نه به تصادف
در این شرایط پشت فرمان ننشینید!
آمادگی یک فرد برای رانندگی میتواند تحت تأثیر شرایط پزشکی، بیماری و شرایط محیط زندگی و کاری باشد.

به گزارش گروه ترجمه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اختلالات سلامت مانند استرس، اختلال خواب، میگرن، آنفولانزا، سرماخوردگی شدید و تب یونجه میتواند عامل رانندگی ناایمن باشد.
خستگی رانندگان یک مشکل جدی است که سالانه هزاران تصادف جادهای را در پی دارد. نمیتوان تعداد دقیق تصادفات مربوط به خواب را محاسبه کرد، اما تحقیقات نشان میدهد که خستگی راننده ممکن است یک عامل موثر در 20 درصد از تصادفات جادهای و تا یک چهارم از تصادفات مرگبار و جدی باشد.
این نوع تصادفات حدود 50 درصد بیشتر احتمال دارد که منجر به مرگ یا آسیب جدی شود، زیرا رانندهای که پشت فرمان به خواب رفته است نمیتواند برای جلوگیری یا کاهش ضربه ترمز کند.
خواب آلودگی سرعت واکنش را کندتر میکند. همچنین هوشیاری و تمرکز را کاهش میدهد به طوری که توانایی انجام فعالیتهای مبتنی بر توجه (مانند رانندگی) مختل میشود. سرعت پردازش اطلاعات و کیفیت تصمیم گیری نیز با خواب آلودگی کاهش مییابد.
زمانی که فرد احساس خوابآلودگی میکند نسبت به شرایط آگاه است، بنابراین میتوانند تصمیم بگیرند که آیا به رانندگی ادامه دهند یا برای استراحت توقف کنند.
تصادفات ناشی از خستگی در این شرایط بیشتر رخ میدهد:
- در سفرهای طولانی در جاده های یکنواخت، مانند بزرگراه ها
- بین ساعت 2 تا 6 صبح
- بین ساعت 14 تا 4 بعدازظهر (به ویژه بعد از صرف غذا)
- بعد از خواب کمتر از حد معمول
- در صورت مصرف داروهایی که باعث خواب آلودگی میشوند
- پس از ساعات کاری طولانی یا در سفر به خانه پس از شیفتهای طولانی، به ویژه شیفتهای شب.
وضعیت بینایی راننده
دید خوب برای تضمین رانندگی ایمن موضوع مهمی است. رانندگان و موتورسواران باید بتوانند پلاک وسیله جلوی خود را از فاصله 20 متری بخوانند. در غری اینصورت بهتر است از لنزهای اصلاحی استفاده کنند.
اگرچه بینایی اغلب با افزایش سن ضعیفتر میشود، اما افراد ممکن است در هر سنی به طیف وسیعی از بیماریهای چشمی مبتلا شوند که دیدشان را تحت تاثیر قرار دهد.
گلوکوم و آب مروارید از شناخته شدهترین بیماریها هستند، اما دیابت و سایر بیماریهای مرتبط با افزایش سن، اگر شناسایی و درمان نشوند، ممکن است منجر به ضعف بینایی شود.
توصیه کلی این است که هر دو سال یک بار، یا در صورت توصیه پزشک، معاینه بینایی انجام شود.
چگونه از وضعیت رانندگی خود مراقبت کنیم؟
عادت کنید همیشه قبل از رانندگی وضعیت رانندگی خود را ارزیابی کنید.
هنگام خستگی از رانندگی بپرهیزید. سعی کنید شب قبل از رانندگی حداقل 6 ساعت بخوابید. در صورت لزوم، قبل از رانندگی چرت بزنید.
توجه داشته باشید که مصرف برخی از داروها مانند آنتی هیستامینها می تواند شما را خواب آلود کند.
زمانی را برای استراحت در برنامه سفر خود در نظر بگیرید.
هنگام بیماری از رانندگی خودداری کنید.
آشفتگی عاطفی نیز میتواند بر ظرفیت رانندگی شما تأثیر بگذارد.
در زمان استراحت نرمش کنید
رانندگی طولانی مدت و عدم تحرک بر متابولیسم و گردش خون در عضلات تأثیر میگذارد، ممکن است پاهای شما متورم شود و ناحیه گردن و شانه سفت شود.
یک استراحت کوتاه همراه با نرمش و حرکات کششی تأثیر مثبت دارد و تمرکز و هوشیاری را تقویت میکند.
منبع خبر: Finish road safety council
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7702 ی.ق