اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/11/02 - 13:25
  • بازدید : 56
  • تعداد بازدید : 52
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رییس گروه سلامت هوا وزارت بهداشت مطرح کرد

لزوم از رده خارج کردن خودروهای فرسوده برای افزایش کیفیت هوا

رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از رده خارج کردن خودروهای فرسوده را راهکار موثری برای افزایش کیفیت هوا عنوان کرد و گفت: از 22 میلیون دستگاه خودرو فرسوده تنها 440 هزار دستگاه اسقاط شده‌اند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و به نقل از دانشکده بهداشت و ایمنی دکتر عباس شاهسونی در شانزدهمین جشنواره علمی و اجرایی بهداشت محیط و نشست گرامیداشت هفته هوای پاک که در دانشکده بهداشت و ایمنی با حضور مسئولان و فعالان این حوزه برگزار شد، گزارشی از میزان آلودگی، آلاینده‌هایی هوا و اثرات آن در ایران ارایه داد و به مقایسه این شاخص‌ها با داده‌های آماری در سطح جهانی پرداخت.

 

وی با تاکید بر اینکه برای کاهش آلاینده‌ها ایجاد تغییراتی در زیرساخت‌ها ضرورت دارد، تغییرات اساسی در این ساختارها را ضروری عنوان کرد.

 

افزایش میزان سوخت توزیعی استاندارد از دیگر مواردی بود که رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت به آن اشاره کرد و افزود: طبق برآوردها باید 50 درصد از سفرهای درون شهری با وسیله حمل و نقل عمومی انجام ‌شود اما این میزان فقط 13 درصد است یا اینکه از سال 96 باید 30 درصد از انرژی تولید شده در کشور از منابع تجدید پذیر باشد اما این میزان فقط شش درصد را به خود اختصاص داده است.

 

دکتر انوشیروان محسنی‌بندپی رییس انجمن علمی بهداشت محیط ایران و رییس پژوهشکده علوم بهداشتی و محیط زیست نیز با اشاره به اثرات چشمگیر بیماریهای غیرواگیر در زندگی مردم اظهار کرد: ریشه 19 تا 20 درصد این بیماری‌ها عوامل محیطی دارد.

 

 دکتر محسنی‌بندپی ادامه داد:53 درصد بار بیماری‌های نوظهور ارتباط مستقیم با آلودگی هوا دارد، که از این میزان 23 درصد مشخصا به دلیل مواجه با سرب رخ می‌دهد.

 

وی با تاکید بر اینکه نباید از نقش بیماری‌های ناشی از مصرف آب نیز غافل شد خاطرنشان کرد: آمارها نشان دهنده اهمیت توجه بیشتر به رشته‌های بهداشت محیط و محیط زیست و نخبگان این حوزه  باهدف انجام اقدامات پیشگیرانه است.

 

دکتر سمیه رفیعی عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی نیز در این مراسم درباره موضوعاتی نظیر قانون هوای پاک و اقدامات انجام شده برای افزایش کیفیت هوا سخنرانی کرد.

 

وی با اشاره به ایننکه اولین قانون در زمینه هوای سالم به اوایل دهه 70 باز می‌گردد تاکید کرد: نهایتا در سال 96 پیگیری تمام سوابق آلودگی هوا تبدیل به قانونی تقریبا همه‌جانبه با نام  قانون هوای پاک  شد.

 

در بخش دیگری از این همایش دکتر مصداقی‌نیا از اساتید برجسته رشته بهداشت محیط و محیط زیست نیز درباره نقش برجسته وزارت بهداشت و شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در کمک به بهبود وضعیت هوا مواردی را مطرح کرد.

 

وی همچنین توصیه‌های با محوریت تولید خودروهای با کیفیت بالاتر، از رده خارج کردن خودروهای فرسوده و برقی کردن موتورسیکلت‌ها برای بهبود آلودگی هوا ارایه داد.

 

دکتر اکبر اسلامی رییس دانشکده و دبیر جشنواره علمی و اجرایی بهداشت محیط  نیز هدف از برگزاری این جشنواره را ایجاد شور و نشاط در جامعه بهداشت محیط دانست و افزود: باید در اساسنامه جشنواره تجدیدنظر شود و برای بهبود فرآیندها  و افزایش مشارکت حداکثری جامعه علمی بهداشت محیط، چاره اندیشی شود.

 

دکتر اسلامی در ادامه گزارشی از روند اجرای جشنواره ارائه داد و گفت: در این دوره 54 شرکت کننده در بخش‌های مختلفی نظیر مقاله، پایان‌نامه، ترجمه کتاب، اختراع و نوآوری شرکت کردند و 60 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال  که برترین‌ها از شوی هیئت داوران معرفی شدند.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، شانزدهمین جشنواره علمی و اجرایی بهداشت محیط و نشست گرامیداشت هفته هوای پاک با همکاری انجمن علمی بهداشت محیط، پژوهشکده علوم بهداشتی و محیط زیست و دانشکده بهداشت و ایمنی با حضور جمعی از اساتید، کارشناسان، دانشجویان و متخصصان این حوزه یکم بهمن‌ماه سال 1403برگزار شد.

 

در این جشنواره از خدمات زنده‌یاد پروفسور ناصر رازقی استاد برجسته بهداشت محیط  قدردانی و لوح یادبودی و تقدیرنامه‌ای به همسر وی اهداء شد و نفرات برتر جشنواره  معرفی و تقدیر شدند.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار:7701س.ق

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 151819
کلید واژه