دکتر زالی مطرح کرد
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی؛ نمادی از بالندگی زنان در حوزه خدمترسانی
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه این دانشگاه نمادی از بالندگی و تبلور بانوان ایرانی در بدنه خدمترسانی است، گفت: در حال حاضر نزدیک به 19 هزار و 350 نفر در این دانشگاه مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد 11 هزار و 700 نفر یا به عبارتی 61 درصد کارکنان، بانوان هستند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در مراسم ایران دخت که به مناسبت گرامیداشت مقام زن و مادر در تالار امام خمینی(ره) دانشکده پزشکی برگزار شد، ضمن تبریک این روز گفت: وجه نامگذاری این روز ولادت حضرت زهرا (س) است که علاوه بر فرازهای مهم زندگی وی، سیره سیاسی و اجتماعی ایشان بسیار مورد توجه جهانیان است.
وی تصریح کرد: حدود 720 استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه، خانم هستند که از این تعداد 120 استاد تمام و 205 دانشیار خانم سهم 13 دانشکده دانشگاه است.
دکتر زالی ادامه داد: همچنین 60 درصد دستیاران تخصصی خانمها هستند و 52 درصد دانشجویان کل دانشگاه را دختران تشکیل میدهند.
رییس دانشگاه با بیان اینکه از 1500 دانشجوی نوورود نیز 690 دانشجو، خانم هستند، گفت: از طرفی 602 بانوی سرپرست خانواده در دانشگاه فعالیت دارند.
رییس دانشگاه با تاکید بر لزوم پررنگ شدن نقش بانوان در حیطههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، خواستار کاهش شکاف جنسیتی در فرصتآفرینیهای شغلی شد.
رییس دانشگاه همچنین بر لزوم برنامهریزی برای مرتفع کردن تجرد قطعی، کم اشتغالی و بیکاری، آسیبهای اجتماعی و فقر اقتصادی به عنوان عوامل تهدید کننده زنان در جامعه تاکید کرد.
دکتر زالی همچنین با اشاره به اینکه شش میلیون زن سرپرست خانواده در کشور وجود دارد، ضرورت برنامهریزی برای یافتن شغل مناسب برای این افراد را یادآوری کرد.
از هر 8 زن ایرانی دو نفر در معرض ابتلا به سرطاناند
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در جامعه ایرانی، زنان کمتر از مردان به سلامت خود توجه میکنند، گفت: از هر هشت زن ایرانی یک یا دو نفر سالانه در معرض ابتلا به سرطان پستان هستند و بسیاری از مبتلایان نیز زمانی به مراکز درمانی مراجعه میکنند که بیماری در وضعیت پیشرفته است.
به گفته دکتر زالی، 70 درصد سرطانها در زنان قابل پیشگیری است.
دکتر زالی از ابتلای سه تا چهار میلیون بانوی ایرانی به آندومتریوز خبر داد و گفت: این بیماری نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه زنان در دوران پساقاعدگی نیز از نظر اجتماعی و روانشناختی دوران سختی را طی میکنند، گفت: با وجود اینکه میانگین طول عمر زنان بیشتر از مردان است، اما این حقیقت به معنای بالاتر بودن کیفیت زندگی آنان نیست.
ضرورت افزایش مشارکت زنان در اجرای برنامههای غربالگری سرطان
رییس دانشگاه با اشاره به اینکه بسیاری از بیماریها در فرم زنانه سختتر هستند، عنوان کرد: سرطان روده بزرگ، سرطان معده و تیروئید از سرطانهای شایع در زنان هستند که همگی قابلیت پیشگیری دارند، از همینرو به مشارکت بیشتر زنان در اجرای برنامههای غربالگری نیاز است.
رییس دانشگاه از ارایه بستههای پیشنهادی در حوزه زنان به همت دفتر امور زنان و خانواده دانشگاه خبر داد.
وی با بیان اینکه کاهش ساعات کاری یا امکان دورکاری برای شغلهای غیراورژانسی از مواردی است که در بسته پیشنهادی به آن اشاره شده است، گفت: با توجه به قانون جوانی جمعیت این پیشنهادها ظرفیت آن را دارد که مورد بررسی جدیتر قرار گیرد.
به گفته وی، نیاز است نمایندگان امور زنان و خانواده در مراکز تابعه دانشگاه نیز در این زمینه نظرات خود را اعلام کنند.
دکتر زالی در پایان به شایستگی زنان ایرانی اشاره کرد و گفت: زنان در خانواده دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نقش مهمی را ایفا کردهاند و این نشان از توانمندی بانوان سرزمین دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان عنوان ایران دخت را نیز عنوانی شایسته برای این مراسم دانست و یادآور شد: ایران دخت همسر فریدون، یکی از پادشاهان ایران باستان بود که نقش پررنگی در حکمرانی ایفا کرد و دخت در زبان پارسی باستان به معنی چهره، قیافه، اصل و بن است؛ مادران ایرانی ریشه ما ایرانیان هستند و این عبارت اینجا معنا پیدا میکند.
لزوم بازیابی هویت زنان توسط جامعه
دکتر فهیمه عبداللهی مجد مشاور رییس دانشگاه در امور زنان و خانواده در این مراسم ضمن تبریک به مناسب فرارسیدن ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن گفت: تقویت سلامت و نشاط بانوان دانشگاه یکی از موضوعاتی است که همواره مورد تاکید و تلاش رییس دانشگاه بوده و این موضوع یکی از مولفههای ویژه و تاثیرگذار در جامعه سالم محسوب میشود.
وی با بیان اینکه مدیریتزدایی زنان تهدیدی برای جامعه تلقی میشود، بر لزوم شناخت زنان تاثیرگذار در سطوح مختلف تاکید کرد.
به گفته وی، مقام معظم رهبری نیز بر بازیابی هویت زنان توسط جامعه و تعریف به روز از زن مسلمان واقعی تاکید دارد.
دکتر عبداللهی مجد در پایان گفت: امیدوارم مشارکت مسئولان و توجه ریاست دانشگاه به حوزه زنان منجر به سربلندی و توفیق روزافزون بانوان باشد.
الگوی جریان زنان در انقلاب اسلامی، حضر زهرا (س) است
حجتالاسلام دکتر علی خدیوی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز در این مراسم ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن روز زن، توضیحی در خصوص یکی از القاب حضرت زهرا(س) ارایه داد و گفت: پیامبر (ص)، حضرت زهرا(س) را با عنوان امابیها مینامید، به این معنی که ظرفیت و توان حضرت زهرا (س) به قدری بالا بود که پیامبر خدا را در راه رسالتش حمایت کند.
وی با بیان اینکه مادر در بحث روان انسانی نیز نقش خاص و ویژهای دارد، گفت: دنیا بدون مادر مانند کارخانهای از انسانهای بیروح است.
دکتر خدیوی تصریح کرد: انقلاب اسلامی تلاش دارد تصویر جدیدی از زن و مادر در جهان ارایه دهد. این الگوی جدید، نه الگوی سنتی از زن است و نه نگاه ابزارانگارانه غرب به زن را دارد.
دکتر خدیوی در پایان به اهمیت جریان سوم در جامعه زنان که انقلاب اسلامی به راه انداخته است، گفت: این جریان را جدی بگیرید و از آن دفاع کنید، چراکه الگوی آن حضرت زهرا (س) است.
مراسم ایران دخت امروز یکشنبه نهم دیماه به مناسبت گرامیداشت مقام زن و مادر با با حضور رییس دانشگاه، اعضای هیئت رییسه، مشاوران و مسئولان دانشگاه و شماری از زنان دانشگاه از جمله اساتید، دانشجویان و کارکنان در تالار امام خمینی(ره) دانشکده پزشکی برگزار شد.
این مراسم بابرگزاری برنامههای سرگرمکننده، مسابقه و اجرای موسیقی همراه بود.
کدخبرنگار: 7702ی.ق