اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/09/13 - 14:41
  • بازدید : 225
  • تعداد بازدید : 204
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توزیع واکسن خوراکی روتاویروس در واحدهای تابعه دانشگاه

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از توزیع واکسن خوراکی روتاویروس در همه واحدهای تابعه دانشگاه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به نقل از معاونت بهداشت دکتر محمدرضا سهرابی  در آیین آغاز واکسیناسیون روتاویروس که صبح امروز سه شنبه 13 آذر ماه در مرکز خدمات سلامت تراب برگزار شد، اضافه شدن واکسن روتا ویروس به سبد ایمن‌سازی را یک اتفاق مهم عنوان کرد.

 

وی با اشاره به اهمیت پیشگیری از بیماری‌های واگیر در نوزادان و کودکان عنوان کرد: گاهی ابتلا به برخی بیماری‌ها در کودکان و نوزادان عوارضی ایجاد می‌کند که ممکن است به درمان‌های تهاجمی نیاز شود، در رشد و تکامل مغزی و جسمی تاثیرگذار باشد، فرد را در طول زندگی دچار مشکل کند و حتی منجر به مرگ شود.

 

معاون بهداشت دانشگاه روتاویروس را مهمترین عامل ایجـاد اسـهال شـدید در کـودکان زیـر پنج سـال در جهان دانست و تصریح کرد: واکسن خوراکی روتاویروس در همه واحدهای تابعه دانشگاه توزیع شده و از امروز همزمان با سراسر کشور این واکسن در واحدهای تابعه مطابق با جدول ایمن‌سازی ارایه می‌شود.

 

 

دکتر سهرابی بیان کرد: امیدواریم با ورود این واکسن در برنامه ایمن سازی شاهد ارتقای سلامت کودکان و کاهش ابتلا به بیماری اسهال ناشی از این ویروس و عوارض آن باشیم.

 

دکترعبدالمجید حسینی، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‎های معاونت بهداشت نیز اسـهال نـاشی از روتاویـروس را  بسـیار شـایع اعلام کرد و گفت: به طور تقریبی تمـام کـودکان تــا ســن سه الــی پنج ســالگی حداقــل یک بــار مبتــلا بــه اســهال نــاشی از ایــن ویــروس می‌شــوند.

 

 

دکتر حسینی علایم ابتـلا بـه اسهال ناشی از این ویروس را در کـودکان شـدیدتر از بزرگسـالان دانست و گفت: اســهال شــدید می‌توانــد منجــر بــه کــم شــدن آب بــدن کودک شود.

 

 به گفته وی، کم آبی و عوارض ناشی از آن  یکی از علل مرگ و میر کودکان در کشورهای درحال توسعه است.

 

 

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت با اشاره به این که  تقریبا 40 درصد مـوارد اسـهال‌های منجر به بستری در کـودکان زیـر پنج سـال به دلیـل عفونـت ناشی از روتاویروس رخ می دهد، اظهار کرد: بر اساس برآوردهای بین المللی سالانه 258 میلیــون ابتلا و حــدود 130هــزار مــرگ کــودکان زیــر پنج ســال در جهان در اثر ابتلا به روتا ویروس رخ می‌دهد.

 

دکتر حسینی گفت: واکســن روتاویــروس در حــال حاضــر در برنامــه روتیــن واکسیناســیون بســیاری از کشــورها مــورد اســتفاده قــرار می‌گیــرد.

 

 

به گفته وی، با انجام واکسیناسیون می‌توان مــوارد مــرگ و عوارض نــاشی از بیمــاری جلوگیــری کرد.

 

رییس گروه بیماری‌های معاونت بهداشت همچنین افزود: واکســـن روتاویـروس بـــه شـــکل خوراکـی است و در سه نوبت در سن دو، چهار و شش ماهگـــی همزمـــان بـــا ســـایر واکســن‌های همان گــروه سـنــی، مطابــق جــدول ایمن‌سازی تجویـــز می‌شــود.

 

 

در آیین آغاز واکسیناسیون کشوری روتا ویروس دکتر محمدی نیا، معاون فنی، دکتر سالاریان‌زاده معاون اجرایی، دکتر فریدون فر رییس مرکز بهداشت شرق، دکتر ملاجعفری رییس مرکز بهداشت شمال، رحمتی معاون بهداشت شمیرانات و جمعی از مسئولان معاونت بهداشت و مراکز و شبکه حضور داشتند.

 

انتهای پیام/

کد خبرنگار: 7702 ی.ق

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 150012
کلید واژه