اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/03/06 - 10:30
  • بازدید : 305
  • تعداد بازدید : 304
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

انتشار مقاله کارشناس معاونت درمان در مجله بین‌المللی

مقاله علمی کارشناس امور پرستاری معاونت درمان دانشگاه و همکاران در مجله علمی بین‌المللی دانشگاه جانز هاپکینز منتشر شد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت درمان، این مقاله علمی با عنوان «بررسی ارتباط بین ترس از سقوط و رفتارهای خودمراقبتی در سالمندان مبتلا به فشارخون در شهر تهران » توسط لیلا کوچکی کارشناس ارشد اداره پرستاری معاونت درمان دانشگاه با همکاری دکتر علی درویش پور، زهرا صفوی بیات و حفیظ ـ آ خان در مجله علمی  Nursing open  منتشر شده است.

 

در این مقاله علمی آمده است: سریع‌ترین رشد جمعیت در سطح جهان مربوط به سالمندان است. پیش بینی شده که جمعیت بزرگسالان 60 سال و بالاتر در فاصله زمانی سال 2015 تا 2050 از 12 درصد به 22 درصد افزایش خواهد یافت و این تغییر جمعیتی در برخی کشورها از جمله ایران وجود دارد. براساس آمار جمعیت سالمندان ایران در سال 2015 حدود 10 درصد بوده است و در سال 2050 به حدود 33 درصد جمعیت افزایش خواهد یافت.

 

افزایش سن به منزله داشتن بیماری نیست، اما اغلب افراد سالمند از بیماری‌های مزمن مانند پرفشاری خون رنج می‌برند و معمولا میزان فشارخون با افزایش سن فرد بالا می رود. تقریبا 70 درصد افراد بالای 65 سال به پرفشاری خون مبتلا هستند. طبق آمار در سال 2016 حدود 63.1 و 67.6 درصد از سالمندان به ترتیب در ایالات متحده آمریکا و ایران به پرفشاری خون مبتلا بودند.

پرفشاری خون به عنوان یک عامل خطر اصلی برای بیماری قلبی، سکته مغزی، نارسایی کلیه و دیابت شناخته شده است. مصرف داروهای کاهنده فشارخون، دیورتیکها، داروهای متعدد و تغییرات فیزیولوژیکی مرتبط با افزایش سن از جمله عوامل افزایش خطر سقوط و در نتیجه ترس از سقوط در میان سالمندان مبتلا به پرفشاری خون است.

 

مطالعات نشان می‌دهد که افراد مبتلا به پرفشاری خون در مقایسه با افراد دارای فشار خون عادی دارای ترس از سقوط بیشتر و کاهش تحرک عملکردی هستند. ترس از سقوط بر روی توانایی افراد سالمند در  انجام فعالیت‌های روزمره زندگی تاثیرگذار است و محدودیت در انجام فعالیت‌های سالمند به دلیل ترس از سقوط، مانعی برای حضور این افراد در جامعه و اجتناب از فعالیت‌های اجتماعی آنها می‌شود.

بنابراین ترس از سقوط در سالمندان مبتلا به پرفشاری خون یک عامل مهم در توانایی فرد از نظر استقلال در انجام امور روزمره و مراقبت از خود به منظور حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری در نظر گرفته می‌شود.

 

خودمراقبتی عاملی ضروری برای درمان موفقیت آمیز در پرفشاری خون محسوب می‌شود و رفتارهای خودمراقبتی در بیماران مبتلا به پرفشاری خون شامل ترک سیگار، مدیریت وزن، فعالیت بدنی، پیروی از رژیم غذایی و دارویی صحیح به منظور مدیریت بیماری پرفشاری خون از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

 

از این رو مطالعه‌ای توصیفی در سال 1398 با هدف بررسی ارتباط بین ترس از سقوط و رفتارهای خودمراقبتی در سالمندان مبتلا به پرفشاری خون در شهر تهران انجام شد که نتایج آن به صورت مقاله در مجله Nursing open دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا به چاپ رسید.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 127075
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.