اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/12/09 - 08:12
  • بازدید : 624
  • تعداد بازدید : 545
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

درس‌آموخته‌های بهداری رزمی دفاع مقدس؛ الگویی برای نسل جدید فراگیران

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه اتفاقات شگرف حوزه پزشکی در دفاع مقدس الگوی درخشانی در عرصه آموزش مکاتب رزمی برای نسل جدید فراگیران است، تاکید کرد: باید درس‌آموخته‌های بهداری رزمی دوران دفاع مقدس در زمینه‌های بهداشتی و درمانی مورد واکاوی تحلیلی قرار گرفته و به عنوان دستاورد حوزه سلامت ثبت، ضبط و احیا شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی در هفتمین یادواره شهدای جامعه پزشکی تهران بزرگ که در سالروز تاسیس بسیج جامعه پزشکی در تالار امام خمینی(ره) دانشکده پزشکی برگزار شد، با اشاره به اینکه استان تهران با تقدیم ۲۴ هزار شهید، بیشترین آمار شهدای دفاع مقدس را با افتخار در کارنامه درخشان خود دارد، اظهار کرد: استان‌های خراسان رضوی و اصفهان بعد از تهران به ترتیب از نظر تعداد بیشترین شهدای دفاع مقدس را دارند.

 

وی با یادآوری اینکه بالاترین تعداد شهدای دفاع مقدس مختص به استان تهران است، افزود: بخشی از این عزیزان سپیدپوشان دفاع عرصه سلامتند.

 

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه امروز مشخصا در این محفل نورانی گرد هم آمده‌ایم تا از جامعه سرافراز، غیور و سلحشور پزشکی که نام آنان در قاب فاخر شهدای دفاع مقذس گنجانده شده، قدردانی کنیم، خاطرنشان کرد: مراسم گرامیداشت ۲۴ هزار شهید استان تهران و اقشار مختلف اقدامی بسیار ارزشمند و مدبرانه است.

 

دکتر زالی ضرورت یادآوری، بازنگری خاطرات و ثبت رشاد‌ت‌های سفیدپوشان حوزه سلامت در دوران دفاع مقدس را خواستار شد و برگزاری این یادواره را فرصت مناسبی برای این مهم عنوان کرد.

 

وی با بیان اینکه اتفاقات شگرف حوزه پزشکی در دفاع مقدس الگوهای درخشانی در عرصه آموزش مکاتب رزمی برای نسل جدید فراگیران خواهد داشت، خاطرنشان کرد: بازآفرینی مستندات و‌جانفشانی شهدای سفیدپوش دفاع مقدس از برکات این جلسات است.

 

رییس دانشگاه با بیان اینکه شکل‌گیری تشکیلات بهداری رزمی و واحدهای زیرمجموعه‌ آن در دفاع مقدس یکی از درخشان‌ترین صحنه‌هایی بود که به همت جامعه پزشکی ثبت و ماندگار شد، افزود: حضور تیم‌های پزشکی در اولین خطوط مواصلاتی جنگ باعث شد فعالیت‌های جامعه پزشکی شکل و شمایل رزمی درمانی به خود بگیرد.

 

به گفته دکتر زالی ایجاد بیمارستان‌های صحرایی، پست امداد و واحدهای حمایتی درمانی در تزدیکترین نقاط به خطوط مقدم جنگ از جمله برکات شکل‌گیری مستقل بهداری‌های رزمی در دفاع مقدس بود.

 

وی با بیان اینکه ۵۳ بیمارستان صحرایی در دوران دفاع مقدس شکل گرفت، عنوان کرد: در مجموع 53 بیمارستان صحرایی بیش از هشت هزار مجروح در 24 اتاق عمل  توسط تیم‌های پزشکی درمان شدند؛ این آمار بسیار حیرت‌انگیز و ارزشمند است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: این عدد نشان دهنده این موضوع است که استقرار بیمارستان‌های صحرایی در خط مقدم نبرد منجر به حفظ جان‌های بسیاری از رزمندگان شد، بی‌تردید چنانچه این امکان فراهم نمی‌شد، آمار شهدا بسیار افزون‌تر می‌شد.

 

دکترزالی با بیان اینکه بین 16 تا 18 هزار پزشک در دوران دفاع مقدس در قالب تیم‌های اضطراری و یا در بیمارستان‌های صحرایی فعالیت داشتند، به نقش آفرینی کادر درمان در بیمارستان فاطمه‌الزهرا(س) خصوصا در درمان مجروحان شیمیایی اشاره کرد.

 

وی جانفشانی 60 هزار نیروی سلامت در قالب تیم‌های بهداشتی، پرستاری، تدارکات و دارویی را از دیگر افتخارات حوزه سلامت در جنگ تحمیلی عنوان کرد و افزود: با افتخار پزشکان غیور این مرزو بوم در دفاع مقدس همراه رزمندگان ایثار کردند به شکلی که 10 هزار پزشک برای چندین بار به جبهه‌ها اعزام شدند.

 

دکتر زالی به دستاورهای حوزه بهداشتی درطول هشت سال دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: یکی از بزرگترین دستاوردهای جامعه سلامت که کمتر به آن توجه شده فعالیت‌های حوزه بهداشت است، در دوران دفاع مقدس علی‌رغم تفاوت‌های اقلیمی و جغرافیایی استان‌ها و اعزام رزمندگان از سراسر ایران به مناطق جنگی حتی یک مورد اپیدمی یا بیماری همه‌گیر نداشتیم؛ در دوران جنگ به مدد تیم‌های بهداشتی هیچ بیماری و یا گزیدگی منجر به شهادت رزمندگان نداشتیم، این مهم با تلاش تیم‌های بهداشتی محقق شد.

 

وی با بیان اینکه ایران همچنان رکورددار ارایه خدمات بهداشتی و درمانی جنگی است؛ اضافه کرد: در جنگ جهانی اول فقط سه میلیون نفر بر اثر ابتلا به تیفوس جان خود را از دست دادند این درشرایطی بود که در مناطق غربی کشور سرمازدگی و یا در قسمت‌های جنوبی گرمازدگی می‌توانست در جنگ ایران وعراق بحران بیافریند، با تدبیر تیم‌های بهداشتی صحنه‌های درخشانی در جنگ ثبت شد.

 

دکتر زالی با اشاره به اینکه بعد از جنگ کره رکورد خدمت‌سانی در حوزه بهداشت و درمان متعلق به کشور ایران است توضیح داد: این رکورد همچنان با اختلاف متعلق به ایرانیان است.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تاکید کرد: باید درس‌آموخته‌های بهداری رزمی در زمینه‌های بهداشتی و درمانی مورد واکاوی تحلیلی قرار گرفته و به عنوان دستاورد حوزه سلامت ثبت، ضبط و احیا شود.

 

وی در ادامه به سایر دستاوردهای حوزه سلامت دردفاع مقدس اشاره کرد و افزود: در زمینه تامین دارو در دوران جنگ علیرغم تحریم‌ها با همت جهاد دارویی، دانشکده‌ها و کارخانجات داروسازی با مشکلی مواجه نشدیم.

دکتر زالی در خاتمه یاد و خاطره شهدای جامعه پزشکی و شهدای مدافع کشور را گرامی‌داشت و از حمایت‌های بسیج جامعه پزشکی، فرماندهی سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ و سایر برگزارکنندگان این کنگره قدردانی کرد.

 

 

در ادامه سردار سرتیپ پاسدار حسن حسن‌زاده فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ  ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، برگزاری این محفل شهدایی را به همت و میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی قابل تقدیر توصیف کرد.

 

وی برگزاری این کنگره همزمان با سالگرد تاسیس بسیج جامعه پزشکی را تبریک گفت و به جانفشانی 24 هزار شهید درتهران که از جان خود برای دفاع از میهن گذشتند اشاره کرد.

 

وی در ادامه مجاهدت‌های کادر سلامت در بحران‌های مختلف از دفاع مقدس تا بحران کرونا را افتخارآمیز و ستودنی دانست و افزود: ایجاد مراکز درمانی تحت عنوان بهداری رزمی، اقدام مناسب و هوشندانه‌ای بود که صحنه‌های زیبایی را از مجاهدت کادر درمان به تصویر کشید.

 

سردار حسن‌زاده با تاکید بر اینکه جانفشانی‌هایی که در کرونا به همت جامعه سلامت و مردم رقم خود، حاصل فرهنگ به جا مانده از دفاع مقدس است، اضافه کرد: فرهنگ مردمی که  در ایران اسلامی موج می‌زد به برکت خون شهدا در کشور نهادینه شده است.

 

فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ  با بیان اینکه شهدا، انسان‌های خاص و نمونه‌ای بودند، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم در جامعه خواص را معرفی کنیم بدون شک شهدا در قله‌ آن هستند.

 

به گفته وی شهدا مظهر اقتدار نظام و کشورند و گواه این ادعا این است که بعد از دفاع مقدس تا به امروز هیچ قدرت نظامی نتوانسته به این مرزو و بوم تعرض و یا هجوم ببرد، این دستاورد به برکت خون شهداست.

 

سردارحسن‌زاده اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران را مرهون رشادت‌های شهدا و خانواده‌های معزز شهدا دانست و خاطرنشان کرد: شهیدان مظهر مانایی و فداکاری هستند.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود درخشان‌ترین بعد اقتدار انقلاب اسلامی را متعلق به شهدا، مردم و صحنه پرشور انتخابات دانست و افزود: انتخاباتی که به فرموده مقام معظم رهبری دشمن با آن ضدیت دارد، دشمنانی که با جمهوریت و اسلامیت نظام مخالفند.

 

فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ با تاکید بر اینکه انتخابات مظهر اقتدار کشور است، ادامه داد: بی‌تردید مشارکت بالای مردمی قدرت ملی را بیشتر به نمایش می‌گذارد، امنیت ملی نیز افزایش پیدا خواهد کرد و در نتیجه تهدید دشمنان را خنثی می‌کند.

 

سردارحسن‌زاده با بیان اینکه تهدید دشمنان نسبت به کشور ما موضوع جدیدی نیست گفت: ایران در جهان به عنوان کشوری که  فرهنگ مقاومت را عرضه کرده، الگوی فرهنگی و اثربخش و تنها راه مقابله با استکبار جهانی را به نمایش گذاشته است.

 

فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ ادامه داد: ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی و منابع همواره، در معرض تهدید است، این تهدید زمانی اعتبار خواهد گرفت که پشتیبانی مردم را به همراه نداشته باشد مثال بارز اعتبار تهدید جمهوری اسلامی حمله به پایگاه عین‌الاسد بود، اعتبار این حمله با پشتیانی مردم در مراسم تشییع سردار سلیمانی تامین شد.

 

وی با بیان اینکه مشارکت بالای مردم در انتخابات تهدید دشمنان را بی‌اثر خواهد کرد، گفت: به هر میزان که مشارکت مردم در انتخابات بالاتر باشد تهدیدات دشمن بی‌اعتبار و خنثی خواهد شد، یکی از مهمترین صحنه‌های تعیین کننده در محکوم کردن جبهه استکبار با محوریت انقلاب اسلامی انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان است.

 

فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ اولویت دوم در انتخابات پیش‌رو را انتخاب افراد اصلح دانست و افزود: حل مشکلات کشور با داشتن امنیت، در سایه مشارکت بالای مردمی در انتخابات رقم خواهد خورد، انتخاباتی که در یک روز انجام می‌شود ولی آثار درازمدت دارد.

 

 

سرهنگ محمد درویش زاده سرپرست سازمان بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ نیز در ابتدای این کنگره از تلاش‌های جامعه پزشکی در عرصه‌های حساس انقلاب اسلامی قدردانی کرد و افزود: از اولین روزهای پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی سفیدپوشان عرصه سلامت در تمام بحران‌ها در تمام قد در کنار مردم جانفشانی کردند.

 

وی جنگ تحمیلی، حوادث طبیعی مثل سیل، زلزله و اپیدمی کرونا را مثال روشن همراهی جامعه سلامت با مردم عنوان کرد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، هفتمین یادواره شهدای جامعه پزشکی تهران بزرگ با حضور محمد حسین زارع‌زاده رییس سازمان بسیج جامعه پزشکی، دکتر سیدعلی حسینی رییس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، روسای مراکز بسیج جامعه علوم پزشکی تهران، دکتر سید احسان بلادیان رییس مرکز بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و جمعی از مسئولان برگزار شد.

 

در این مراسم از خانواده‌های شهدای سلامت قدردانی شد و مرکز بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به عنوان مرکز اقشاری جشنواره مالک اشتر از سوی فرماندهی سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ معرفی شد و مورد تقدیر قرار گرفت.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار:7701س.ق

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 139478
کلید واژه