اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/10/03 - 12:23
  • بازدید : 936
  • تعداد بازدید : 862
  • زمان مطالعه : 11 دقیقه

بیست و چهارمین جشنواره پژوهشی ابوریحان برگزار شد+اسامی برگزیدگان

بیست و چهارمین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی امروز یکشنبه سوم دی‌ماه با حضور جمعی از مسئولان، اساتید و پژوهشگران در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار و منتخبان این دوره از جشنواره معرفی شدند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این جشنواره که با حضور جمعی از مسئولان، پژوهشگران و اساتید برگزار شد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را مدل موفق فناوری در سطح کشور خواند و  ارتقای کیفی در مسیر مرجعیت علمی و جهت‌گیری پژوهشی به سمت دانشگاه نسل سوم،پژوهش‌های کاربردی، ثروت آفرین، کارآفرین و ارزش آفرین را دو هدف مهم این معاونت اعلام کرد.

 

دکتر افشین زرقی عنوان کرد: صاحبان ایده در صورت حرکت به سمت مرجعیت علمی از طریق طرح‌های تحقیقاتی پروژه خود را در مسیر تولید قرار دهند. ایده ها در قالب طرح تحقیقاتی و طرح فناورانه در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه مطرح می‌شوند تا به محصول، تولید وروت و اشتغال برسند.

 

دکتر زرقی با اشاره به رابطه تنگاتنگ علم و فناوری، گفت:  طی ۱۰ سال اخیر، تمام پازل‌های مورد نیاز برای ارتقای کمی و کیفی فناوری و پژوهش در کنار هم قرارگرفته است؛ شوراها، کمیته‌ها، مراکز رشد، مدیریت‌ها و توسعه آموزش و ترویج فناوری از جمله تکه‌های این پازل هستند.

 

وی در خصوص اهداف مدیریت فناوری عنوان کرد: شناسایی، برقراری ارتباط و حمایت از فناوران، تجاری سازی محصولات، حمایت از مالکیت فکری و تسهیل روندثبت اختراعات، تقویت ارتباط صنعت با دانشگاه و حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم از اهداف این مدیریت در دانشگاه است.

 

معاون تحقیقات و فناوری تبدیل ایده دانش محور به محصول را نیازمند بستری تحت عنوان مرکز رشد دانست و افزود: امروز هفت مرکز رشد در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به ثبت رسیده و ۲ مرکز رشد فناوری بالینی و فناوری دیجیتال در صف انتظار ثبت هستند. امکان ارتقای تعداد مراکز رشد به ۱۰ مرکز در دانشگاه وجود دارد.

 

دکتر زرقی از فعالیت ۲۱۰ شرکت دانش بنیان در مراکز رشد دانشگاه خبر داد و گفت: از سال ۹۲ تاکنون با فعالیت شرکت‌های دانش بنیان، ۲۶۵ محصول تجاری‌سازی شده وارد بازار شده است. تعداد کل محصولات تولید شده توسط شرکت‌ها ۳۷۰ مورد است که ۲۶۵ محصول به بازار ورود پیدا کرده اند.

 

وی ادامه داد: بزرگترین نگرانی حوزه فناوری فروش و ورود به بازار سلامت است. از سال ۱۳۹۸ تولید محصول در شرکت‌ها آغاز شده و در حال حاضر فروش محصولات به اوج رسیده است؛ سال گذشته ۴۵۰ میلیارد تومان از فروش محصولات فناورانه حاصل شد که سه تا پنج درصد آن به ستاد دانشگاه اختصاص یافت.

 

دکتر زرقی از ۳۶۸ ثبت اختراع داخلی و خارجی در سطح دانشگاه خبر داد و گفت: بخشی از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای مارکتینگ محصولات، برگزاری نمایشگاه است. امروز در حاشیه این جشنواره ۴۰ شرکت منتخب دانشگاه محصولات خود را در قالب نمایشگاه عرضه می‌کنند.

 


به گفته معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، در آینده نزدیک نمایشگاه دائمی مجازی برای به نمایش گذاشتن محصولات فناورانه راه‌اندازی خواهد شد.

 

 

دکتر زرقی از راه‌اندازی سامانه HIM فناوری نیز خبر داد و گفت: تربیت نیروی کارافرین،تولید ثروت و ارزش افزوده از طریق فعالیت‌های پژوهشی و دانشی، برقراری ارتباط صنعت با دانشگاه در سطوح ملی با حفظ مالکیت فکری و در مسیر تجاری سازی، رسالت دانشگاه در حوزه فناوری است.

 

دکتر زرقی، ترویج و آموزش فناوری را با برگزاری کارگاه‌ها و ورکشاپ‌ها اقدامی ضروری دانست و گفت: در کنار تمام اقدامات آموزشی، راه‌اندازی دوره فلوشیپ پژوهش و فناوری در سه سطح برای آموزش تبدیل ایده به محصول اقدامی شاخص بود که اخیرا در دانشگاه کلید خورد. در این راستا ۱۵ پودمان آموزشی به مدت۱۲ تا ۱۵ ماه برگزار شد.

 


معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، با بیان مسیرهای حمایت دانشگاه از طرح‌های فناورانه محققان دانشگاه، گفت: اعطای گرنت برای طرح‌های خرد و اعطای وام‌ از راه‌های حمایتی دانشگاه است. سال گذشته پنج میلیارد تومان وام کم بهره با تنفس بالا داده شد.

 


وی مهمترین اقدام در حوزه فناوری را توسعه زیرساخت‌های فناوری از جمله شرکت‌های دانش بنیان و مراکز رشد دانست و افزود: زمینی به مساحت ۱۵ هزار مترمربع و سازه‌ای به مساحت ۱۱ هزار متر مربع در پنج طبقه برای پارک علم و فناوری در حوزه سلامت اختصاص یافت که تا ۲ روز آینده به صورت رسمی افتتاح خواهدشد.

 


به گفته دکتر زرقی، پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی کاملترین پارک علم و فناوری در حوزه سلامت در سطح کشور خواهد بود.

 


وی افزود: تاکنون ۲۳ شرکت جذب این پارک شده‌اند. همچنینی نمایشگاه دایمی از تمامی محصولات فناورانه در بخشی از این پارک متمرکز شده است.

 

 

 


دکتر زرقی از تکمیل clean room دانشگاه نیز خبر داد و گفت: اتاق تمیز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مجهزترین و بزرگ‌ترین اتاق تمیز در سطح کشور است.

 

 

ارایه 10 هزار خدمت به فناوران در آزمایشگاه جامع دانشگاه طی یکسال

 

 


رییس جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی با بیان گسترش خدمات آزمایشگاه جامع تحقیقاتی دانشگاه، گفت: در سال گذشته بالغ بر ۱۰ هزار خدمت به فناوران دراین آزمایشگاه ارایه شده است.

 

 

دکتر زرقی ایجاد کمیته فناوری دانشجویی در ستاد برای طرح ایده دانشجویی و حمایت شتابدهنده‌ها از ایده‌های موفق و تمرکز بایوبانک‌های دانشگاه در یک سامانه و استقرار آن در پارک علم و فناوری را از دیگر اقدامات موفق این معاونت خواند.

 


وی در خصوص جایگاه دانشگاه در عرصه فناوری گفت: اکوسیستم فناوری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ایجاد شده و می‌توان گفت دانشگاه یک مدل موفق فناوری در حوزه سلامت است.

 


معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه اظهار کرد: تمام ارکان فناوری در دانشگاه به خوبی توسعه یافته است.

 


وی در ادامه جایگاه دانشگاه در حوزه پژوهشی بر اساس داده‌های سامانه علم سنجی را رتبه دوم اعلام کرد و افزود: طی ۲۳ سال گذشته ۴۵ هزار و ۱۷۹ مقاله منتشر شده که ۳۳ هزار مورد آن طی ۱۰ سال اخیر بوده است. همچنین استنادات این مقالات ۷۰۰ هزار مورد بوده است.

 

وی از انتشار پنج هزار و 190 مقاله در سال ۲۰۲۲ توسط محققان دانشگاه خبر داد و گفت: از این تعداد هزار و ۷۰۰ مقاله با همکاری نویسنده‌های خارجی منتشر شده که نشان می‌دهد از هر ۳.۵ مقاله، یک مقاله مشارکت بین‌المللی داشته است.

 


به گفته دکتر زرقی، اکنون در جمع هزار و 500 عضو هیئت علمی دانشگاه، ۶۲ عضو خاموش وجود دارد که این رقم در دی‌ماه ۱۳۹۲، ۶۹۰ نفر بوده است.

 

 

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، از ایجاد دو پژوهشکده علوم بهداشتی و سیستم بیولوژی در سال 1402 نیز خبر داد.

 

 

دکتر زرقی مهم‌ترین مولفه در حوزه پژوهش را جذب نیروی انسانی اعلام کرد و گفت: 22 هزار عضو هیئت علمی در سطح کشور وجود دارد که فقط هزار و 528 عضو، پژوهشی هستند؛ این یعنی تنها هفت درصد تعداد کل اعضای هیئت علمی. همچنین 20 درصد از جمعیت هفت درصدی اعضای هیئت علمی پژوهشی، H-Index بالای 15 دارند، در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی این تعداد 219 نفر است.

 

 

وی با بیان اینکه عمده نیروی پژوهشی دانشگاه، نیروی ضریب کا است، گفت:  از وزارت بهداشت درخواست داریم برای تسهیل فرآیند پیمانی شدن این نیروها اقداماتی صورت گیرد. همچنین دانشگاه صد نیروی دکترای تخصصی پژوهشی، 58 سرباز نخبه و 26 دستیار نخبه نیز در ناوگان پژوهشی خود دارد.

 

 

دکتر زرقی همچنین از اجرای برنامه ثبت بیماری‌ها نیز خبر داد و افزود: تاکنون 57 برنامه به ثبت رسیده و 98 مقاله از این برنامه‌ها منتشر شده است. نرم افزار یکپارچه ثبت بیماری‌ها نیز در پارک علم و فناوری طراحی و بومی‌سازی شده است.

 

 

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه تصریح کرد: 13 مجله دانشگاه IF (Impact Factor) دریافت کرده و در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این زمینه رتبه نخست کشوری را داراست.

 

رییس جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی در خصوص رتبه بندی‌های بین‌المللی و جایگاه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در دنیا، تصریح کرد: بر اساس رتبه بندی وبومتریکس، دانشگاه در میان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، رتبه دوم و در میان دانشگاه‌های کشور رتبه سوم را دارد. جایگاه دانشگاه در نظام رتبه‌بندی لایدن 413 و در سایماگو، سوم در میان دانشگاه‌های کشور و دوم در میان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است. رتبه کلی دانشگاه بر اساس رتبه‌بندی تایمز 601-800 گزارش شده است.

 

 

دکتر زرقی در پایان بر اهمیت توجه به گسترش روابط بین‌الملل تاکید و بیان کرد: ارتباطات بین‌المللی دانشگاه در حوزه پژوهش  با دانشگاه واخینگن هلند تمدید شده است. همچنین تفاهم نامه‌ای در زمینه پژوهش سلامت غذا با کره جنوبی منعقد شد. با کشورهایی نظیر مغولستان و تاجیکستان به پیوست طب سنتی در حال همکاری هستیم و تفاهم نامه‌ای نیز با مجارستان و چین منعقد شده است.

 

 

کوهورت قند و لیپید شهر تهران؛ مطالعه‌ای منحصر به فرد در سطح بین‌المللی

 

 

دکتر فریدون عزیزی رییس مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه در این مراسم، همزمان با 25 ساله شدن کوهورت قند و لیپید تهران، اظهار کرد: این مطالعه پژوهشی با مشارکت مردم در جهت ارتقای سلامت، 25 سال پیش در شهر تهران آغاز شد.

 

 

وی ادامه داد: از 75 سال پیش با شیوع بیماری‌های غیرواگیر مطالعاتی در قالب کوهورت در کشورهای دنیا آغاز شد و این مطالعات در سال 1998 میلادی در تهران نیز کلید خورد.

 

 

دکتر عزیزی وجه تمایز کوهورت قند و لیپید تهران را با سایر کوهورت‌ها، امکان مداخله، مورد مطالعه قرار گرفتن اعضای خانواده بالای سه سال و جمع‌آوری مستمر داده‌های مرگ و میر و ابتلا به بیماری قلبی و عروقی دانست و افزود: این مطالعه به صورت مستمر از نظر کمی و کیفی در حال توسعه است.

 

 

عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه داده‌های این مطالعه هر سه سال یکبار بررسی می‌شود، گفت: از اوایل شروع این مطالعه در خانم‌ها و اقایان 20 تا 30 سال عوامل خطر بیماری قلب و عروق مشاهده می‌شد و هرم غذایی این افراد سالم نبود. از همین رو افزایش وزن، شیوع چاقی و شیوع چاقی شکمی در 18 سال اول مطالعه مشهود بود. در هفت سال اخیر نیز آمارها از افزایش شدید چاقی شکمی در آقایان خبر می‌دهد.

 

 

دکتر عزیزی راه حل مداخله‌ای را در این مطالعه اصلاح شیوه زندگی اعلام کرد و گفت: اقدامات مداخله‌ای از همان سال‌های ابتدایی با آموزش در سطح مدارس و خانواده‌ها آغاز شد. از سال 1398 نیز ترجمان دانش مطالعات کلید خورد.

 

 

دکتر عزیزی همچنین کاهش شروع دخانیات از سنین نوجوانی، کاهش شیوع و بروز دیابت قندی، کاهش بروز مرحله قبل از دیابت و کاهش شیوع سندرم متابولیک را از اثرات اقدامات مداخله‌ای تغییر شیوه زندگی اعلام کرد.

 

 

به گفته دکتر عزیزی نتیجه این مطالعه و برونداد فعالیت‌های پژوهشی، انتشار 1020 مقاله بود که 817 مورد آن به زبان انگلیسی منتشر شد.

 

 

رییس مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه ادامه داد: مقالات با همکاری بین المللی با 73186 مورد استناد و با همکاری ملی با 1023 استناد، پراستنادترین مقالات این مطالعه محسوب می‌شوند.

 

 

وی در خصوص شاخص‌های پیشبرد دانش عنوان کرد: 10982 مورد، تعداد کل استنادات به مقالات این مطالعه ثبت شده است.

 

 

دکتر عزیزی اظهار کرد: در بین صد دانشمند برتر جهان، 2 نفر از محققین مطالعه قند و لیپید تهران حضور دارند.

 

 

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه تلاش دانشمند و پژوهشگر، حرکتی است که برای تداوم انقلاب انجام می‌دهد، تصریح کرد: چالش‌هایی در مسیر انجام مطالعات کوهورت طولانی مدت در ایران وجود دارد که هدفمند کردن مطالعه برای حل مشکلات نظام سلامت، تلاش برای انجام پژوهش‌های مداخله‌ای و همگرا شدن تحقیقات بین واحدی از جمله این چالش‌هاست.

 

 

دکتر عزیزی در پایان مطالعه قند و لیپید تهران را یک سرمایه ملی و پشتوانه‌ای ارزشمند برای توانمندی نیروی انسانی دانست.

 

 

در بخش دیگری از این مراسم از گواهینامه فلوشیپ آموزش پژوهش و فناوری نیز رونمایی و از برگزیدگان این جشنواره از جمله پژوهشگران حوزه بالینی، علوم پایه، فناوران، شرکت‌های دانش‌بنیان منتخب، مراکز تحقیقاتی منتخب، مراکز توسعه تحقیقات بالینی منتخب، دانشجوی فناور منتخب، دانشجوی پژوهشی منتخب و کتاب و مجله منتخب نیز تقدیر شد.

 

 

برای دیدن اسامی منتخبان اینجا کلیک کنید.

 

 

در پایان این مراسم نیز دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه و دکتر زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه از ششمین نمایشگاه فناوری دانشگاه که تا پایان هفته پژوهش برپاست و در آن شرکت‌های دانش‌بنیان محصولات و دستاوردهای خود را در حوزه‌های جهیزات پزشکی، دارویی، علوم دندانی، صنایع غذایی و طب بازساختی عرضه می‌کنند، بازدید کردند.

 

 

انتهای پیام/

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 136729
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.