اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/12/21 - 11:02
  • بازدید : 74
  • تعداد بازدید : 64
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
با آغاز طرح سلامت رمضان و نوروزی صورت گرفت

انجام بیش از 10 هزار بازدید بهداشتی توسط بازرسان دانشگاه

رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت از انجام بیش از 10 هزار بازدید نظارتی از آغاز طرح سلامت رمضان و سلامت نوروزی در دانشگاه خبر داد.

مهندس تاجیک رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت در گفت وگو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی،  ضمن بیان این مطلب گفت: طرح سلامت رمضان و سلامت نوروزی همزمان با سراسر کشور از ۱۱ اسفندماه 1403 در مناطق تحت پوشش دانشگاه آغاز شده و تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ ادامه خواهد داشت.

 

مهندس تاجیک هدف از اجرای این طرح را  حفظ و ارتقای سلامت جامعه از طریق نظارت بر ایمنی مواد غذایی، ایمنی آب، دفع فاضلاب و پسماند، بهداشت فردی و عمومی، کنترل مصرف دخانیات، کنترل حشرات و ناقلان بیماری برشمرد که در تمامی مراکز و شبکه های بهداشت تحت پوشش دانشگاه اجرا می­ شود.

 

به گفته وی بازرسان بهداشت محیط دانشگاه در قالب این طرح بر سلامت آب و مواد غذایی در مناطق تحت پوشش دانشگاه نظارت می کنند.

 

وی افزود: این بازدیدها در قالب تیم های نظارتی، گشت‌های مشترک با ادارات آماده بازرسی و کنترل های بهداشتی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی صورت می گیرد و بازدیدهای نظارتی همه روزه از ساعت هشت صبح تا هشت شب و در صورت لزوم به صورت 24 ساعته انجام می شود

 

رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت یادآور شد: در این طرح تمام مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی، بین راهی، تفریحی، اقامتی و سامانه های آبرسانی و سایر واحدهای صنفی که خطر  بیماریزایی بیشتری دارند بر اساس اولویت‌بندی‌های انجام شده مورد بازرسی بهداشتی قرار می گیرند.

 

به گفته وی در این بازدیدها ضمن آموزش بهداشت فردی و محیط به صاحبان اصناف با موارد دارای نقص بهداشتی مطابق با مقررات، اقدام قانونی صورت می گیرد.

 

انجام بیش از 10 هزار بازدید نظارتی توسط بارزسان معاونت بهداشت

مهندس تاجیک با اشاره به  انجام 10  هزار و 513 بازدید نظارتی از آغاز اجرای طرح سلامت نوروزی و ماه مبارک رمضان گفت: این بازدیدها از مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی، بین راهی و مراکز اقامتی و مساجد و اماکن متبرکه صورت گرفته است.

 

وی با توصیه به تهیه آش، حلیم، انواع شیرینی زولبیا و بامیه از مراکز صنفی دارای پروانه یادآور شد: تاکنون 896  بازدید از اماکن تولید و فروش شیرینی و زولبیا و بامیه و مراکز تهیه و عرضه آش وحلیم  انجام شده است. همچنین 238  بازرسی مشترک با سایر دستگاه ها و سازمان ها و اصناف  انجام شده است.

 

رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت از دیگر فعالیت‌های بازرسان بهداشت محیط به نمونه برداری مواد غذایی و سنجش‌های محیطی با استفاده از دستگاه های پرتابل بازرسی کنترل مواد غذایی اشاره کرد و گفت:  78  مورد نمونه برداری  و شش هزار و 187 مورد سنجش محیطی مواد غذایی با استفاده از دستگاه های پرتابل در محل  انجام شد.

 

معدوم سازی بیش از شش هزار کیلوگرم مواد غذایی فاسد

به گفته مهندس تاجیک صدور اخطار برای چهار هزار و 628  مرکز و امکنه دارای نقص بهداشتی را از دیگر اقدامات این گروه عنوان کرد که  212 مورد آنها به علت تخلف از قوانین و مقررات بهداشتی به مراجع قضایی معرفی شدند و 68  واحد نیز پلمب شد.

 

وی افزود: همچنین شش هزار و 824 کیلو گرم موادغذایی فاسد، فاقد مشخصات بهداشتی، غیرمجاز و تاریخ مصرف گذشته نیز در این بازدیدها توقیف و از چرخه مصرف خارج شد.

 

مهندس تاجیک نظارت بر سلامت آب را ازدیگر اقدامات بازرسان بهداشت محیط برشمرد .

 

به گفته وی در راستای کنترل سلامت آب در این مدت از 80  سامانه آبرسانی بازدید به عمل آمد و 236 مورد نمونه میکروبی از آب آشامیدنی تهیه و برای بررسی به آزمایشگاه آب ارسال شد. همچنین  سه هزار و 487  مورد کلرسنجی از آب آشامیدنی انجام شده است

 

رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت یادآور شد که به منظور حفظ سلامت مردم در ماه مبارک رمضان نظارت بر بهداشت مساجد و اماکن متبرکه نیز تشدید یافته است و  تاکنون  472 بازدید در این راستا انجام شده است.

 

مهندس تاجیک در بخش دیگری از سخنان خود به مسافران نوروزی توصیه کرد مواد غذایی مورد نیاز را از مراکز معتبر تهیه کنند و از تهیه و خرید مواد غذایی از مراکز فاقد مجوز بهداشتی نظیر دستفروشان خودداری کنند.

 

وی با بیان این که سامانه تلفنی 190 به صورت شبانه روزی آماده ثبت شکایات مردمی در خصوص مشکلات بهداشت محیطی و بهداشت مواد غذایی است یادآور شد این شکایات در اسرع وقت توسط کارشناسان بهداشت محیط مورد پیگیری قرار می گیرد.

 

بر اساس این گزارش  از آغاز اجرای برنامه سلامت نوروزی و ماه رمضان 361 مورد شکایات سامانه 190 و شکایات مردمی توسط کارشناسان بهداشت محیط دانشگاه مورد رسیدگی قرار گرفته است.

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 153564
کلید واژه