اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/02/08 - 15:03
  • بازدید : 188
  • تعداد بازدیدکننده : 172
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
بر اساس رتبه‌بندی سایماگو اعلام شد:

رشد 45 پله‌ای جهانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در پژوهش و فناوری

دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از رشد 45 پله‌ای دانشگاه در نظام رتبه‌بندی سایماگو در سال 2024 خبرداد.

دکتر افشین زرقی در گفت و گویی با خبرنگار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره شاخص‌های رتبه‌بندی‌های جهانی و اعتبار علمی آن مواردی را مطرح کرد.

 

سهم بالای پژوهش در رتبه‌بندی سایماگو

 

دکتر زرقی ارزیابی در سایماگو را به عنوان نظام رتبه‌بندی جامع پژوهشی مورد توجه قرار داد و اضافه کرد: این نظام رتبه‌بندی تعداد مقالات، مقالات برتر، مقالات ارجاعی، ایفای نقش راهبردی، مقالات آنلاین روی وب، تعداد پتنت‌ها(پژوهش‌های علمی معتبر)، انتشار اطلاعات پژوهشی در شبکه‌های اجتماعی و مواردی از این قبیل را مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

 

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، سهم پژوهش در نظام رتبه‌بندی سایماگو را 50 درصد، فناوری 30 درصد و نشر آثار پژوهشی در سامانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی را 20 درصد عنوان کرد.

 

وی هزینه‌های بالای ثبت پتنت‌های خارجی و برخی محدویت‌های برای فعالیت در بستر فضای مجازی در حوزه پژوهش اشاره کرد و گفت: این موضوع باعث شده تا دانشگاههای ایرانی به ثبت پتنت‌ها و اختراعات داخلی بسنده کنند و یا کمترین سهم را در حوزه نشر پژوهش‌ در فضای مجازی داشته باشند.

 

دکتر زرقی یادآوری کرد: بیشترین رتبه‌ای که دانشگاههای داخلی در نظام رتبه‌بندی مهم سایماگو کسب می‌کنند از حوزه پژوهش تامین می‌شود.

 

ارتقای رتبه‌ دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به 290 در رتبه‌بندی سایماگو  

 

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نتایج منتشر شده در رتبه‌بندی سایماگو در سال 2024 اشاره کرد و افزود: رتبه 290 جهانی در نظام معتبر سایماگو متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی است.

 

وی از رشد 45 پله‌ای دانشگاه در نظام رتبه‌بندی سایماگو در مقایسه با سال 2023 خبرداد و گفت: در چهارسالی که گذشت دانشگاه از رتبه هفت دانشگاههای خاورمیانه به رتبه سوم دانشگاههای برتر منطقه به واسطه کسب رتبه 290 جهانی که در سایماگو کسب کرده دست یافته است.

 

دکتر زرقی در بخش دیگری از این گفت و گو خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در رتبه‌بندی سایماگو رتبه دوم کشوری و در منطقه نیز حائز رتبه سوم علوم پزشکی است.

 

درخشش دانشگاه در رشته‌های مختلف در رتبه‌بندی سایماگو

 

وی به کسب رتبه‌های ممتاز دانشگاه در سطح کشور و بین دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: دانشگاه در بسیاری از رشته‌ها حائز رتبه اول کشور است به طور مثال در رشته بیهوشی  با رتبه 258 جهانی، کبد و گوارش با رتبه 313 جهانی، پاتولوژی و پزشکی قانونی رتبه 141 جهانی،  چشم پزشکی رتبه 129 جهانی، اورولوژی با رتبه  113 جهانی و رشته نفرولوژی با رتبه ۲۳۲ جهانی نیز  در میان دانشگاههای کشور رتبه اول کشوری را به خود اختصاص داده است.

 

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه به جایگاه ممتاز علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در دنیا اشاره کرد و افزود: در نظام رتبه‌بندی سایماگو دانشگاه در رشته دندانپزشکی با کسب رتبه 90 جهانی و در رشته داروسازی با کسب رتبه 129 جهانی با افتخار حائز رتبه‌های ممتاز است.

 

وی به اختلاف معنا دار تعداد اعضای هیئت علمی و پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با دانشگاه اول کشور در نظام رتبه‌بندی سایماگو اشاره کرد و کسب این رتبه و افتخارات را برای دانشگاه ارزشمند توصیف کرد.

 

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه اهداف متعالی دانشگاه با هدف کسب رتبه‌های برتر و در نتیجه ارایه خدمت باکیفیت‌تر را مورد توجه قرار داد و افزود: کسب رتبه سوم منطقه و دوم کشوری شاخه علوم پزشکی در سال 2024 در نظام رتبه‌بندی سایماگو در مقایسه با سال 2021 با رتبه هفتم در منطقه، نشان از تلاش بی‌دریغ و ارزشمند دانشمندان و پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی دارد.

 

کسب رتبه‌ دوم وبومتریکس در 2024

 

معاون تحفیقات و فناوری دانشگاه از کسب رتبه دوم کشوری توسط دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در نظام رتبه‌بندی جهانی Webometrics که در ژانویه 2024 خبر داد و این دستاورد را برای مجموعه دانشگاه ارزشمند توصیف کرد.

 

وی فاکتورهای مورد ارزیابی در نظام رتبه‌بندی لایدن را نیز مورد توجه قرار دارد و گفت: این نظام رتبه‌بندی تعداد مقالات ISI  و مقالات برتر را  مورد ارزیابی قرار می‌دهد، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با شاخص 413 تا پایان سال 2023 رتبه ممتاز جهانی را کسب کرده است، این در حالیست که تا پایان سالهای 2020، 2021 و 2022 به ترتیب رتبه‌های 541، 473 و 440 را ثبت کرده بود.

 

وی درباره نحوه ارزیابی‌ها در رتبه‌بندی‌های جهانی مواردی را مطرح کرد و افزود: در نظام‌های رتبه‌بندی چندین شاخص برای ارزیابی وجود دارد به طور مثال در رتبه‌بندی‌های جامع، شاخص‌های علمی و تمام فعالیت‌های دانشگاه‌ها و مراکز علمی در ابعاد پژوهشی، آموزشی، بین‌الملل و دانشجویی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، ‌نظام رتبه‌بندی تایمز، شانگهای و QS از جمله نظام‌های رتبه‌بندی جامع است.

 

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با اشاره به اینکه نظام‌های رتبه‌بندهای research-based  یا پژوهش‌محور، بر پایه پژوهش‌ها ارزیابی می‌شوند خاطرنشان کرد: شاخص ارزیابی‌های پژوهشی در رتبه‌بندی‌های لایدن، سایماگو و تا حدی در وبومتریکس منتشر می‌شوند.

 

دکتر زرقی ضرورت ورود داده‌ها در نظام‌های رتبه‌بندی جامع را مورد توجه قرار داد و گفت: در این نظام رتبه‌بندی داده‌های پژوهشی از سامانه‌های پژوهشی برداشت می‌شود و مداخله‌ای در اصل موضوع انجام نمی‌شود، درحالیکه درحوزه آموزش، بین‌الملل و دانشجویی، دانشگاه‌ها و مراکز علمی اطلاعات را بارگذاری می‌کنند.

 

وی اضافه کرد: پژوهش‌هایی که بر پایه انتشار مقالات در پایگاههای معتبر جهانی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند، از اصالت بالاتری برخوردارند.

 

به گفته معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با توجه به اینکه چه پایگاهی سنجش داده‌های پژوهشی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد، رتبه‌بندی‌های پژوهشی اعتبارمشخص و شکل‌گیری متفاوتی را به خود اختصاص می‌دهد.

 

دکتر زرقی اضافه کرد: به طور مثال منبع داده‌ها در نظام رتبه‌بندی لایدن انتشار پژوهش‌هایی در سطح پایگاه ISI است، یا  رتبه‌بندی سایماگو از پایگاه استنادی Scopus داده‌های خود را برداشت می‌کند، همچنین وبومتریکس نیز رتبه‌بندی است که در داده‌های پژوهشی خود را مبتنی بر گوگل اسکولار (موتور جستجویی که مطالب علمی و مقالات پژوهشی را جستجو می‌کند) منتشر می‌کند.

 

وی وضعیت رتبه‌بندی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در نظام‌های رتبه‌بندهای research-based مطلوب توصیف کرد و گفت: همواره در پنج سال اخیر رتبه‌بندی وبومتریکس، رشد قابل ملاحضه‌ای را از آن خود کرده است، در حال حاضر در این نظام رتبه‌بندی حائز رتبه 606 هستیم.

 

چشم‌انداز دانشگاه؛ کسب رتبه‌های برتر پژوهشی

 

دکتر زرقی به حمایت‌های رییس دانشگاه و اعضای هیئت رییسه با هدف ارتقای سطح پژوهش در کشور اشاره کرد و افزود: بدون تردید با ایجاد پژهشکده‌های جدید و حمایت‌ از مراکز تحقیقاتی، پژوهشکده‌ها و پژوهشگران، در سالهای آتی شاهد درخشش بیشتر دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در حوزه پژوهش و کسب رتبه‌های ممتاز بیشتر در سایر رشته‌های علوم پزشکی خواهیم بود.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار:7701س.ق

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • گروه خبری : 141582
کلمات کلیدی