اخبار

  • تاریخ انتشار : 1398/01/19 - 13:29
  • بازدید : 897
  • تعداد بازدید : 91
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

تلاش های بی وقفه حوزه معاونت امور بهداشتی دانشگاه در تعطیلات نوروز/ثبت بیش از 480 هزار خدمت در سامانه سیب

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از ثبت بیش از 480هزار خدمت ارایه شده به مراجعان مراکز بهداشتی تابعه دانشگاه در سامانه سیب، در ایام نوروز خبر داد.

 معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از ثبت بیش از 480هزار خدمت ارایه شده به مراجعان مراکز بهداشتی تابعه دانشگاه در سامانه سیب، در ایام نوروز خبر داد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی دکتر شهنام عرشی ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: کارشناسان حوزه معاونت امور بهداشتی دانشگاه از ۲۹اسفند97 تا 16فروردین 98 بیش از 482هزار خدمت ارایه شده به 67080مراجعه کننده به واحدهای بهداشتی تابعه دانشگاه در سامانه سیب ثبت کردند.

وی با تاکید بر خدمت رسانی بی وقفه در ایام نوروز اظهار کرد: در این مدت 9878نفر به پزشکان مراجعه و 56838خدمت دریافت کردند. همچنین 49047نفر به مراقبان سلامت و ماما مراجعه و 393509خدمت دریافت کردند و  6518نفر نیز به بهورزان مراجعه و 28226خدمت دریافت کردند.

ارایه خدمات بهداشتی به گروه‌های سنی مختلف

معاون امور بهداشتی دانشگاهگفت: در ایام نوروز 98، تعداد 3751مادر باردار، 22135کودک زیر ۵سال، 9897فرد میانسال و 1951سالمند به مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه مراجعه کردند که خدمات مورد نیاز به آنان ارایه شد.  

دکتر عرشی در ادامه افرود: همچنین در این مدت 4148نفر برای دریافت خدمات باروری سالم و 285نفر برای دریافت مشاوره تغذیه سالم به مراکز تحت پوشش این دانشگاه مراجعه کردند.

ثبت 753 زایمان‌ در سامانه سیب در ایام نوروز

به گفته معاونت امور بهداشتی دانشگاه از اول تا 16 فروردین ماه 98، تعداد 753 زایمان‌ در سامانه سیب حوزه معاونت امور بهداشتی دانشگاه ثبت شده است.

دکتر شهنام عرشی درخصوص اجرای برنامه سلامت نوروزی بهداشت محیط عنوان کرد: برنامه سلامت نوروزی از 20اسفندماه سال 97با بکارگیری تمام ظرفیت های نیروی انسانی و تجهیزات موجود در مراکز و شبکه‌های بهداشت معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز شد.

وی افزود: 170 بازرس بهداشت محیط در این طرح در قالب ۶۵اکیپ سیار بازرسی و نظارتی از ۸صبح تا ۸شب به ویژه در روزهای تعطیل مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی حساس را مورد نظارت قرار دادند که این نظارتها تا 20 فروردین 98 همچنان ادامه دارد.

انجام بیش از 31000 بازرسی در ایام نوروز

دکتر عرشی با اشاره به عملکرد مطلوب گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی در پیشبرد اهداف برنامه عملیاتی تدوین شده وزارت بهداشت گفت: از آغاز برنامه تا 16فروردین ماه 1398 کارشناسان بهداشت محیط  24240 مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی، 5636 امکنه عمومی و 1468 مرکز و امکنه بین راهی را مورد بازرسی قرار دادند.

به گفته وی این نظارت ها منجر به صدور 4475کارت بهداشت، صدور 1226مورد اخطاریه بهداشتی، معرفی 100متخلف از قوانین بهداشتی به مراجع قضایی، تعطیلی 84صنف متخلف، کشف و معدوم سازی 19573کیلوگرم مواد غذایی فاسد و فاقد مشخصات بهداشتی شد.

دکتر عرشی ادامه داد: درطول این نظارتها 10005مورد سنجش عوامل محیطی با استفاده از تجهیزات نوین بازرسی در محل انجام شد و 189مورد نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک نیز توسط کارشناسان صورت گرفت.

وی خاطرنشان ساخت: بازرسان بهداشت محیط در این مدت 312مورد گشت مشترک با سایر سازمان های مرتبط از قبیل تعزیرات، دامپزشکی و اتاق اصناف انجام شد که به 535شکایت واصله از سامانه ارتباطات مردمی ۱۹۰رسیدگی کردند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه در خصوص نظارت بر سامانه های آب رسانی گفت:  601مورد نمونه برداری و 6713مورد کلرسنجی از شبکه توزیع آب آشامیدنی و آب استخرهای شنا صورت گرفته که در مواردی که استاندارد میکروبی آب رعایت نشده است، مکاتبات و برخورد های قانونی لازم انجام شده است.

دکتر عرشی با اشاره به اهمیت نقش آموزش در سلامت هموطنان، خاطرنشان کرد: اقدامات بهداشت محیط و توصیه های آموزشی مذکور از طریق 16برنامه تلویزیونی و رادیویی به اطلاع عموم مردم رسانده شده است. همچنین توزیع بیش از 5000پوستر، پمفلت و اطلاعیه بهداشتی نیز در این مدت صورت گرفت.

اهم خدمات و فعالیتهای نوروزی معاونت بهداشتی دانشگاه

دکتر عرشی درخصوص اهم خدمات ارائه شده در این مدت یادآور شد: تعیین و آماده باش تیم های واکنش سریع در سطح معاونت امور بهداشتی و کلیه مراکز بهداشت، شبکه های بهداشت و درمان جهت وقوع احتمالی طغیان بیماری‌های ناشی از آب و غذا و آنفلوانزای پرندگان بصورت ۲۴ساعته، گزارش فوری تلفنی موارد بیماری مشمول گزارش بصورت ۲۴ساعته، تلقیح 9629دوز واکسن کودکان و بزرگسالان، انجام اقدامات پیشگیری و درمان بیماری هاری برای افراد حیوان گزیده بصورت ۲۴ساعته و انجام آزمایشات غربالگری نوزادی در مراکز کشیک ایام نوروز از جمله خدمات نوروزی معاونت بهداشتی دانشگاه است.

درمان 230 مورد حیوان گزیدگی

دکتر شهنام عرشی با اشاره به این نکته که خدمات درمانی هاری، خدمت اورژانسی محسوب می شوند، گفت: ۱۲مرکز پیشگیری و درمان هاری دانشگاه در ایام نوروز بصورت ۲۴ساعته به خدمت رسانی به مراجعان پرداختند. در این مدت 230مورد حیوان گزیدگی به این مراکز مراجعه کردند که خدمات درمانی(شستشو و ضد عفونی محل گزش، تزریق واکسن هاری، تزریق سرم ضد هاری، تزریق واکسن کزاز و تجویز آنتی بیوتیک) را دریافت کردند و به 413نفر نیز واکسن هاری تزریق شده است.

تزریق حدود 9000 دوز واکسن

دکتر عرشی با اشاره به اجرای برنامه واکسیناسیون کشوری اظهار داشت: بر اساس اطلاعات سامانه سیب، تعداد 4778کودک به واحدهای بهداشتی مراجعه کرده و 8991دوز واکسن دریافت نمودند و برای ۶٣٨ نفر نیز واکسن توام بزرگسال تزریق شده است.

وی با اشاره به اخذ 122نمونه از افراد مشکوک به بیماری واگیر در این مدت گفت: 18نمونه مشکوک به بیماریهای مشمول گزارش فوری، 28نمونه مشکوک به بیماری التور، 6نمونه مشکوک به بیماری مالاریا، 3نمونه مشکوک به بیماری آنفلوآنزا و 4 نمونه مشکوک به بیماری فلج شل حاد بودند. 26نفر مشمول گزارش دهی فوری بود و 16نفر مشکوک به بیماریهای واگیر نیز بستری شدند و تعداد 970 نفر آموزشهای لازم را در خصوص پیشگیری از بیماریهای واگیر فرا گرفتند.

اخذ 3367نمونه پاشنه پا در خدمات غربالگری نوزادان

دکتر عرشی با اشاره به اهمیت آزمایشات غربالگری نوزادان عنوان کرد: تعدادی از مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همانند سال‌های گذشته به صورت کشیک در ایام نوروز به ارائه خدمات غربالگری نوزادان به هموطنان پرداختند. انجام به موقع آزمایشات غربالگری نوزادان برای  تشخیص و درمان زودرس بیماری‌های فنیل کتونوری، کم کاری مادرزادی تیروئید و فاویسم در روزهای سوم تا پنجم پس از تولد نوزاد امری ضروری است.

وی ادامه داد: در این مدت 3367نمونه پاشنه پا در مراکز نمونه گیری فعال دانشگاه اخذ و به آزمایشگاه ارسال شد. از این تعداد 2530 نمونه غربالگری کم کاری تیروئید، فنیل کتونوری و فاویسم و 837 نمونه مربوط به غربالگری بیماریهای متابولیک ارثی است. همچنین  74مورد نوزاد مشکوک به هیپوتیروئیدی و 49نوزاد مشکوک به فاویسم، 2 مورد مشکوک به فنیل کتونوری و 10نوزاد مشکوک به بیماریهای متابولیک ارثی تشخیص داده شدند. این افراد توسط همکاران مراکز خدمات جامع سلامت مورد پیگیری و اقدامات لازم قرار گرفتند.

دکتر عرشی با اشاره به خدمات ارایه شده توسط مراکز کاهش آسیب تحت پوشش معاونت امور بهداشتی در شهرستان های بومهن و قرچک و مناطق شوش و اتابک شهر تهران، به بیماران کارتن خواب اذعان کرد: در این مدت 4647 نفر به مراکز کاهش آسیب و تیم های سیار مراجعه کردند که از 100 نفر تست سریع HIVاخذ شده، تعداد 1226 کاندوم و 2303 سرنگ و سر سرنگ توزیع شد. همچنین تعداد 595 بیمار جهت دریافت متادون به مراکز شوش و اتابک مراجعه کردند.

دکتر عرشی در خاتمه سخنان خود با اشاره به نظارت بر اجرای هرچه بهتر ارائه خدمات به هموطنان در ایام نوروز گفت: در این ایام کلیه مراکز و شبکه های تابعه و برخی از مراکز خدمات جامع سلامت توسط تیم های بازرسی معاونت امور بهداشتی مورد ارزیابی عملکرد و بازدید قرار گرفتند.

انتهای پیام/

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,اسلایدر خبری
  • کد خبر : 76136
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.