اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/09/14 - 14:49
  • بازدید : 579
  • تعداد بازدیدکننده : 451
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
دکتر زالی مطرح کرد؛

دستان توانمند داوطلبان سلامت، تکمیل کننده زنجیره درمان

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه دستان توانمند داوطلبان سلامت، تکمیل کننده زنجیره درمان و کاهش بار بیماری‌هاست، گفت: اوج شکوفایی داوطلبان سلامت در دوران تلخ کرونا بود، بدون کمک این عزیزان بسیاری از دستاوردها در این حوزه دست‌نیافتنی بود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی،  دکتر علیرضا زالی در آیین تقدیر از داوطلبان سلامت کشور که صبح امروز ۱۴ آذرماه همزمان با روز جهانی داوطلب در تالار امام خمینی(ره) دانشگاه برگزار شد، میزبانی از داوطلبان و مراقبان سلامت سراسر کشور را افتخار بزرگی برای دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی دانست و اظهار کرد: این دانشگاه، مرکزی پیشرو و دارای کارنامه درخشان در زمینه مشارکت داوطلبان ملی، مردمی و مراقبان سلامت است.

 

وی با اشاره به اینکه طبق آمار رسمی تعداد داوطبان متخصص سلامت  400 هزار نفر است ادامه داد: این افراد در مسیر اعتلای سلامت و ارتقای آگاهی مردم گام برمی‌دارند.

 

رییس دانشگاه با تاکید بر اینکه افزایش تعداد مراقبان سلامت پیام نوید بخشی از مسئولیت‌پذیری اجتماعی و مهرورزانه این عزیزان است، اضافه کرد: بخش زیادی از خدمات بهداشتی و سلامت محور را مراقبان سلامت به صورت داوطلبانه عهده‌دار شده‌اند، ضمن اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز برنامه مشخصی برای توانمندی، ارتقای دانش و مشارکت بیشتر این حرکت خودخوش در دستورکار دارد.

 

دکتر زالی گفت: مشارکت خودجوش، خانه‌ به خانه و فعالیت در حوزه‌ پاسخگویی اجتماعی بدون کوچکترین مطالبه‌ای از ویژگی‌های ممتاز داوطلبان سلامت و ستودنی است.

 

وی اثر بخشی فعالیت داوطلبان سلامت در مشارکت فعالانه خانه‌به خانه، ریشه‌کنی مالاریا، سرخک و سرخچه، تکمیل روند واکسیناسیون، اجرا و ارتقای برنامه‌های محیطی مثل بهداشت آب و سلامت بر دوش این افراد است.

 

 افزایش شاخص‌های بهداشتی با مشارکت داوطلبان سلامت

رییس دانشگاه با بیان اینکه در برخی مناطق کشور شاخص‌های بهداشتی بین 25 تا 30 درصد ارتقا یافته، این مهم را نتیجه تلاش داوطلبان سلامت عنوان کرد و افزود: داوطلبان سلامت ستون فقرات برنامه‌های خودمراقبتی و سلامت محور کشور هستند.

 

دکتر زالی با اشاره به اینکه مراقبان حوزه سلامت از جنس زلال مردم هستند، خاطرنشان کرد: برنامه‌های اجتماعی و بهداشتی تا درب منازل مردم با دستان توانمند این عزیزان محقق می‌شود.

 

وی از اجرای پویش ملی دیابت و فشار خون خبر داد و هشدار داد: تردید ندارم داوطلبان سلامت در این پویش همچنان و با قوت نظام سلامت را همراهی می‌کنند.

 

15 درصد تهرانی‌ها به قند خون مبتلا هستند

 

رییس دانشگاه از آمار تکان‌دهنده مبتلایان و شهروندان استان تهران به قند خون خبر داد و هشدار داد: اگر میزان قند خون را عدد 126 ملی‌لیتر در نظر بگیریم 15 درصد از تهرانی‌ها به قند خون مبتلایند و این آمار در افراد پیش دیابتی به مراتب فراتر است.

 

دکتر زالی افزود: فشار خون نیز در بین شهروندان تهرانی خصوصا در شرق و جنوب تهران وضعیت مطلوبی ندارد، این عدد به 32 و 6 دهم درصد رسیده و این درشرایطی است که  بسیاری از مبتلایان به فشار خون به دلیل فاقد علامت بودن این بیماری از بیماری خون بی‌اطلاعند.

 

دکتر زالی عدم تحرک بین شهروندان تهران را عددی فراتر از 52 درصد عنوان کرد و اضافه کرد: ابتلا به اضافه وزن، سندرم‌های متابولیک و چربی‌های مضر نتیجه بی تحرکی است.

 

به گفته رییس دانشگاه، دستان توانمند داوطلبان سلامت در پویش‌ها و غربالگری‌ها می‌تواند تکمیل کننده زنجیره درمان و کاهش بار بیماری‌ها باشد.

 

وی از اجرای برنامه‌های نوآورانه در حوزه بهداشت دانشگاه خبر داد و افزود: ایجاد خانه‌های مشارکت بهداشت دانشگاه به نقطه مطلوبی رسیده است، ضمن این که بیش از 13 سازمان و نهاد بهداشتی و درمانی در این خانه‌های بهداشت مشارکت دارند، دانشگاه قصد دارد از پلت‌فرم خانه‌های مشارکت بهداشت برای همکاری بیشتر مراقبان سلامت بهره‌ببرد.

 

غربالگری در زمینه سرطان‌ها، دیابت، راه‌اندازی اپلیکیشن خودمراقبتی ضمن بهره‌مندی از امکان تعامل از مواردی بود که دکتر زالی به آن اشاره کرد و اجرای بی‌کم و کاست این برنامه‌ها را نیازمند همکاری بیشتر مراقبان سلامت دانست.

 

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اوج شکوفایی داوطلبان سلامت در دوران تلخ کرونا بود، بدون شک بدون کمک این عزیزان طرح پیشگیری، واکسیناسیون و بسیاری از دستاوردهای این حوزه دست‌نیافتنی بود.

 

وی با بیان اینکه حضور دو هزار و 500 داوطلب سلامت نشان‌دار حائز تخصص وعدد  12 هزار داوطلب مستمر پایدار، نشان از همت بلند این عزیزان دارد،گفت: این افراد عناصر درخشانی هستند که همواره در حال پیشرفت و بروزرسانی اطلاعات خود هستند.

 

چهارصد هزار داوطلب سلامت تنها آمار رسمی است، تعداد واقعی بیش از این ارقام است

 

دکتر حسین فرشیدی معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این همایش از تلاشهای مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برای برگزاری این مراسم قدردانی کرد و گفت: روز داوطلب نه تنها در کشور ما بلکه در تمامی کشورها گرامی داشته می‌شود، این روز با هدف یادآوری اثرگذاری این عزیزان در عرصه‌های بهداشت و اجتماعی است که نقش بی‌بدیلی در این حوزه دارند.

 

وی با اشاره به اینکه چهارصد هزار نفر داوطلب سلامت تنها عددی است که به صورت رسمی ثبت شده ادامه داد: اگر تمام فعالان و گروههای مردمی که در حوزه سلامت نقش دارند را جمع ببندیم این عدد بالغ بر شش میلیون نفر است.

 

معاون بهداشتی وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه داوطلبان سلامت درحوزه‌های مختلف سلامت و بهداشت نقش‌آفرینی می‌کنند ادامه داد: موثرترین نمونه این نقش‌آفرینی بحث مبارزه با بیماری کرونا بود، داوطلبان سلامت به شکلی موثر در یکی از مهلک‌ترین اپیدمی‌‌های تاریخ با تلاش خود نتایج مثبتی را رقم زدند.

 

دکتر فرشیدی گفت: داوطلبان سلامت به عنوان حلقه‌ ارتباطی بین نظام سلامت و مردم‌ در سطح محیط و جامعه اثرگذارند.

 

پویش دیابت و فشار خون با کمک داوطلبان سلامت در حال اجراست

 

وی با بیان اینکه داوطلبان سلامت در حال اجرا و پیگیری دو پویش ملی سلامت محور، دیابت و فشار خون هستند ادامه داد: اگر برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری‌ها اقدامی نکنیم و همچنان افزایش وزن، کم تحرکی، استفاده از نمک و استرس سبک زندگی مردم باشد، قطعا آینده سلامت کشور با بروز بیماری‌های متعدد وحشتناک خواهد بود.

 

تقویت شبکه‌های بهداشتی یکی دیگر از مواردی بود که دکتر فرشیدی به آن پرداخت و ادامه داد: مهمترین عامل ارتباطی بین مردم و مراکز ارایه دهنده سلامت رابطان سلامت هستند.

 

وی ارتباط میان همگامی سرنوشت ساز مردم و حاکمیت را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: یکی از آرمان‌های مهم انقلاب اسلامی تاثیرگذاری مردم در تعیین سرنوشت جامعه است ضمن اینکه نقش تماشاگرانه مردم و جایگاه تعیین کننده انحصاری برای دولت، مطلوب انقلاب اسلامی نیست.

 

دکتر فرشیدی ادامه داد: امروز 400 هزار داوطلب سلامت در محلات، سازمانها و عشایر و همچنین اتباع بعد از کسب آموزش و توانمندسازی نقش محوری در مردمی سازی سلامت نقش حیاتی ایفا می‌کنند.

 

غربالگری دو میلیون نفر در کمتر از یک ماه از نظر فشار خون و دیابت

 

وی با بیان اینکه با همت رابطان و مراقبان سلامت بیش از دو میلیون نفر در کمتر از یک ماه از نظر فشار خون و دیابت غربالگری شده‌اند ادامه داد: درصد مبتلایان به فشار خون و دیابت که از بیماری خود خبر هم ندارند، کم نیستند.

 

معاون بهداشتی وزیر بهداشت تاکید کرد: در حال حاضر افراد زیادی در معرض خطر پرفشاری خون به عنوان بیماری خاموش هستند، اگر این تغییرات در سبک زندگی افراد ایجاد نشود تبدیل موضوعی خطرناک خواهد شد.

 

 

مصرف سه برابری نمک در ایران نسبت به نرم جهانی

 

دکتر فرشیدی گفت: ایرانیان سه برابر بیشتر از نرم جهانی از نمک مصرف‌ می‌کنند یا به شکل غیرمتعارفی نوشیدنی‌های حاوی قند می‌خورند، بدون شک عارضه‌های این موارد بسیار تلخ است.

 

وی ادامه داد: اگر بخواهیم صحبت از مردمی سازی کنیم، زیباترین، مستندترین و تاثیرگذارترین مشارکت مردمی، مشارکت داوطلبان در کروناست.

 

دکتر فرشیدی ادغام آموزش و سلامت و ایجاد شبکه ارایه خدمت را از سنجه‌های موثر نظام سلامت کشور عنوان کرد و افزود: قطعا در این مسیر موضوع خودمراقبتی و بهره‌مندی از فناوری‌های نوین مثل هوش مصنوعی کارکرد موثری دارد.

 

وی در ادامه تلاش‌های رابطان سلامت درراستای ارتقای آگاهی و سلامت مردم را ستودنی دانست و تاکید کرد: قطعا ایران اسلامی و قوی نیازمند جامعه‌ای سالم است.

 

در ادامه این مراسم دکتر حسین ملک افضلی عضو فرهنگستان علوم پزشکی نیز با اشاره به اینکه داوطلبان سلامت با عشق و انگیزه و برای رضای خدا انجام وظیفه می‌کنند اظهار کرد: این نعمت بزرگی است که نصیب نظام سلامت شده است.

 

سلامت شاخص توسعه یافتگی کشور است

 

وی با بیان اینکه داوطلبان سلامت برای خدمت به مردم زمان زیادی را بدون هیچ چشم داشتی صرف می‌کنند ادامه داد: این افراد شاخص‌های سلامت را که یکی از فاکتورهای توسعه‌یافتگی افزایش می‌دهند.

 

دکتر ملک افضلی خطاب به حاضرین در جلسه اظهار کرد: حضور شما برای کشور مایه برکت است و بسیاری از دستاوردهای نظام سلامت از آن شماست.

 

وی با تاکید بر اینکه سلامت مادر و کودک یکی از مهمترین عناصر خانواده‌ای سالم است، اضافه کرد: مراقبان سلامت با تلاش‌هایی که انجام می‌دهند محیط زندگی افراد را زیباتر می‌کنند.

 

عضو فرهنگستان علوم پزشکی با بیان اینکه ابعاد فعالیتهای داوطلبان و مراقبان سلامت تنها منحصر به حوزه سلامت و بهداشت نمی‌شود، ادامه داد: تلاش‌های این افراد توسعه محلات و در نهایت کشور را در پی دارد، باید نظام سلامت بیش از پیش قدردان تلاشهای شما باشد چرا که شما داوطلب کمک هستید و ایثارگرانه کار می‌کنید.

 

دکتر ملک افضلی با اشاره به اینکه نظام سلامت بر سه پایه تکنولوژی‌های نوین درمانی، زیر ساخت‌ها و حضور مردمی در عرصه سلامت استوار است، ادامه داد: بخش بزرگی از این نظام متعلق به نظام مراقبت از خود است، اگر مردم از خود مراقبت نکنند، نظام سلامت مقدار محدودی می‌تواد اثرگذار باشد.

 

دکتر منصور فاتحی دبیر کارگروه سلامت فرهنگستان علوم پزشکی نیز در این همایش توضیحاتی درباره اجزای مجموعه آموزشی داوطلبان سلامت ارایه داد و افزود: سلامت کودک، باروری، خانواده، جامعه، بیماری‌های شایع و دارو از جمله آن است.

 

تشریح مواردی درباره تاثیر مفاهیم فرایند تغییر رفتار بر برنامه آموزش بهداشت به مردم بخش دیگری از سخنان دکتر منصور فاتحی را به خود اختصاص داد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، آیین تقدیر از داوطلبان سلامت کشور صبح امروز با جضور جمعی از مسئولان و مراقبان سلامت از اقصی‌نقاط کشور برگزار شد.

 

در این مراسم مراقبان سلامت و فعالان اجتماعی این حوزه با برپایی نمایشگاهی دستاوردهای خود رابه نمایش گذاشتند.

 

این مراسم با تقدیر از داوطلبان همراه بود.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار:77011س.ق

 

 

  

 

   

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • گروه خبری : 135913
کلمات کلیدی

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.