همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر؛
آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی شعر «قصه عشاق» برگزار شد
در آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی شعر «قصه عشاق» از 17 اثر برگزیده، تقدیر و از کتاب «گمنام در قلهها» رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سردار خسرو عروج مشاور عالی فرمانده کل سپاه پاسداران در آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی شعر «قصه عشاق» که صبح امروز همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر در تالار امام خمینی(ره) برگزار شد، ضمن پاسداشت یاد و خاطره رزمندگان و شهدا، علم جنگ را از مهمترین علوم دنیا اعلام کرد و گفت: علما معتقدند به دلیل ارتباط علم جنگ با جان انسانها، چگونگی جنگیدن و حفاظت یک کشور از نیروهایش اهمیت بسیاری دارد.
وی با اشاره به اظهارات و گفتههایی که از زبان دشمن پس از جنگ تحمیلی در مورد ایران در نشریههای معتبر به چاپ رسیده است، افزود: فرمانده دشمن معتقد است شعور همراه با منطق جنگی ایران، فراتر از یک شعور انسانی است.
سردار عروج تصریح کرد: نگاه دشمن این است که به دلیل اینکه سربازان ایران به صورت خودجوش در جنگ حاضر شدند در مواقع خطر عقب می کشند در حالی که سربازان ایران کم نیاوردند. حصر آبادان معجزهوار شکسته شد.
به گفته وی، امام خمینی (ره) معتقد بود شجاعت رزمندهای که داوطلبانه در جنگ شرکت میکند، وحدت آفرین است.
وی افزود: هویت جنگ برای رزمندگان ایران قابل توصیف نبود، جنگ برای رزمندگان ما هویت ملی و دینی داشت و با اینکه بسیاری از آنها تجربه جنگیدن نداشتند، اما با وجود این شرایط توانستند خرمشهر را آزاد کنند، جنگ برای ایران ترکیب فنی جنگی نداشت، بلکه ترکیب احساسی داشت.
افتخارات ایران اسلامی موجب دشمنی دشمنان شده است
مهندس مهدی چمران رییس شورای شهر تهران در این مراسم ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن سالروز آزادسازی خرمشهر، گفت: وقتی نام خرمشهر و حماسه خرمشهر پیش میآید، یاد شهدای این عملیات که به بهای خون پاکشان تواسنتیم کشور را از سلطه صدام حسین نجات دهیم، زنده میشود. آزادسازی خرمشهر یک حرکت کوچک نبود بلکه یک نقطه عطف در تاریخ کشور بود و نگاه تمام کشورهای دنیا را نسبت به جمهوری اسلامی ایران تغییر داد.
وی اظهار کرد: عراق به عنوان دشمن ما از سوی سایر ابرقدرتها حمایت میشد و ایران اسلامی به پشتوانه مردم، ملت، اعتقاد، امام (ره) و حمایت الهی مقاومت میکرد. عملیات آزادسازی خرمشهر عملیات سختی بود، نیروهای رزمنده سربازان عراقی را محاصره کرده بودند تا اینکه در نهایت آنها را فراری دادند. ابهت دشمن شکسته شد و متوجه شد نمیتواند در خاک ایران بماند. آزادسازی خرمشهر جایگاه جمهوری اسلامی ایران را در منطقه تثبیت کرد.
رییس شورای شهر عنوان کرد: ایثارگران بسیاری برای این مرز و بوم جنگیدند و به شهادت رسیدند، پس از آنان نیز دانشمندانی همچون شهید دکتر فخریزاده به میدان آمدند، این راه را ادامه دادند، دنیای استکبار را تسلیم کردند و رشادتهایشان را به یادگار گذاشتند.
وی ادامه داد: این افتخارات و دستاوردها موجب دشمنی دشمنان شده است تا جاییکه به هر طریقی بهانهگیری می کنند تا ما را تحت فشار قرار دهند.
مهندس چمران تصریح کرد: در تمام علوم دنیا نظیر پزشکی، نانو، هستهای و فضایی در منظقه حرفی برای گفتن داریم. بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری باید به وضعی برسیم که اگر کسی بخواهد به تازههای علمی دست پیدا کند، مجبور باشد زبان فارسی یاد بگیرد.
وی در پایان تحقق این جایگاه را مشروط به شناخت قدر و منزلت ملت ایران، پایمال نکردن خون شهدا، شناخت دشمنان حقیقی و مجازی و حرکت در مسیر درست دانست.
باید از ظرفیتهای هنری برای به تصویر کشیدن رویدادهای هشت سال دفاع مقدس بهره گرفت
دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه نیز در این مراسم ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن سالروز ایثارگری و تبلور رشادت و رزمندگی، به دستاوردهای فتح خرمشهر اشاره کرد و گفت: اوایل اردیبهشتماه عملیاتی با نام بیت المقدس کلید خورد که به آزادسازی خرمشهر در سوم خردادماه انجامید. حجم ماحصل این عملیات در تاریخ جنگ بی نظیر است.
وی ادامه داد: نیروهای مخلص انقلابی با توکل به توان الهی موفق به باز پس گیری خاک خرمشهر شدند و پس از آن امام خمینی(ره) در پاسخ به تبریکات کشورهای دوست، جمله ماندگار «خرمشهر را خدا آزاد کرد» را بیان کردند.
دکتر زالی با بیان اینکه استفاده بهینه از آثار و ابزار هنری در تبیین این موضوع اجتماعی و سیاسی، تاثیر عمیقی روی مخاطب میگذارد، افزود: باید از ظرفیتهای هنری برای به تصویر کشیدن رویدادهای هشت سال دفاع مقدس و دستارودهای آن با حسن وطندوستی به منظور توسعه عرق ملی بهره گرفت. در این زمینه تا دههها میتوان اثر هنری خلق کرد.
رییس دانشگاه تصریح کرد: در دفاع مقدس به ظرفیتها و سبک نوینی از شعر پرداخته شد و هنوز هم این مسیر ادامه دارد. با توجه به گزارش دبیرخانه جشنواره «قصه عشاق»، استقبال بسیاری از این جشنواره که با پاسداشت سوم خردادماه، سالروز آزادسازی خرمشهر و یادبود شهید محسن فخریزاده برگزار شده، صورت گرفته است و این نشان از انگیزه جوانان در نقش آفرینی در زمینه دفاع مقدس دارد.
دکتر زالی در ادامه اظهار کرد: حجم فشرده قابل اعتنایی از هنرها و آثار تولید شده در سالهای اخیر از دفاع مقدس داشتهایم؛ نکته قابل توجه این است که در سالهای قبل از دفاع مقدس پرترهها و کلیشههای نقاشی از ایرانیان به طور معمول به شکل استعارهای وجود داشت و با دفاع مقدس نگارهها و نقاشیهای چهره ایرانیان متناسب با ساختار آناتومیک آنها کشیده شد و این تحول بزرگی بود. در دفاع مقدس اوج نکاه سورئالیستی را در هنر نقاشی شاهد بودیم. در شعر نیز این موضوع صادق بود و آشتی با سنت و مدرنیسم صورت گرفت. تمام ظرفیتهای صنعت شعر از نو و کلاسیک گرفته تا انواع امتزاجی سبکها در دفاع مقدس به کارگرفته شد.
وی ادامه داد: از زمان فردوسی تا پیش از دفاع مقدس، خلق شعرهای حماسی با توقفی همراه بود و در دوران جنگ تحمیلی شعرهایی با سبک حماسی و ریتمهای غرورآفرین و هیجان برانگیز سروده شد.
دکتر زالی در ادامه به علاقهمندی شهید فخریزاده به فرهنگ و هنر در کنار علم و پژوهش، اشاره کرد و گفت: دکتر فخریزاده حافظ شناس بود و شعر هم میسرود. با نگاه به دستنوشتههایش میتوان به علاقه وی به شعر و فلسفه پی برد.
وی افزود: شهید چمران نیز همینگونه بود، در کنار تمام خصلتهای سلحشورانه و دلاورانه، عارفی بود که با نگاهی مهرورزانه اتفاقات جنگ را به رشته تحریر درمیآورد.
رییس دانشگاه در پایان از استمرار این جشنواره در سالهای آتی خبر داد و گفت: با توجه به ظرفیتهای موجود در حوزه بینالمللیسازی در عرصه هنری، میتوان برای میزبانی اشعار و آثار هنری به زبانهای دیگر نیز برنامهریزی کرد.
17 اثر برتر و قابل تقدیر «قصه عشاق» معرفی شدند
دکتر ناصر پروانی دبیر نخستین جشنواره ملی شعر «قصه عشاق» در این مراسم ضمن قرائت بیانیه این جشنواره عنوان کرد: برگزاری این رویداد بهمن ماه سال گذشته در شورای فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مصوب شد.
وی ادامه داد: این جشنواره در سه گروه دانشجویی، اعضای هیئت علمی و کارمندان دانشگاهها در موضوع آزاد و مقاومت و در قالبهای کلاسیک و غیر کلاسیک (شعر نو، سپید) برگزار شد.
وی هدف از برگزاری این جشنواره را معرفی استعدادهای جوان از میان دانشجویان در حوزه شعر مقاومت و ادای دین به شعر فارسی عنوان کرد و گفت: این جشنواره مزین به نام شهید فخریزاده شهید علم و دانش هست و باهدف ترویج و تولید محتوا در زمینه ادبیات فارسی برگزار شد.
دکتر پروانی تصریح کرد: هزار و 30 اثر طی 22 روز به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و در مجموع 460 نفر که 57 درصد خانمها و 43 درصد اقایان بودند، شرکت کردند. در مرحله اول داوری جشنواره 800 اثر، در مرحله دوم 270 اثر و در مرحله نهایی 17 اثر توسط داروان پذیرفته شد.
سیدمحمدرضا میرتاجالدینی نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص سالروز آزادسازی خرمشهر خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، گفت: ایشان تاکید کردند اینکه ما نمایندگان به راحتی تبلیغات می کنیم و رای مردم را می گیریم و در مجلس خدمت می کنیم مرهون فداکاریهای رزمندگان هشت سال دفاع مقدس و عظمت و شکوه پیروزی در سوم خرداد است. مقام معظم رهبری همچنین توصیه کردند ادبیات دفاع مقدس را بخوانید و ببینید چه شاهکارهایی در تاریخ به ثبت رسیده است.
در پایان این مراسم ضمن رونمایی از کتاب گمنام در قلهها که روایت چندین خاطره از دوران کودکی و نوجوانی شهید احمدرضا احدی، رتبه اول رشته پزشکی در سال 1364 و دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است، از 17 اثر حائز رتبههای برتر و قابل تقدیر شرکت کننده در این جشنواره، تقدیر شد.
همچنین در حاشیه مراسم اختتامیه اولین جشنواره ملی «قصه عشاق»، نمایشگاهی از ادبیات مقاومت کشور هند و نمایشگاهی از آثار هنرمندان در جشنواره خرمشهر برپا شد.
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7702 ی.ق