دکتر زالی مطرح کرد
ارتباط عمیق بین اقامه نماز و سلامت روان و جسم محرز است
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به ارتباط عمیق بین اقامه نماز و سلامت معنوی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: اقامه نماز آثار مثبتی در سلامت روان و جسم و طبیعتا سلامت معنوی دارد، مسئلهای که مورد تایید تحقیقات و پژوهشهای علمی است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی در جلسه ستاد اقامه نماز که صبح امروز در دانشگاه برگزار شد، برگزاری این نشستها و تبادل نظرات کارشناسی را راهکار موثری برای ترویج فرهنگ نماز و نمازخوانی عنوان کرد وتشکیل منظم این جلسات را خواستار شد.
وی با تاکید بر اینکه برون داد نشستهای فرهنگی خصوصا در زمینه ترویج فرهنگ نماز و نمازخوانی برای دانشگاه امری مهم تلقی میشود افزود: پیگیری و اجرای مصوبات این جلسات در دستور کار است.
رییس دانشگاه با اشاره به اینکه آییننامههای مبسوطی در ستاد اقامه نماز تدوین و مصوب شده است خاطرنشان کرد: باید ضمن مرورو بازنگری بندهای این آییننامهها، توصیههای کاربردی، اجرایی و کارشناسی با هدف ترویج فرهنگ نماز و نمازخوانی مورد توجه باشد.
دکتر زالی توجه ویژه به نظرات مقام معظم رهبری در زمینه نماز را سرفصل اقدامات ستاد اقامه نماز دانست و گفت: 40 پیام روشن در بیانات رهبر انقلاب در حوزه نماز و نمازخوانی چراغ راه این مسیر است. بازشناسی عمیق اندیشههای مقام معظم رهبری خصوصا در حوزه دانشگاهی محور فعالیتهای ستاد اقامه نماز است.
وی به ارتباط عمیق بین اقامه نماز و سلامت معنوی و اجتماعی اشاره کرد و افزود: اقامه نماز آثار مثبتی در سلامت روان و جسم و طبیعتا سلامت معنوی دارد، مسئلهای که مورد تایید تحقیقات و پژوهشهای علمی است، باید ضمن بررسی بیشتر آثار مثبت نماز بر جسم و روان این موضوع را در زمینه سلامت اجتماعی نیز بسط دهیم.
رییس دانشگاه خاطرنشان کرد: باید سهم بیشتری از پژوهش پژوهشگران و پایاننامههای دانشجویی به تاثیرات مثبت اقامه نماز در سلامت معنوی و جسمی اختصاص یابد.
دکتر زالی گفت: باید سازوکاری با هدف توجه به فعالیتهای ترویجی، اجرایی و آموزشی اساتیدی که در زمینه اقامه نماز کار فرهنگی میکنند در ستاد اقامه نماز دانشگاه تدوین شود.
اهتمام بیشتر مسئولان، روسای بیمارستانها و دانشکدهها در زمینه ساماندهی و نمازخانهها و اختصاص فضای مناسب برای برپایی نماز بخش دیگری از سخنان رییس دانشگاه را به خود اختصاص داد.
رییس دانشگاه با تاکید براینکه ارتقای سلامت معنوی خصوصا در مراکز درمانی باید بیش از مورد توجه باشد ادامه داد: باید برای همراهان و بیمارانی که در بخشهای بالینی و ویژه بستری هستند و امکان خروج از بخش را ندارند، شرایط برای اقامه نماز مهیا و تسهیل یابد.
دکتر زالی ادامه داد: تسهیلاتی که مسئولان دانشگاهی و بیمارستانی برای نمازگزاران قائل میشوند، میتواند به عنوان شاخصهای اعتباربخشی وافزایش بهرهوری ملاک باشد، همانطور که در تمام کشورهای اسلامی مد نظر است.
وی استفاده حداکثری از ظرفیت رسانهای و سمعی بصری روابط عمومی دانشگاه برای ترویج فرهنگ نماز و نمازخوانی را خواستار شد و تاکید کرد: در قالب بستههای رسانهای و تصویری میتوان احکام شرعی و اثرات مثبت نماز را بین کارکنان، دانشجویان و در مراکز درمانی ترویج داد.
برگزاری سمینار جشنوارهای با محوریت نماز و ارتباط آن با سلامت جسمی، روانی و معنوی و تقدیر از فعالان این حوزه بخش دیگری از برنامههای آتی دانشگاه است که رییس دانشگاه به آن اشاره کرد.
رییس دانشگاه در ادامه استفاده از ظرفیت خیرین با هدف ترویج و تجهیز مراکز اقامهی نماز در مراکز دانشگاهی و بیمارستانی و اختصاص امتیاز ویژه در حوزه تحول کارکنان بخش اداری که در جلسات مربوط به نماز شرکت میکنند را خواستار شد.
در ادامه حجتالاسلام دکتر علی خدیوی مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز در جلسه ستاد اقامه نماز مواردی را با هدف حضور موثرتر و منظم ائمه جماعات در مراکز درمانی و دانشکدههای دانشگاه عنوان کرد.
وی بر ضرورت ترویج فرهنگ نماز و نماز خوانی تاکید کرد و برگزاری پرشورترنماز جماعت با حضور مدیران و مسئولان دانشگاه را خواستار شد.
حجتالاسلام دکتر علی خدیوی افزایش فعالیتهای فرهنگی، برگزاری دورههای مستمر و مجازی توانافزایی ائمه جماعات و روحانیون، حضور فعال در دفاتر تخصصی و برگزاری اجلاس نماز در دانشگاه را راهکار مناسبی برای ارتقاء و آشنایی بیشتر کارکنان و دانشجویان با فرهنگ اقامه نماز عنوان کرد.
انتهای پیام/
کدخبرنگار:7701س.ق