شهید بهشتی امروز سهشنبه 11 دی ماه، بیست و پنجمین دوره جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی با شعار هوش مصنوعی در پژوهش و فناوری و با حضور دکتر شاهین آخوند زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و رییس جشنواره، صادق خانیعلیاکبری رییس شورای تخصصی هوش مصنوعی و جمعی از مسئولان نظام سلامت و فعالان حوزه پژوهش در تالار امام خمینی(ره) دانشکده پزشکی برگزار شد.
در این جشنواره از پژوهشگران و فناوران برتر و همچنین دانشکده، مرکز تحقیقاتی، مجله، کتاب، مقاله، مخترع و دانشجوی برگزیده پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تقدیر شد.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7701س.ق