همزمان با سراسر کشور؛
پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم در دانشگاه آغاز شد
رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت دانشگاه از آغاز پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همزمان با سراسر کشور خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت بهداشت، فرشته فزونی ضمن اعلام این خبر گفت: پویش ملی سلامت با محوریت تغذیه سالم به مدت دو هفته از اول تا پانزدهم بهمن ماه 1402 برگزار می شود.
وی هدف این پویش را اطلاعرسانی درباره کاهش مصرف نمک و افزایش مصرف شیر و لبنیات عنوان کرد و افزود: این پویش از امروز(اول بهمن ماه) تا هفتم بهمنماه 1402 با رویکرد کاهش مصرف نمک اجرا میشود و در هفته دوم بهمن ماه(هشتم تا پانزدهم بهمن) نیز با رویکرد اطلاع رسانی درباره فواید مصرف شیر و لبنیات ادامه مییابد.
رییس گروه تغذیه و داروی معاونت بهداشت، اصلاح شیوه زندگی و عادتهای غذایی را راهکار اساسی پیشگیری از ابتلا به بیماریهای غیرواگیر از جمله بیماریهای قلبی عروقی و پرفشاری خون عنوان کرد.
فرشته فزونی مصرف نمک زیاد را یکی از عوامل خطر پرفشاری خون برشمرد و افزود: متاسفانه میزان دریافت روزانه نمک در کشور ما دوبرابر مقادیرتوصیه شده سازمان جهانی بهداشت است.
وی خاطرنشان کرد: پرفشاری خون و پیامدهای آن از علل مهم مرگ و میر در جهان است و کاهش حتی اندکی از فشارخون بالا میتواند خطر سکته و حمله قلبی را در افراد کاهش دهد.
رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت با اشاره به شعار این پویش مبنی بر"انتخاب همه نمک کم، اما تصفیه شده یددار" گفت: به هموطنان توصیه می شود که استفاده از نمک را کاهش دهند و همان میزان کم مصرفی نیز حتما از نوع نمک یددار و تصفیه شده باشد.
وی افزود: این پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم درهفته دوم بهمن ماه با شعار " از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی" ادامه مییابد.
فرشته فزونی با اشاره سرانه پایین مصرف شیر و لبنیات گفت: سرانه پایین مصرف شیر و لبنیات میتواند زمینهساز شیوع بیماریهایی مانند فشارخون بالا، سرطان، پوکی استخوان و حتی شکستگیهای متعدد استخوانی باشد.
به گفته وی روزشمار برگزاری پویش ملی اطلاعرسانی تغذیه سالم به شرح زیر است.
یکشنبه 1 بهمن ماه: "نمک کم بخورید، اما نمک مصرفی حتما تصفیه شده یددار باشد."
دوشنبه 2 بهمن ماه: "نمک دریا و نمکهای تصفیه نشده موجب سرطان میشود."
سه شنبه 3 بهمن ماه: "نمک زیاد، سرطان معده، پوکی استخوان و پرفشاری خون را به شما هدیه میدهد."
چهارشنبه 4 بهمن ماه: "نمک فقط نمک غذا نیست، مراقب نمک پنهان هم باشید."
پنجشنبه 5 بهمن ماه: "نمک یددار تصفیه شده را به مقدار کم در آخر پخت به غذا اضافه کنید."
جمعه 6 بهمن ماه: "نمکدان سر میز یا سفره نیاورید."
شنبه 7 بهمن ماه: "نمکهای رنگی (صورتی، آبی و بنفش) و سنگ نمک سلامتی شما را به خطر میاندازند."
یکشنبه 8 بهمن ماه: "روزانه دو لیوان شیر بخورید. خواب بهتر با مصرف لبنیات بیشتر."
دوشنبه 9 بهمن ماه: "لبنیات کم چرب خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش میدهد."
سه شنبه 10 بهمن ماه: "شیر یک میان وعده بسیار مغذی برای افزایش یادگیری و رشد بهتر دانش آموزان است."
چهارشنبه 11 بهمن ماه: "مصرف لبنیات خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد."
پنجشنبه 12 بهمن ماه: "مصرف لبنیات به کنترل فشار خون کمک میکند."
جمعه 13 بهمن ماه: "مصرف لبنیات ازکوتاه قدی کودکان پیشگیری میکند."
شنبه 14 بهمن ماه: "سیستم ایمنی خود را با مصرف ماست قوی کنید."
یکشنبه 15 بهمن ماه: "بهترین منبع کلسیم شیر و لبنیات است.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7700 س.ع