کتاب طبیب دوران رونمایی شد
دکتر دوایی؛ اسوهای بیبدیل در عرصه پزشکی
مراسم گرامیداشت مقام استاد علم و اخلاق، زنده یاد دکتر منوچهر دوایی و رونمایی از کتاب طبیب دوران با حضور جمعی از مسئولان، اساتید و پیشکسوتان، دانشجویان و خانواده دکتر دوایی امروز یکشنبه 28 آبان ماه در تالار امام خمینی(ره) دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در این مراسم دکتر محمد رییس زاده رییس سازمان نظام پزشکی، دکتر محمد حسین صفار هرندی سیاستمدار وفعال رسانه، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه، دکتر محمود شالویی رییس انجمن آثار و مفاخر ایران و جمعی از مسئولان دانشگاه، اساتید، پیشکسوتان، دانشجویان و خانواده زنده یاد دکتر دوایی حضور داشتند.
دکتر دوایی ترجمان عملی خطبه متقین حضرت علی(ع) بود
دکتر محمد رییس زاده رییس سازمان نظام پزشکی در این مراسم توصیف ویژگیهای دکتر دوایی به عنوان فردی جامعالاطراف را بسیار دشوار خواند.
وی با تاکید برشناسایی عناصر و مولفههایی که باعث شد استاد دوایی به چنین مقام و جایگاه وارستهای دست یابد گفت: یکی از نیازهای ضروری جامعه پزشکی امروز تربیت افرادی است که همچون دکتر دوایی طبیبی حکیم، متعهد و حرفهای باشند.
دکتر رییس زاده زندگینامه دکتر دوایی را ترجمان عملی خطبه متقین حضرت علی(ع) برشمرد و گفت: مرحوم دوایی تجلی کلمه به کلمه این خطبه است و در زندگی وی عملا تمام این ویژگیها را مشاهده میکنیم.
وی ادب و تواضع، خدمت به مردم، اشتیاق به علم آموزی، سختکوشی در دانش اندوزی، تخلق به اخلاق حرفهای و اسلامی، مردم داری، رفتار نیکو، عشق به اهل بیت و تشیع، احترام به والدین و... را برخی از خصایص بارز این استاد فقید برشمرد و تاکید کرد جامعه پزشکی و نسل آینده کشور باید از این استاد درس بگیرند.
وی در خاتمه سخنان خود از دانشجویان و نسل جوان و مسئولان خواست که دو کتاب مینوچهر و طبیب دوران که درخصوص زندگی زنده یاد منوچهر دوایی نگاشته شده است را مطالعه کنند زیرا بسیار درس آموز است.
دکتر دوایی را باید از جنس آثارش شناخت
دکتر محمدحسین صفار هرندی نیز در این مراسم گفت: دکتر دوایی را باید از جنس آثارش شناخت، آثار وی شفاهی است و همه او را ستایش می کنند.
وی افزود: دکتر دوایی مردی مومن بود که از عمق وجودش به خدا باور داشت و هنر او عمل صالحش بود و بالاترین عمل صالح همانا دانش اندوزی برای خدمت به مردم است.
دکتر صفار هرندی خاطرنشان کرد: گرچه کسب علم یک فضیلت است اما زمانی ارزش مییابد که برای خدمت به خلق به کار رود. دکتر دوایی یک عمر برای خدمت به خلق تلاش کرد و همواره به تمام افراد از بیمار و فرد عامی گرفته تا عالم و دانشجو و اعضای خانواده کمک میکرد.
وی نیز استاد دوایی را یکی از مصادیق بارز خطبه متقین امیرالمومنین(ع) برشمرد و گفت: دکتر دوایی با آبرو به محضر خدا میرسد.
دکتر صفار هرندی در خاتمه سخنان خود ابراز امیدواری کرد که روح متعالی دکتر دوایی الهام بخش تمامی افراد باشد.
دکتر دوایی اسوهای بی بدیل در عرصه پزشکی/ تمام فصول زندگی دکتر دوایی درس آموز است
دکتر زالی رییس دانشگاه ضمن گرامیداشت سالروز میلاد حضرت زینب(س) و روز پرستار، دکتر دوایی را اسوهای بی بدیل در عرصه پزشکی خواند که علم و ادب توامان در وی متجلی شده بود.
وی افزود: نام و یاد دکتر دوایی یادآور خصلتهایی است که در تمام زندگی به آن متعهد بود و سرمشق و الگویی درخشان برای نسل جوان این دانشگاه و کشور محسوب میشود.
وی با اشاره به نیاز نسل جوان به اسوه و الگو، دکتر دوایی را یکی از این اسوههای بی نظیر برشمرد که در عرصه پزشکی و علم اندوزی نقش آفرینی کرده است.
دکتر زالی با اشاره به تبحر بالا و مهارت و دانش بسیار دکتر دوایی وی را از چهره های برجسته علمی کشور و جهان برشمرد و یادآور شد که این استاد فقید همزمان در چندین رشته فوق تخصصی به کسب علم مشغول شد و بسیاری از جراحی ها(عمومی، کودکان و سرطان) در کشور را پایه گذاری کرد.
رییس دانشگاه در ادامه به برخی از زوایای زندگی حرفهای دکتر دوایی اشاره کرد که همراه با ایثار و عشق خدمت به خلق بود و خاطرنشان کرد که دکتر دوایی پس از بازگشت به ایران و شروع کارش، خدمت به مردم در دانشگاه جندی شاپور اهواز را به حضور در یکی از بیمارستانهای خصوصی وممتاز تهران ترجیح داد.
به گفته وی تمام فصول زندگی دکتر دوایی درس آموز است.
دکتر دوایی؛ پایهگذار تریاژ اورژانس بیمارستانی در کشور
وی دکتر دوایی را پایه گذار تریاژ اورژانس بیمارستانی به معنای واقعی امروز در کشور ذکر کرد و گفت: دکتر دوایی هنگام ورود مجروحان به بیمارستان در جبهه خود شخصا آنها را اولویت گذاری میکرد.
رییس دانشگاه با اشاره به این که دکتر دوایی پزشک معالج دکتر چمران بود خاطرنشان کرد: استاد دوایی از پیشقراولان و پیشتازان خدمت در دوران دفاع مقدس بود و در میان آتش و خون به خدمت رسانی به مجروحان پرداخت .
دکتر زالی حلقه مفقوده طبابت در پزشکی امروز کشور را حکمت برشمرد و گفت: طب و حکمت در فرهنگی ایرانی همواره با هم عجین بوده است. برای رفع این حلقه مفقوده نیاز به بازیابی حکمت داریم که در این راستا می توانیم با الهام از چهره هایی نظیر دکتر دوایی گامهای موثری برداریم.
رییس دانشگاه در ادامه با اشاره به تصویب اندیشکده حکمت و سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و اقداماتی که در این راستا انجام شده است ابراز امیدواری کرد دانشگاه بتواند به سمت یک دانشگاه حکمت بنیان گام بردارد.
به گفته وی با همکاری دکتر ولایتی، بیمارستان مسیح دانشوری به عنوان گام آغازین در راستای شکل گیری دانشگاه حکمت بنیان انتخاب شد و ابراز امیدواری کرد که با همکاری مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی به سایر مراکز دانشگاه نیز تسری یابد تا نسل جوان با این حوزه بیشتر آشنا شوند.
وی حوزه حکمت در پزشکی را بخشی از میراث تاریخی غیرملموس ایران عنوان کرد که می توان با الهام از شخصیتهای علمی و اخلاقی نظیر دکتر دوایی، دکتر قریب و ... در این حوزه کارکرد.
رییس دانشگاه همچنین از تهیه نشان حکمت دانشگاه و گرنتی با عنوان دکتر دوایی خبر داد که در جشنواره آموزشی سال آتی دانشگاه به پیشگامان آموزشی ارایه خواهد شد.
وی در خاتمه سخنان خود مطالعه دو کتاب مینوچهر و طبیب دوران را برای نسل جوان بسیار مفید و مثمر ثمر برشمرد وضمن تقدیر از دست اندرکاران برگزاری این مراسم از خانواده دکتر دوایی تقدیر کرد.
دکتر دوایی نمونه کامل یک استاد علم و اخلاق
در این مراسم دکتر شالویی نیز ضمن گرامیداشت سالروز میلاد حضرت زینب(س) و روز پرستار، دکتر دوایی را الگویی برای همه و نمونه کاملی از یک استاد علم و اخلاق برشمرد.
به گفته وی طبیبی میتواند حکیم باشد که شخصیتی چون دکتر دوایی داشته باشد.
وی افزود: زنده یاد دکتر دوایی به اذعان تمام اساتید، همکاران و آشنایانش، پزشکی حاذق وبرخوردار از اخلاق انسانی و روابط اجتماعی عالی بود و گفتههای آنان گواه این مدعاست که دکتر دوایی نه تنها طبیب بلکه یک حکیم بود.
دکتر شالویی در خاتمه سخنان خود ضمن تحسین نقش و جایگاه این استاد فقید یادآور شد که در جامعه پزشکی کشور افراد مشابه دکتر دوایی کم نیستند و ابراز امیدواری کرد روزبه روز برتعداد آنان افزوده شود، اخلاق و منش آنان در جهان تسری یابد و با تلاششان درد دردمندان مداوا شود.
در بخش دیگری از این مراسم دکتر محمدرضا ادراکی یکی از شاگردان و همکاران استاد دوایی و یادگار دوران دفاع مقدس به ذکر خاطراتی از استاد پرداخت که چگونه در جبهه تمام تلاش خویش را برای درمان و نجات جان وی از مرگ انجام داد.
دکتر اداراکی گفت: من افتخار داشتم که به عنوان بیمار، دانشجو و همکار در کنار استاد دوایی باشیم و از ایشان درسهایی بیبدیل بیاموزم.
وی با اشاره به فداکاری های استاد دوایی در جبهه ها برای درمان مجروحان به روح این استاد فقید و خانواده وی ادای احترام کرد.
در خاتمه این مراسم با حضور دکتر زالی ، صفار هرندی، رییس زاده ، دکتر شالویی و همسر دکتر دوایی و دیگر مسئولان از کتاب طبیب دوران زندگی نامه و خدمات علمی و فرهنگی استاد دکتر دوایی که توسط انجمن آثار و مفاخر فرهنگی منتشرشده است رونمایی و از خانواده وی تقدیر شد.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7700 س.ع