داوطلب سلامت؛ حلقه ارتباط بین نظام سلامت و جامعه
معاون بهداشتی دانشگاه ضمن گرامیداشت روز جهانی داوطلب گفت:داوطلب سلامت محله، حلقه ارتباط بین نظام سلامت و سطوح محیطی جامعه هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه ضمن گرامیداشت روز جهانی داوطلب گفت: داوطلبان سلامت محله، حلقه ارتباط بین نظام سلامت و سطوح محیطی جامعه هستند.
دکتر محمدرضا سهرابی معاون بهداشتی دانشگاه در گفت وگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی فرارسیدن پنجم دسامبر مصادف با ۱۴آذرماه و روز جهانی داوطلب را به تمامی فعالان عرصه مشارکت تبریک گفت.
معاون امور بهداشتی دانشگاه روز جهانی داوطلب را فرصتی برای فرهنگسازی و ترغیب جامعه برای فعالیتهای داوطلبانه و قدردانی از خدمات ارزنده داوطلبان و فعالان عرصه مشارکت مردمی در حوزه سلامت برشمرد.
به گفته وی شعار امسال روز جهانی داوطلب "انسجام اجتماعی و عدالت در سلامت از طریق ترویج فرهنگ داوطلبی" است.
دکتر سهرابی با اشاره به این که انسان براساس مبانی اجتماعی و آموزههای دینی، نیازمند عضویت در کانونهای اجتماعی و تعاون و مشارکت با اعضای آن است گفت: با این ساز و کار، زندگی اجتماعی در مسیر شکوفایی و بالندگی قرار میگیرد.
وی با اشاره به افزایش نابرابریها در سراسر جهان افزود: امروزه بیش از پیش نیازمند همدلی، انسجام، توسعه و ترویج فرهنگ فعالیتهای داوطلبانه و یافتن راه حلهای مشترک با کمک آحاد جامعه در رفع چالشهای توسعهای هستیم.
معاون بهداشتی دانشگاه در ادامه سخنان خود به مشارکت فعالانه و نقش موثر داوطلبان سلامت در دوران همهگیری کووید۱۹ و کنترل این بیماری اشاره کرد.
برنامه داوطلب سلامت مصداقی برای مشارکت فراگیر مردم در حوزه سلامت
وی برنامه داوطلبان سلامت محله را یکی از مصادیق مشارکت فراگیر و مداخله نیرومند مردم در حوزه سلامت برشمرد و دستاوردهای این برنامه را نشانگر واقعی دستیابی به هدف مهم ارتقای سلامت فردی و گروهی در جامعه عنوان کرد.
دکتر سهرابی ضمن تبیین تاریخچه برنامه داوطلبان سلامت محله خاطرنشان کرد: طراحی این برنامه در سال ۱۳۶۹ توسط وزارت بهداشت با انگیزه حل مشکلات بهداشتی حاشیهنشینان شهری و روستایی صورت گرفت و اجرای آن با عنوان برنامه رابطان بهداشت در جنوب تهران و چند شهر بزرگ آغاز شد.
به گفته وی در سال 1371 برنامه رابطان بهداشت در تمام نقاط شهری کشور به اجرا درآمد و یک نهاد مدنی را در سطح محلات فراهم کرد تا داوطلبان بتوانند در کنار مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی در راستای ارتقای سلامت محلات در گوشه و کنار کشور فعالیت کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره به کارگیری تجربه موفق برنامه داوطلبان سلامت در سطح گستردهتر گفت: امروز شاهد توسعه و گسترش برنامه مشارکت مردمی و فعالیتهای داوطلبانه در سطوح مختلف جامعه هستیم.
دکتر سهرابی افزود: این برنامههای مشارکت در قالب الگوهای مختلف مشارکت از جمله سفیران سلامت، خانههای مشارکت مردم در سلامت، فعالیت خیرین و واقفان سلامت، سمنها و... برای ارتقای سلامت جامعه تلاش میکنند.
داوطلب سلامت؛ حلقه ارتباط بین نظام سلامت و جامعه
وی داوطلبان سلامت محله را حلقه ارتباط بین نظام سلامت و سطوح محیطی جامعه عنوان کرد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه گفت: در واقع داوطلب سلامت یک نفر از اعضای خانوار تحت پوشش هر خانه بهداشت یا پایگاه سلامت است.
دکتر سهرابی خاطرنشان کرد: داوطلب سلامت دارای مقبولیت و علاقهمند به فعالیتهای اجتماعی، خیرخواهانه و عام المنفعه است و برای همکاری داوطلبانه با نظام سلامت اعلام آمادگی میکند.
به گفته وی این افراد تحت آموزشهای مرتبط با تربیت داوطلبان سلامت محله قرار میگیرند.
دکتر سهرابی افزود: داوطلبان سلامت همچنین ضمن شرکت در برنامههای آموزشی پایگاهها و مراکز خدمات جامع سلامت و یادگیری مفاهیم بهداشتی اولیه، آموختههای خود را به اهالی محله خود یا محلههای همجوار منتقل میکند.
چگونه به عنوان داوطلب سلامت فعالیت کنیم؟
وی درخصوص نحوه همکاری داوطلبان با نظام سلامت گفت: افراد علاقهمند به فعالیتهای داوطلبانه در حوزه سلامت میتوانند آمادگی خود را برای همکاری به عنوان سفیر سلامت یا داوطلب سلامت به خانههای بهداشت و پایگاهها مراکز خدمات جامع سلامت اعلام کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه در خاتمه سخنان خود ضمن تبریک مجدد روز جهانی داوطلب از زحمات داوطلبان حوزه سلامت تقدیر کرد و گفت: تلاش آگاهانه و موثر داوطلبان را در ارتقای سلامت جامعه ارج مینهیم و حضور پرشور فعالان عرصه مشارکت مردمی در نظام سلامت کشور را گرامی میداریم.
انتهای پیام/
کدخبرنگار:7700 س.ع