اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/10/02 - 12:15
  • بازدید : 107
  • تعداد بازدید : 90
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای هنگام آلودگی هوا

متخصص تغذیه و رژیم‌ درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در آلودگی هوا مواردی را مطرح کرد.

دکتر غزاله اسلامیان در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه مایعات به میزان قابل توجهی اثرات مخرب آلودگی هوا بر سلامت را کاهش می‌دهد اظهار کرد: دریافت مایعات را افزایش دهید، حداقل هشت لیوان آب در روز خورده و از آب میوه‌های طبیعی بجای آب‌میوه صنعتی استفاده کنید.

 

دکتر اسلامیان تاکید کرد: استفاده از نوشیدنی‌ها و غذاهای حاوی کافئین را به حداقل برسانید، تاجاییکه ممکن است از قهوه، نسکافه، چای پررنگ، نوشابه‌های گازدار و شکلات تلخ استفاده نکنید.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه میوه‌ها و سبزیجات زرد و نارنجی سرشار از ویتامین A هستند، گفت: کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمه‌های رنگی، خرمالو و نارنگی اثرات مخرب آلودگی هوا را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد و درمقابل از دریافت مواد غذایی شیرین صنعتی مثل انواع کیک، شیرینی، کلوچه، شکلات، آبنبات و دسرهای حاوی قند و شکر پرهیز کنید.

 

دکتر اسلامیان با بیان اینکه میوه‌ها و سبزی‌های قرمز رنگ سرشار از آنتی اکسیداند اضافه کرد: انار قرمز تازه دون شده، چغندر(لبو) و کلم قرمز از این دسته‌اند.

 

وی با بیان اینکه استفاده از شیر در روزهای آلوده توصیه می‌شود خاطرنشان کرد: مصرف شیر و لبنیات را بیش از نیاز روزانه، دو واحد درروز مصرف نکنید.

 

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه با بیان اینکه استفاده از میوه‌ها و سبزیجات سطح دریافت ویتامین C را افزایش می‌دهد دامه داد: لیموترش تازه، مرکبات (لیمو شیرین، پرتغال و نارنگی)، کیوی و افرادیکه در محیط‌های باز کار می‌کنند روزانه یک عدد مکمل یا قرص جوشان ویتامین C مصرف کنند.

 

منع مصرف غذاهای پرچرب در تمام شرایط خصوصا در روزهایی که هوا آلوده است یکی دیگر از توصیه‌های دکتر اسلامیان است.

 

وی افزود: غذاهای چرب مثل انواع فست‌فودها، کره، خامه و سرشیر و  روغن‌های جامد منع مصرف دارند.

 

وی با تاکید بر اینکه دریافت منابع غذایی حاوی ویتامین E  در روزهایی که هوا آلوده است کمک قابل توجهی به بازسازی بدن می‌کند ادامه داد: غذاهای کنسروی و حاوی نگهدارنده را در روزهایی که هوا آلوده است مصرف نکنید.

 

وی اضافه کرد: منابع غذایی حاوی امگا 3 را افزایش دهید، انواع ماهی‌ها، گردو، روغن کانولا(کلزا)، سبزی‌های برگ سبز تیره مثل اسفناج و سبزی خوردن را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

 

دکتر اسلامیان با بیان اینکه باید مصرف گوشت قرمز را حداکثر به یک تا دوبار در هفته محدود کرد ادامه داد: اگر به کم‌خونی مبتلا هستید و پزشک برایتان داروهایی مکمل تجویز کرده، داروهای خود را به‌موقع مصرف کنید.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه در خاتمه هشدار دارد: در روزهایی که هوا آلوده است در فضای باز به هیچ عنوان ورزش و پیاده روی نکنید.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار:7701س.ق

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,آموزش سلامت
  • کد خبر : 150579
کلید واژه