فردا نخستین مجمع سلامت استان تهران برگزار میشود
فردا سهشنبه نخستین مجمع سلامت استان تهران در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نخستین مجمع سلامت استان تهران با حضور وزیر بهداشت، استاندار تهران، معاون آموزشی وزیر بهداشت، روسای سه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران و ایران و تمامی شهرداریها، خانههای مشارکت مردم در سلامت و کلیه نهادهای اجرایی عضو مجمع سلامت استان تهران فردا سهشنبه هفتم اسفندماه 8:30 صبح در تالار امام خمینی(ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار میشود.
دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اعلام خبر برگزاری این مجمع، سلامت را بحثی چندوجهی برشمرد وگفت: در فصول اجتماعی امروز بشر هیچ برنامهای چندوجهی تر از بحث سلامت نیست.
وی افزود: امرزه باید به گونهای اندیشید که تمام عوامل اجتماعی موثر بر سلامت که نقش بسزایی در وضعیت حکمرانی سلامت دارند مد نظر باشند.
به گفته وی در چنین شرایطی که بحث سلامت با بسیاری از پارامترهای اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی در هم تنیده شده است نگاه نوین به عرصه سلامت با نگاههای سنتی و قبلی باید متفاوت باشد.
دکتر زالی افزود: باید به حوزه سلامت نگاهی چندبعدی و چند ساحتی داشت و با همین نگاه است که مجمع سلامت استانها این وظیفه خطیر را در استانهای مختلف برعهده گرفته است.
رییس دانشگاه خاطرنشان کرد: برای دستیابی به اهداف مجمع سلامت استان، استاندار که مسئولیت هر استان را برعهده دارد ذیصلاح ترین فرد برای هماهنگیهای بین بخشی است.
دکتر زالی گفت: با توجه به وجود 460 خرده نهاد اجرایی در استان تهران که مستقیم یا غیر مستقیم با حوزه سلامت در ارتباط هستند نقش هماهنگ کنندگی بین بخشی بسیار مهم است که میتواند توسط استانداری انجام شود.
رییس دنشگاه خاطرنشان کرد: ریاست مجمع سلامت استانها با یک نگاه هوشمندانه در سراسر کشور برعهده استانداران قرار داده شده است که در تهران نیز استاندار مسئولیت این مجمع را برعهده دارند و این مجمع به میزبانی وی برگزار می شود.
وی در ادامه به برگزاری جلسات بین بخشی متعدد در استان اشاره کرد و برگزاری مجمع سلامت استان را اعلامیهای از همگرایی درون استانی برای رسیدن به اصول و رفع چالشهای سلامت در استان تهران برشمرد.
به گفته دکتر زالی اهداف اصلی برگزاری همایش مجمع سلامت در هر استان علاوه بر واکاوی و بررسی، تحلیل وضعیت موجود هر استان با نگاه چالش محور، توجه ویژه به مطالبات نهادهای مردمی و تمرکز بر نهادهای مدنی و آحاد شهروندی در حوزه سلامت است.
رییس دانشگاه تصریح کرد: در هر استان به ویژه در تهران مجمع سلامت نقش مهمی را در تریبون سازی و پژواک کردن صداهای مردم به ویژه اقشار محروم و نهادهای مدنی دلسوز که بیانگر و ترجمانی از آواهای مردم در حوزه سلامت هستند برعهده دارند.
وی ادامه داد: به همین دلیل همواره در مجمع سلامت استان تلاش میشود به گونه ای تریبون سازی شود که بخشی از چالشها و مشکلات هر استان در قاب حوزه سلامت مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
دکتر زالی با تاکید بر اهمیت توانمند سازی، گفت: برای ثبوت و استمرار و پایداری و ارتقای شاخصهای بهداشتی و درمانی در هر استان به توانمندسازی آحاد شهروندی نیاز داریم.
به گفته وی آگاه سازی مردم، ارتقای سواد سلامت، بهرهگیری از همه ظرفیتهای آموزشی، استفاده از همه ظرفیتهای اجتماعی همچون مدارس و سطوح آموزشی و استفاده گسترده از ظرفیتهای فراگیری در استان به خصوص با نگاه مردمی در ارتقای سواد سلامت و توانمندسازی مردم نقش دارد.
رییس دانشگاه گفت: مشارکت مردم، تشریک مساعی همه نهادهای ذیربط در حوزه سلامت استان و توانمندسازی مردم به عنوان کنشگران اصلی عرصه سلامت را میتوان از اهداف متعالی مجمع سلامت عنوان کرد.
به گفته وی طرحریزی پنلها و برنامهریزی کمیتههای مختلف اجرایی و راهبردی با توجه به این اهداف متعالی صورت گرفته است.
دکتر زالی خاطرنشان کرد: ویژگیهای متفاوت زیست بومی و اقلیمی و اقتصادی شهر و استان تهران موجب شده است که در شرایط متفاوت تری از سایر استانها در حوزه سلامت باشیم.
وی تاکید کرد: بسیاری از چالشهای حوزه سلامت در استان تهران به دلیل این ویژگی های اختصاصی استان تهران است.
وی جمعیت قابل توجه ساکن، جمعیت شناور و مواج بالای یک میلیون نفری که خدمات بهداشتی و درمانی خود را در تهران دریافت میکنند، گسترش واحدهای صنعتی، تولید درآمد ناخالص داخلی، گرانیگاه اقتصادی اجتماعی پایتخت، تراکم جمعیتی نسبتا بالا در برخی مناطق تهران، حاشیه شهرنشینی ، سکونتگاههای غیر رسمی در تهران واستان تهران را برخی از این ویژگیها برشمرد.
وی در ادامه سکونتگاههای غیر رسمی را در تهران یک تهدید جدی برای حوزه سلامت عنوان کرد و با اشاره به افزایش حاشیه نشینی در تهران نسبت به سایر استانها گفت: پایین بودن سطح سرانه زیرساختهای مدنی، رفاهی و اقتصادی و سلامت و بهداشت و درمان موجب میشود رسیدن به استانداردهای لازم با چالشهای بسیار جدی روبهرو شود.
دکتر زالی افزود: کمبود زیرساخت و نیروی انسانی متبحر در چنین مناطقی، وضعیت درآمد نامطلوب، به ویژه نابرخورداری از بسیاری از جنبههای رفاهی در شهرهای حاشیه ای موجب شده که رفع این مشکلات یکی از چالشهای اصلی تهران به عنوان یکی از پهناورترین استانهای کشور باشد.
دکتر زالی با بیان اینکه تهران از تنوع کاملا متفاوتی برخوردار است، گفت: بسیاری از مولفههای اقتصادی و اجتماعی در مناطق مختلف تهران از یک ناهمگنی قابل توجه برخوردار است؛ بنابراین بسیاری از شاخصها در مناطق شمال و جنوب تهران باهم تفاوت چشمگیری دارند که بازتوزیع عدالت در سلامت را در استان تهران پیچیده میکند.
وی آلودگی هوا را از جمله چالشهای ماندگار در تهران برشمرد که بیشترین آثار زیانبار این پدیده در سالهای اخیر را کلانشهرهایی مانند تهران تجربه کردند و امروزه چالشهای مهمی را در حوزه اداره تهران ایجاد کرده است.
دکتر زالی ابراز امیدواری کرد که برگزاری مجمع سلامت استان تهران منجر به بازاندیشی برای رفع چالشها، نگاه علمی و عمیق و مستند، آینده نگارانه برای رفع این چالشها، طراحی برنامههای مسئله محور در ذیل چالشهای استان تهران شود و شاهد برقراری یک هماهنگی ستودنی بین دستگاههای مختلف اجرایی، تقنینی و قضایی استان تهران برای حصول نتیجه باشیم.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که با تدبیر استاندار تهران، حمایت دولت و مجلس و تلاش نمایندگان استان تهران بتوانیم در رفع کاستیهای استان تهران از جمله در حوزه سلامت بیش از گذشته شاهد موفقیتهای چشمگیر باشیم.
وی افزود: بخش زیادی از خدمات حوزه سلامت در استان تهران به هموطنان سایر شهرها و استانهای کشور ارایه می شود و بیمارستانهای بزرگ در واقع ملجا بیماران پیچیده و فوق تخصصی هستند که از سراسر کشور برای دریافت خدمات به تهران مراجعه میکنند.
رییس دانشگاه ابراز امیدواری کرد پس از برگزاری این مجمع سلامت شاهد هماهنگی بیشتر بین همه دستگاههای اجرایی استان باشیم و شعار سلامت برای همه و همه برای سلامت در بین همه مسئولان استانی به عنوان یک بیانیه متعهدانه مورد توجه واقع شود در این صورت به اهداف متعالی این مجمع نزدیک خواهیم شد.
وی افزود: خوشبختانه تجربه ستاد مقابله با کرونا در تهران به عنوان نمادی از یک کار بین بخشی و مشارکت مردمی و استفاده از همه ظرفیتهای درون استانی برای مقابله با ویروس منحوس کرونا نشان داد که با ممارستهای این چنینی ، حل مسایل قامض اجتماعی نیز به ویژه در حوزه سلامت دست یافتنی تر خواهد بود و ما امیدواریم که به دنبال برگزاری این مجمع شاهد یک الفت سازمانی بین همه دستگاههای ذیربط باشیم و کار مهمی را در این زمینه انجام دهیم.
دکتر زالی ضمن تقدیر از حمایت استاندار تهران گفت: استاندار تهران در برنامههای راهبردی خود برای ارتقای شهر و استان تهران نقش بسیار پررنگی را برای حوزه بهداشت و درمان به ویژه برای ارتقای زیرساختها و رفع چالشهای زیرساختی در نظر گرفتند و امیدواریم که این روند به سایر دستگاههای اجرایی نیز تسری یابد و بتوانیم شاهد رفع چالشهای جدی سلامت در استان تهران و کاهش آلام شهروندان باشیم.
رییس دانشگاه در پایان ضمن تقدیر از تلاش تمامی دست اندرکاران برگزاری این مجمع سلامت استان تهران ابراز امیدواری کرد که برگزاری این همایش در چارچوب علمی، متقن و با نگاه متعالی به آینده بتواند چالشهای پیچیده استان تهران به ویژه در حوزه سلامت را برطرف کند.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: ۷۷۰۰س.ع