ضرورت توانمندسازی نسل بعدی برای افزایش تابآوری جامعه
مدیر گروه مدیریت خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت با اشاره به اینکه 13 اکتبر مصادف با 22 مهرماه 1403روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی است، بر ضرورت آموزش و ارتقای فرهنگ آحاد جامعه برای ایجاد جوامعی با تاب آوری بیشتر تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و به نقل از معاونت بهداشت، اکرم طالبی ضمن گرامیداشت روز جهانی کاهش اثرات بلایا اظهار کرد: این روز باهدف تشویق شهروندان و دولتها برای ارتقای تابآوری جامعه و اقشار مختلف در برابر حوادث در نظر گرفته شده است.
مدیر گروه مدیریت خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت افزود: جهانیان امسال با شعار «توانمندسازی نسل بعدی برای آیندهای تابآور» برای ترویج فرهنگ جهانی کاهش، پیشگیری و آمادگی خطرات ناشی از حوادث و بلایا تلاش میکنند.
وی با اشاره به تاریخچه شکلگیری و نامگذاری روزی در تقویم با عنوان کاهش اثرات بلایای طبیعی، گفت: مجمع عمومی سازمان ملل متحد، روز ۱۳ اکتبر را به عنوان بخشی از بیانیه دهه جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی (دهه ۹۰ میلادی) با نام روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی انتخاب و در سال ۲۰۰۹ به عنوان یک رویداد بین المللی در سراسر جهان معرفی کرد.
طالبی خاطرنشان کرد: حوادث و بلایا از اجزای اجتنابناپذیر زندگی هستند که اغلب باعث تخریب و اختلالات فاجعهآمیز میشوند و سلامت جوامع، اقتصاد و محیط زیست را به خطر میاندازند بنابراین شناخت طیف بلایا و مخاطرات هر منطقه برای کاهش تلفات ضروری است.
مدیر گروه مدیریت خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت با اشاره به «غیرقابل پیشبینی بودن» به عنوان یکی دیگر از جنبههای حوادث و بلایا، ضرورت آمادگی در برابر خطراتی که بلایای طبیعی و غیرطبیعی را یادآورشد.
وی اضافه کرد: امروز بلایای طبیعی ناشی از تغییرات اقلیمی در بیشتر کشورها در حال افزایش است و افراد زیادی را تحت تاثیر قرار میدهد، به همین دلیل آمادگی و اقدام صحیح در زمینه کاهش این خطرات از اهمیت ویژهای برخوردار است.
طالبی اظهار کرد: توسعه پایدار بدون در نظر گرفتن رویکرد مدیریت و کاهش خطر بلایا امکانپذیر نیست.
وی تاکید کرد بر اساس شواهد موجود در همه کشورهای جهان روند مواجهه سرمایهها و افراد در برابر بلایا از اقداماتی که برای کاهش آسیب پذیری صورت گرفته بسیار سریعتر بوده و خسارات ناشی از بلایا به طور مستمر افزایش یافته است.
مدیر گروه مدیریت خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت در ادامه با اشاره به این که استان تهران در معرض برخی مخاطرات طبیعی مثل زلزله، فرونشست زمین، سیلاب، لغزش زمین و مخاطرات انسان ساخت از جمله آتشسوزی است ضرورت اقدامات ویژه در این زمینه را یادآور شد.
وی با اشاره به اقدامات کارشناسان و رابطان گروه مدیریت خطر بلایا و حوادث در حوزه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، گفت: در این روز علاوه بر آموزش و توانمندسازی کارکنان، با استفاده از ظرفیت فضاهای شهری، شبکههای اجتماعی و اجرای برنامههای آموزشی در مدارس، ادارات و کارخانه ها، محتواهای آموزشی اطلاعرسانی و منتشر میشود.
مهندس طالبی اظهار امیدواریکرد با آموزش و ارتقای فرهنگ آحاد جامعه به ویژه کودکان ضمن آمادگی در برابر مخاطرات بلایای طبیعی و غیر طبیعی زمینه ایجاد جوامعی با تاب آوری بیشتر فراهم شود.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7701س.ق